Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. október 8., hétfő

Drogosok, alkoholisták figyelem

Drogosok, alkoholisták figyelem


Eddig mindig azt gondoltam, hogy egy olyan párkapcsolatban, ahol az egyik fél alkoholista, az a legrosszabb, amikor a párunk részegen hazamegy, és cirkuszt csinál. Azt is megfigyeltem évek alatt, hogy a függőségben szenvedők elhanyagolják, mind önmagukat, mind kapcsolataikat, mind környezetüket. Ápolatlanok lesznek, mert este sok időt vesz el a mámorba esés, reggel sokáig alszanak, hogy a test regenerálódhasson. Sok időt elvesz a züllés, kevés idő marad az ápoltságra. Ugyanígy kevés idő marad a rendrakásra. Rendetlenek lesznek, fejre áll a lakásuk, elhanyagolják a környezetük. És a szeretteikre se marad idő. Nem veszik fel a telefont mámoros állapotban, mert szégyenlik gyerekeik, szüleik előtt az állapotukat, tudják hogy a hangjuk elárulná mámoros állapotukat. Másnap a depresszív hangulatban nincs kedvük visszahívni, vagy nincs idő visszahívni, mert túl sok lett a nagyon fontos feladat, vagy túl korán esett újra a mámoros állapotba. Tönkre mennek a kapcsolatok, nincs idő, nincs figyelem szeretteinkre, csak a szenvedélyre és a muszáj feladatokra. Valamint pénz sincs, mert a mámoros állapotban abszolút nem tudjuk uralni ősi állati ösztöneinket, eszünk, iszunk, mulatunk kifulladásig, ami a mai világunkban nagyon költséges dolog.

Eddig azt gondoltam, hogy a drog és alkohol függőségnek ezek a legrosszabb következményei. Ma végre összeállt több megfigyelés, több mozaik kocka, felismertem, hogy van egy sokkal rosszabb következménye is az alkohol, és drog függőségnek a fentebb leírtaknál. Egy olyan következmény, amivel nagyon nehéz, szörnyű, - partnerként, családtagként együtt élni.

Az ember lehet nagyon ideges, és nagyon nyugodt is. A drog, alkohol tudatmódosító szerek, melynek hatására az ember nagyon megnyugszik. Én az emberi energiatestet kutatom, innen ismertem fel a tudatmódosító szerek egyik legszörnyűbb következményét. Képzeld el, hogy van körülötted egy energiatér, aura, amely egy gömb forma, amiben benne élsz. Ez a gömb képes kitágulni, és összezsugorodni. Amikor kitágul, olyankor több életenergiát képes felvenni, ezen az életenergia szinten megváltozik a közérzetünk, hangulatunk, érzelmi állapotunk. Ezen a magas életenergia szinten megváltozik az elménk működése, megváltozik a gondolkodásunk. Bármerre járunk a látvány, hangok, illatok, tapintások emlékeket ébresztenek bennünk. Egy időben érzékeljük a környezetünket, és az elménk által előhívott emlékképeket. Ezáltal jutunk megértéshez, ha elég sok információ sorakozik fel, akkor logikai összefonódásokat találhatunk. Az elménk előhív minden olyan emlékképet, amely valamilyen szinten összeköthető a valós időben észlelt megfigyeléssel.

Az energiaszintünk, az auránk pillanatnyi nagysága határozza meg, hogy a figyelmünk fókuszpontja milyen emlékképeket hoz fel a tudatalattinkból. Egy piros lada emlékeztethet arra, hogy egyszer egy ilyen autó elütött a szemed láttára egy cicát, vagy arra is, hogy Balatonfüreden gyerekkorodban ilyen autója volt a szomszédos sátorozóknak a kempingben. Amilyen az aurád, amilyen az energiaszinted, amilyen érzelmekben vagy, olyan emlékképek jönnek fel. Olyanok, amelyeket akkor figyeltél meg, amikor hasonló erőtérben tartózkodtál, atmoszférádban hasonló energiaszint volt. Mi benne állunk ebben az energiagömbben, amely nagy mértékben hatással van az elménk működésére, nagy mértékkel hatással van arra, hogy tudatalattinkból milyen információk törnek felszínre.

A másik változó az elménkben, gondolkodásunkban, amelyet az energiaszint befolyásol, hogy milyen sebességgel törnek fel, rohamoznak minket a tudatalattiból feltörő emlékképek. Miután megfigyeltél valamit, és annak hatására emlékképek törtek fel, melyeket elemezni kezdtél, összehasonlítani kezdtél a valós, élő képben tapasztalt megfigyeléssel, gondolkodni kezdesz. Hangok jelenek meg az elmédben, amely következtetéseket vonnak le, felismeréseid, feltételezéseid születnek. Amikor nagyon alacsony energiaszintre zuhansz le, az aurád nagy mértékben összezsugorodik, az elméd nagyon negatív emlékképeket hív elő, olyankor nagyon negatív következtetésekre, felismerésekre, feltételezésekre jutsz. Valamint, mindez nagyon gyorsan történik, pár pillanat alatt nagyon sok rossz emlék feltörhet, mintha a videó szalagot tekertetnék, egy másodperc alatt több percnyi emlékkép játszódhat le a belső mozivásznadon. Ezt követően a feltételezések is nagyon gyorsan követik egymást, nagyon sok negatív gondolat jelenik meg pár pillanat alatt. Ezt úgy érzékeljük, hogy pörög az agyunk, összezavarodunk, ami egy fárasztó, kimerítő testi érzettel társul. Olyan sok figyelmet követelnek a nagyon gyorsan váltakozó negatív emlékképek, megoldások, felismerések, hogy alig marad figyelmünk ilyen állapotban a külső környezetünkre, picike figyelmünkkel vagyunk csak jelen.

Ellenkező esetben, amikor az aura kitágul, olyankor a legszebb rezgésszintű emlékek törnek fel a tudatalattiból. Mindez lassan, nagyon finoman történik, van időnk megfigyelni, szétszedni, átélni egy egy feltörő emléket. A gondolkodás, összehasonlítás, elemezés is lassan, nyugodtan történik, bőven van ilyen sebességű gondolatáramlás mellett a jelen pillanatban, élőképben körülölelő környezetünket is megfigyelni. Ez a két fő különbség elmeszinten a különböző energiaszinteken, aura tágultsági szinteken.

Azért írtam le ilyen részletesen, hogy érthető legyen mi történik a tudatmódosító szerek hatására. Az alkohol a drogok kitágítják az aurát. Az ember megnyugszik, elméje lelassul, elcsendesedik, és csak szép emlékek törnek fel a tudatalattiból. Nagyon sok részeg érzi úgy, hogy szeret élni, szereti a világot, szintén ugyanígy gyönyörű életérzéssel töltik a mámoros pillanatokat a drogosok is. Átlag életenergia szintjükön az aura átmérője például két méter. A tudatmódosítószer hatására kitágul a kétszeresére. Boldog emberként ül a kocsmában, vagy a haveri társaságban. Majd lefekszik aludni, és reggel úgy ébred fel, hogy az aurája már nem kétszer akkor, nem is ugyanakkora mint az átlag nagyság, hanem csak a fele maradt az eredeti méretnek. Összezsugorodott. Mint egy mérleg, lehetőség van szebb helynek látni a világot kémiai szerek által, de alvás után a mérleg kibillen a másik oldalra is, jelentős időt eltöltünk a megszokott érzelmi állapot alá süllyedve is, nagyon rossz hangulatban. Mámorosan nagyon nyugodtak leszünk, felébredve nagyon idegesek. Látszólag oktalanul lett jobb kedvünk az éjszaka, azaz tudjuk hogy az alkohol, vagy drog hatásának köszönhetjük a nyugalmat, békét, boldogságot, emelkedett állapotot. És látszólag oktalanul van másnap csapni való hangulatunk, nem értjük, és nem is tudatosítjuk, hogy miért nagyon rossz a kedvünk, miért vagyunk ingerlékenyek, idegesek, harapósak, miért tudunk az egekbe szökni a legapróbb semmiségtől is. Ugyanígy éjszaka emelkedett hangulatban olyan dolgokban is elnézőek, toleránsak vagyunk, amikre átlag aura szinten már rég harapnánk. Éjszaka bevallod a tudatmódosító szer hatása alatt lévő embernek, hogy tönkretetted a kölcsönkért motorfűrészt, egy olyan nyugodt reakciót észlelsz, amely a vártnál sokkal finomabb, megbocsájtóbb, majd délelőtt eltörsz egy poharat, amelyre olyan ideges reakciót kapsz, ami a vártnál sokkal agresszívabb. Éjszaka emelkedett hangulatba kerülünk, ébredéskor az emelkedett hangulat tükörképe jelentkezik, mélyre süllyedt hangulatban ébredünk. Itt egyensúly van, az aura kiegyensúlyozza magát.

Mi nem tudtuk, hogy az alkoholtól nem csak jó kedvünk lesz. Nem tudatosítottuk, hogy másnap nagyon buták, harapósak vagyunk, tele vagyunk rossz emlékkel, rossz gondolattal, pörög az agyunk, majd szét megy a fejünk. Nem úgy kezdtünk el inni, hogy tudatában vagyunk annak, hogy most jó kedvem lesz, de reggel ezzel egyensúlyban rossz kedvem is lesz. Van aki képes uralkodni magán, nem harap olyan gyorsan, de az is érzi, hogy nagyon rossz a közérzete, szürke a világ, olyan semmi kedvem élni, depressziós pozitív jövőkép nélküli állapotban vagyok. Én felismertem az elmúlt években magamon ezt a hatást, tudatosítottam a reggeli hangulatváltozást, létrehoztam a gyógyító gondolatot, hogy ez csak pár napig fog tartani, tudom mi történik, az aura szépen visszatágul majd, és azzal együtt javulni fog a közérzetem is, újra szebb helynek látom majd a világot. Én is érzetem párszor, hogy harapni tudnék, nagyon ingerlékeny vagyok, de erős kontrollom volt. Van aki képes felülírni az érzelmeit, képes mást mutatni amit érez, képes kedvesként megnyilvánulni, nagyon ideges állapotban is. És ugyanígy vannak akik nagyon jó közérzetben képesek akarattal idegesként is megnyilvánulni, örömöt lelnek abban, ha bunkón beszólogatnak, gonoszan odaszúrnak.

Látom az embereket, ma több barátomat láttam a szombati éjszaka után, végre felismertem miért ingerültek ilyenkor az emberek. Rengeteg megfigyelésem volt életem alatt az ilyen összezsugorodott aurájú emberekről, akik a tudatmódosító szerek végett tapasztalják az alacsony energiaszintet. Nagyon kevés ember tudatos, felébrednek, nem veszik észre az érzelmi változásukat, harapni kezdik a környezetüket. A családdal találkoznak, párjukkal találkoznak először. Tele lesznek negatív emlékképekkel, ordítani kezdnek, kirobbannak, idegrohamokat kapnak, és az elméjük elönti őket negatív felismerésekkel, feltételezésekkel a másik emberről, élethelyzetről. Rossz embernek, hibás embernek látják embertársaikat, és hangot adnak véleményüknek. Ezért ez a legrosszabb következménye az alkoholistákkal, drogosokkal élő párkapcsolatban élőknek. Ők sem tudatosak, és teljesen magukra veszik a vádakat, elkezdnek vitatkozni, próbálnak védekezni, sok esetben elhiszik, hogy párjukat ők idegesítették fel, elhiszik a sok rosszat amit a negatív állapotban kiokádnak rájuk, még bocsánatot is kérhetnek megalázkodva. Miután az alkoholista újra ivott egy pohárral, vagy kibírja azt a pár hetet amíg az aurája szépen visszatágul, olyankor már másképp gondolja a lejátszódott eseményeket, megbánja tettét, bocsánatot kér jó esetben. Kitágult aurával pozitívabb felismerései, feltételezési születnek, nagyobb megértéshez jut. Minél nagyobb az auránk, annál nagyobb megértéshez jutunk, annál tisztábbak a felismeréseink, annál igazságosabbak, bölcsek vagyunk. Alacsony energiaszinten, alacsony a tudatszintünk, sok téveszménk van, sok baromságot feltételezünk.

Aki megérti ezt a cikket, az többé nem szán időt arra, hogy egy másnapossal vitatkozzon, és nem veszi magára a vádjait. Van egy barátnőm, akiről nem tudtam hogy rendszeresen iszik. Csak azt tapasztaltam, hogy egyik nap nagyon tudatos, másik nap tele van az elméje rossz emlékekkel, téveszmékkel. Láttam gyerekkoromban Dunaszerdahelyen, hogy a drogos maffiózók mennyire vadállatok voltak, milyen idegrohamokat kaptak pár nap folyamatos kemény drogozás után. Ha nincs korlát, ha az ember azt hiszi, hogy mindent megtehet, akkor ilyen idegállapotban őrültségeket csinál. Láttam alkoholista barátaimat, hogy reggelente mennyire idegesek, türelmetlenek. Láttam rendszeres marihuána fogyasztó barátaimat, hogy reggelente mennyire feszültek. Ma egy olyan haveromat figyelhettem meg, aki amúgy is depressziós, és szeret beszélni, hangot ad a gondolatainak. Együtt utaztunk, szörnyűségek áramoltak az elméjében, amire csak nézett, amire csak figyelt, arra csakis negatív címkéket tudott akasztani, tele volt negatív emlékekkel.

Még egy megfigyelés ehhez a cikkhez, a víz gyógyító aurájáról már többször írtam. Közismert, ha valaki hisztit kap, idegrohamot kap, akkor hatásos ha leöntik vízzel, vagy lezuhanyozzák. Megfigyeltem magamon az utolsó években, hogy az oktalannak tűnő feszült idegállapoton a reggeli zuhanyzás mennyire segít. Ugyanígy megfigyeltem két hete az egyik barátomon, akit másnaposan kora reggel kivittem a Dunához, hogy a víz közelében negyed óra múlva megnyugodott. Kajakozni mentek két napra, én voltam a sofőr, én vittem ki őket a partra. Van egy barátom aki elmondta, hogyha otthon felcseszik, akkor kimegy a vízhez, és ott nagyon könnyen megnyugszik. A víz aurája segít kitágítani az auránkat. Elég ha csak leülünk a vízpartra.

Kedves drogos, vagy alkoholista embertársam! Ebből a cikkből magadra ismerhetsz, megértheted miért volt ennyi konfliktusod embertársaiddal életed során. Itt az ideje, hogy tudatosítsd mi történik a szerek hatására az energiarendszeredben, és felelősséget vállalj embertársaid nyugalmáért. Ne a családtagjaid igyák meg annak a levét, hogy te picivel jobban akarod érezni magad az átlagosnál éjszaka a haverokkal, hogy majd másnap délelőtt picivel rosszabbul érezd magad az átlagosnál a családod társaságában. Tudatosítsd reggel mi történik veled, ne ijedj meg a sötét jövőképtől, depresszív állapottól, ez csak átmeneti állapot, átmegy rajtad napok, hetek alatt, ne ismételd a tudatmódosítást megoldásként, mert annál erősebbek lesznek a reggeli depresszív, idegbajos energiaállapotok. Szépen menj ki a vízpartra és segítsd tudatosan a kitágulást, megnyugvást, tiszteld családtagjaid nyugalmát!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése