Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. október 9., kedd

A jóság gyógyító ereje

A jóság gyógyító ereje



(Rövid tartalom: ebből a részből megtudhatod, mit jelent a test-szellem-lélek szentháromság. Megtudhatod, hogy gondolkodásoddal, hogyan betegedik meg a lelked, és hogyan tudod meggyógyítani. Megtudhatod, hogy a mennyország itt van körülötted, ha meggyógyítod a lelked, akkor érzékszerveid kitágulnak, és érzékelni kezded. Megtudhatod, hogy képes vagy a csodát megtapasztalni, ha az írás végén leírt gyakorlatokat kitartóan elvégzed.)

Nem sokat tudunk a lélekről, állítólag van bennünk, de kevés fogalmunk van róla. Azt sem tudjuk, hogy a lélek megbetegedhet, vagy meggyógyulhat. Azt sem értjük pontosan, hogy akik meditálnak, azok mit csinálnak pontosan. Be van csukva a szemük, és szótlanul ülnek. Akik meditálnak, azok gyógyítják a lelküket. Gondolatokkal gyógyítják a lelket. Se a gondolatok nem láthatóak, se a lélek nem látható, de az nem jelenti azt, hogy egyik se létezik. Csak a testünket látjuk, tapintjuk, arról biztosan tudjuk, hogy létezik. A test, lélek, szellem elválaszthatatlan egymástól. Fizikai lények vagyunk, akit testként tudatosítunk, anyagként, az anyag világában. A fizikai testet a lélek tölti fel életerővel, amelyet hívunk még energiatestnek is, érzelmi testnek is, mert a lelket érzelmekként tudatosítjuk a testben. A szellem a testben a gondolkodó lény, amely gondolataival hatással van az érzelmekre, a lélekre a testben. A gondolatainkon múlik, hogy milyen érzelmek vannak a testünkben, milyen energiák vannak a testünkben. Ezt a lehetőséget használja ki a meditáció a lélek gyógyítására.

Egészen eddig csak testként tekintettünk önmagunkra, amely nagyon kevés információ volt ahhoz, hogy tartósan boldogok, egészségesek legyünk. Ha megértjük a testben lévő energia lény, és szellemi lény összefüggéseit, akkor sokkal több tudásunk lesz létezésünk értelméről, és a boldogság fogalmáról. Ismételjük át a szentháromságot, a test-szellem-lélek összefüggéseit. Legkönnyebben akkor érthetjük meg, ha az emberi testet összehasonlítjuk egy telefonnal. A testünk a telefon teste, az anyag. A lelkünk az elektromos áram, amely életerővel tölti fel a telefont. A szellem a program a telefonban, a tudás. Mind a három rész kell, hogy telefonunk legyen. Hiába van test, ha nincs hozzá elektromos áram. Ha az emberből távozott a lélek, akkor az emberre azt mondjuk, hogy meghalt. Hiába van elektromos áram, test, ha nincs hozzá program. Lesz okos telefonunk, csak nem lesz okos, csak az időt mutatja. Az embernek lehet teste, lehet benne lélek, de szellem nélkül kómában fekszünk. És lehet elektromos áramunk, lehetnek megírt programok is, ha nincs telefon, nincs test amiben megnyilvánulhat az élet, akkor láthatatlan marad.

A következő lépésben azt kell megértenünk, hogyan van összefüggésben a szellem a lélekkel. Hogyan tudunk hatni meditációban a gondolatainkkal a lélekre. A telefon hasonlatában a beteg lélek azt jelenti, hogy alacsony a feltöltődési szint, kevés energia van az akkumulátorban. Amikor az ember gyógyítja a lelkét a meditációban, olyankor megemeli az energiaszintet az akkumulátorban. Mi mindannyian feltöltött lélekkel, magas rezgésű fényes lélekkel születünk meg. Gyerekkorunkban tele vagyunk életerővel, mindenhova szaladva megyünk. A telefont úgy vásároljuk meg, hogy optimálisan be vannak állítva a programok. Majd játékokat töltünk fel, vírusokat gyűjtünk be, sok megnyitott programot futtatunk, amelynek az lesz az eredménye, hogy bekapcsolás után gyorsan lemerítjük az akkumulátort. Ez történik velünk emberekkel is. Nem tudjuk, hogyan működik a tudatunk, nem tudjuk, hogy a gondolkodásunkkal programokat írhatunk, vírusokat hozhatunk létre, teljesen átalakíthatjuk az energia-háztartásunk. Hat éves korunk után egyre fejlettebb a bal agyfél tekénk, a logikai gondolkodásért felelős központunk, amellyel létrehozzuk az időmátrixot, és fájdalmas emlékeket mentünk el.

Mivel nincs tudomásunk a hármas rendszerről, csak a testünkkel azonosítjuk magunkat, ezért a lélek változása a testünkben ki van szolgáltatva a gondolkodásunknak. Minél több fájdalmas emlékünk van, annál jobban megbetegedik bennünk a lélek. Ami annyit jelent, hogy egyre fáradékonyabbak vagyunk, egyre lassabban tanulunk, egyre rosszabb a kedvünk. Egyre szürkébbnek látjuk a világot. Olyannak látjuk a világot, amilyen lélek van bennünk.

A tudatunk határozza meg, hogy milyen lélek van bennünk. Amíg hatéves korunkig kevésbé fejlett a logikai elménk, addig kis hatással vagyunk a tudatunk felülírására. Egyensúlyban vagyunk, a világot nem osztjuk fel jóra vagy rosszra, alsóbb vagy felsőbb rendűbb emberekre. Az embereket egyenlőnek látjuk. A logikai elmerész kifejlődésével megjelenik a dualitás, a jó és rossz fogalma, múltidő-jövőidő, alsóbb-felsőbb rendű, sikeres-vesztes. Ekkor ítélkezni kezdünk. Megitéljük, hogy mi a jó, és mi a rossz. Felborítjuk az egyensúlyt a tudatunkban. Az embernek vágyai lesznek, céljai lesznek, sikerek és kudarcok érik. Minél többször lesz a csúcson, és a mélyben, annál több megértés lesz benne embertársai iránt, annál több együttérzés lesz benne. Az ember könnyen ítélkezik addig, amíg nem volt a másik ember helyében egy nehéz élethelyzetben, amíg nem érezte azt a feszültséget, amit ő érzett. Könnyű higgadt fejjel jó döntést hozni. Miután sokszor hibáztunk, egyre ítéletmentesebbek leszünk, egyre elfogadóbbak. Egyre jobban visszakerülünk a középpontunkba, ahol nem mondjuk semmire se azt hogy rossz. Megértjük hogy a rossznak köszönhetően lettünk megértő, együttérző emberek, a szenvedés változtatta meg a gondolkodásunk ítélkezőről, ítéletmentesnek. Megértjük, hogy szenvedő embertársaink ugyanezen az úton haladnak, minél többet hibáznak, annál együtt-érzőbbek lesznek. Gyerekkorunkban legtöbb esetben jónak láttunk mindent. Felnőtt korunkban legtöbb esetben rossznak látunk mindent. Miután a szenvedés kifejlesztette a gondolkodásunk ítéletmentesre, azután újra jónak látunk mindent. Az ember megérti a múltját, megérti hogy az összes olyan esemény amelyet rossznak értékelt, fájdalmas emlékként mentett el, a fejlődését szolgálta. Megérti, hogy kellettek a negatív érzelmek, kellett a sötétség, hogy kifejlődhessen a tudatos gondolkodása. Miután az ember megérti a múltját, megváltoztatja a rossz emlékeket hálás emlékekké, akkor kitisztítja a tudatát a sötét gondolatoktól, érzelmektől, energiáktól, amelyek lecsökkentették az elérhető életenergia-szintet.

A lelket a kifejlődött tudat meggyógyítja az emberben. Az ember újra olyan életerős, boldog, életvidám, gyors gondolkodású mint gyermekkorában. A megtisztított fényes lélek feltölti életerővel. Újra egy csodálatos helynek kezdi látni a világot, ahol csak jó dolgok történhetnek vele. Többé nem lesznek negatív érzelmei, nem tudnak fájdalmas emléket okozni neki, nem tudnak haragot ébreszteni benne, nem marad semmi, ami újra megbetegíthetné a lelkét. A tudatraébredett felnőtt emberek elérik a gyermekkori boldogsági szintet, embertársaiknak forrássá válnak, gyógyító energiává. Amíg az ember nem érti meg önmaga működését, addig érzelmei, lelke ki van szolgáltatva tudatának, gondolkodásának. Amíg a szenvedés nem teszi alázatossá, ítéletmentessé, addig bántja az embertársait, ha őt is bántják. Hogy ki, kit kezdett bántani ezen a világon először azt nem tudom, de azt tudom, hogy ezt a folyamatot meg lehet fordítani. Amikor negatív érzelemmel válaszolsz a negatív érzelemre, addig csak nagyobb lesz a sötétség. Engem bántottak, én is bántok másokat. Amikor megérted, hogy embertársad szenved, hogy nem jó kedvéből viselkedik veled agresszívan, hanem őt is bántották, vagy nehéz napja volt, akkor képes vagy fénnyel, jósággal válaszolni. Ekkor a szereteteddel gyógyítod picit, a sok rossz ember emlékkép mellé odahelyezel egy jó ember emlékképet. Tetteddel a mérleget a fényes oldal, az egészséges lélek felé billented. Ha egyre több ember kezd jósággal válaszolni a rosszra, akkor a folyamat megfordítható, a felnőtt emberek elérhetik újra azt az életerőt, boldogságot, amit a gyermekek élnek meg.

Hogyan segíthetnek a spirituális tanítások? A tudatlanságnak köszönhetően negatívan használtad a szellemed, sok fájdalmas emlékképet őrizgetsz. Olvass spirituális tanításokat, amelyek felfedik a működésed, megérted mit jelent a test-lélek-szellem hármasság. Megérted, hogy az összes negatív gondolat, érzelem, szó, tett, rosszat okoz neked is, és embertársaidnak is. Megérted, hogy az összes harag, nem megbocsájtott fájdalom elzár téged az életető életenergiától, szürkének látod a világot. A spirituális tanítások által tudáshoz jutsz, tudatosulsz, megtanulod úgy látni a valóságot, ahogy Isten megteremtette, kilépsz az anyag illúziójából, tudatosítod hogy egyben lélek, és szellem is vagy.

Hogyan tudod meditációval gyógyítani a lelked? Gondolkodásoddal csökkentetted le az életenergia szinted, betegítetted meg a lelked. A gondolkodásoddal tudod meggyógyítani is. Újra úgy kell kinézned az ablakon, mint gyermekkorodban, amikor még nem tudtad, hogy mi mindentől kell félned. Reggel ha felkelsz nézz ki az ablakon, csöndesítsd el a gondolataidat, és jelenítsd meg az itt következő gondolat sort. Minden emberben meggyógyult a lélek, tele vannak jósággal, szeretettel, boldogsággal. Ugyanolyan életvidámak, mint gyerekkorban. Mindenki jóindulatú, szelíd, békés. A világ egy biztonságos hely, ahol nem kell félni senkitől, mindenki a testvéred, barátod. Most lásd a valóságot egy pillanatra, az elméd, az egód harcolni fog ezek a gondolatképek ellen. Tudod, hogy a valóság más milyen. Tudod, mert megtanultad szürkének látni. Ha sokszor fogod megjeleníteni a gondolatképeket, akkor megtanulod újra fényesen látni a világot. TUDOD majd, hogy a világ egy ragyogó hely, akkor már azokat a gondolatképeket lesz nehéz elképzelned lelki szemeid előtt, amelyek szürkének próbálják látni. Ne foglalkozz a többi emberrel, te kitartóan lásd az embereket gyermekeknek az utcán, lásd bennük meg a gyermekkori tisztaságot, jóságot. Mindegyikben ott van a lehetőség, minden ember lelke készen áll arra, hogy meggyógyuljon. Ha kitartasz, akkor jóságoddal megöntözöd őket, segíted őket visszatérni a fénybe. Ha képes vagy így gondolkodni legalább egy hetet, akkor elkezded tapasztalni a változást. Csoda történik.

Minél több napig végzed a reggeli meditációt, megerősítést ezekkel a gondolatképekkel, annál több gyógyító gondolatot hozol létre, annál nagyobbra növekedik a lélek benned. Éjszakánként annál több életenergia töltődik beléd, minden egyes reggel könnyebben fogod jóságosnak látni az embereket az ablakodon keresztül. Egyre fényesebb lesz a világ, egyre felszabadultabbak lesznek az érzelmeid, egyre boldogabb leszel. Amikor kirándulsz, akkor elfelejted az életed pár napra, pár napi úgy nézel ki reggel az ablakon, mint gyermekkorodban. Odakint jóság, csoda, boldogság, biztonság vár. Nézd meg milyen csodát művel veled egy hét. Sokkal gyorsabban gondolkodsz, nem vagy fáradékony, jó kedved van. Nézd meg a gyermeket milyen gyorsan tanul, nem fáradékony, jó kedvű, ugyanazokat a jeleket mutatod te is. Ez nem varázslat, ez működik. Ha jónak kezded látni a világot tudatosan, akkor a világ megváltozik. Ha megtanulod jóságosnak látni az embereket, akkor az emberek jóságosak lesznek veled. Én megéltem ezeket az időszakokat, tudom mit írok. Napról napra úgy keltem fel, hogy egyre boldogabb voltam, végül már áramlott belőlem a szeretet, mindenkit a testvéremnek éreztem, mindenkit szerettem. Egész nap mosolyogtam, békét, szelídséget, elégedettséget éreztem. Akkor nem tudtam mi történt velem, mert véletlenül kerültem ebbe az állapotba. idővel elvesztettem ezt az állapotot, de azóta kutatom az okokat. Később sikerült meditációval pár órára felemelni a lelkem, akkor megtapasztaltam a hatalmas különbséget. Kint meditáltam a természetben, nyitott szemmel, tudatosan létrehoztam a gondolatokat, hogy gyönyörű a világ, és végeztem pár önzetlen, szeretetteljes gyakorlatot. Amikor mentem haza, az embereket gyermekeknek láttam. Mindenkiben a gyermeki jóságot, ártatlanságot láttam.

Ne foglalkozz a többiekkel, te csak legyél kitartó, lásd minél többször az embereket gyermeki tisztaságúnak lelki szemeid előtt, lásd a világot egy békés, csodálatos helynek. Minél több ilyen tisztaságú gyógyító gondolatot hozol létre, annál fényesebb lesz a tudatod. Te a tudatodon keresztül szemléled a világot, olyan mintha egy szemüveg lenne rajtad. Szent Ferenc mindenben meglátta a szépet, a jót. Mert Szent Ferencnek tiszta volt a tudata, fényes lélek volt benne. Szent Ferenc minden nap csak jóságos, elfogadó, ítéletmentes gondolatokat hozott létre. Mindig olyannak látjuk a világot, amilyen a lélek bennünk, amilyen a tudatunk. Ahogy a szemüveg színe változni kezd, úgy változik a figyelmed is. napról napra egyre több szépet fogsz látni, ott ahol azelőtt csak a rosszat láttad meg. Az emberekben egyre több jóságot fogsz látni, olyanná válnak, amilyenek elképzelted őket a reggeli meditációdban, a reggeli lélek gyógyításban. Az emberek egyre jobban szeretni fognak, mert dicsérni, szeretni fogod őket, ez jó érzés lesz nekik, szeretni, keresni kezdik a társaságod. A gondolkodásod is megváltozik, mindenről amit látsz, hallasz, érzel, tapintasz, ízlelsz a legszebb emlékeid fognak eszedbe jutni. Én nagyon meglepődtem, hogy egy-egy ilyen emelkedett állapotban olyan gyerekkori emlékeim ugornak be, amelyekről azt sem tudtam, hogy emlékezek rájuk. Mindig olyan emlékeid vannak, amilyen érzelem, lélek van a testedben. Minden megváltozik körülötted, csoda, varázslat történik. Úgy járkáltam az utcán, mintha a hegy tetején álltam volna a síelés alatt, annyira emelkedett, felszabadult volt a közérzetem, hangulatom, érzetem. Voltak pillanatok, amikor elkezdtem látni a fák auráját, pasztellszínű ragyogásukat. Tudtam, hogy a mennyország itt van körülöttünk, csak a tudatunk végett nem látjuk.

Láthatjuk, ha tanulunk picit, tanulmányozzuk a spirituális tanításokat, megismerkedünk a testünket energiával feltöltő lélekkel, és a lelkünket változtatni képes szellemünkkel. Megértjük, hogy mit jelent a meditáció, mit jelent a lélek tudatos gyógyítása. Gondolkozz el a nyaralás utáni testi érzeteiden, állapotodon, és adj esélyt az itt leírtaknak, adj esélyt a csodáknak. Ha egy hétig elvégzed a gyakorlatokat, reggelente tudatosan létrehozod a szeretetteljes gondolatképeket, elgondolkodsz a múltadon, elengeded a sérelmeidet, és törekedsz arra, hogy napközben legyőzd az egód, alázatos légy a nehéz élethelyzetben, jósággal válaszolj a rosszra, akkor megbizonyosodsz arról, hogy a csodák léteznek. Én már tudom, hogy léteznek, megtapasztaltam a Földi mennyországot, azóta szeretetben élek, arra törekedek, hogy lelkem minél több embernek segítsen visszatérni a fénybe. Jóisten figyeli a Földet, amikor elhatározod, hogy jóságosnak, mennyeinek fogod látni ezentúl a Földet, akkor segíteni kezd, tudást ad, hogy segíthesd testvéreidet.

Sikeres felemelkedést kívánok mindenkinek! Szeretlek benneteket!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése