Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. október 27., szombat

A köldök, mint energiakapu

A köldök, mint energiakapu


Olyan sokszor figyelmes lettem már a köldököm körül valamiféle energiamozgásra, változásra. Több, mint tíz évvel ezelőtt kezembe került Esther és Jerry Hicks egyik könyve, amelyben volt egy gyakorlat, - egy percen keresztül hálára kellett gondolni, meg kellett valamit köszönni. Akkor éreztem, tudatosítottam először a köldököm körül valamiféle változást, és mára tartok ott, hogy képessé váltam, - ha nagyon nehezen is, - tudatosan megfigyelni.

Mindenki felfigyelt már az energiakapura, negatív változás esetén. Amikor azt mondjuk, hogy csomó van a gyomromban, vagy gyomoridegem van, összeugrott a gyomrom, olyankor az energiakaput tudatosítjuk. Pozitív változás esetén olyan érzetünk van, mintha a hasfal ellazulna, mintha kieresztenénk a behúzott hasat. Reagál a fizikai test is az összehúzódásra, vagy kiterjedésre, de főként az energiatestet tudatosítjuk ilyenkor.

Csak képzelegni tudok, hogy mi lehet ott, legjobban úgy tudom elképzelni, mint egy kör, vagy egy spirális kapu, amely spirálban nyitódik, csukódik. Azért nagyon nehéz megfigyelni, mert olyankor nyitódik ki, amikor befejezünk gondolkodni. Legjobban olyankor tudatosítom, hogy változni kezdett, amikor akarattal elcsendesítem az elmémet, figyelmemet elvonom az elmémtől, a jelenlétre, testem körüli térre/időre irányítom. Ekkor azonnal érzem, hogy mocorogni kezd, és ezzel egy időben azt is, hogy nagyon jó érzés kezdi elönteni a testemet.

A nyitott kapu erősen összefüggésben van a figyelmünkkel. Minél nagyobbra van kinyitódva, annál erősebben behúzza a figyelmünket a környezetünk, minél jobban be van csukódva, annál jobban behúzza a figyelmünk az elménk. Próbálhatjuk erővel kihúzni, meditációval, Eckhart Tolle féle környezet megfigyelésével, ha kitartóak vagyunk, akkor érezni fogjuk ahogy elkezd kinyílni, és ezzel egy időben a jó érzés is megjelenik. Gyakorlatok nélkül olyan időszakokban nyitódik ki, amikor relaxálunk, úgy gondoljuk, hogy minden rendben van, bőven van időnk, semmitől sem kell félnünk. Vagy amikor szeretünk, simogatunk egy kutyát, a gyermekünket, a párunkat, megkönyörülünk valakin, segítünk önzetlenül valakin. Hirtelen váltásnál elbambul a szeretet cselekedet után a tekintet, kikapcsol az elme, a gondolatvilág, miután visszakapcsol, azon kell gondolkodnunk, hogy miről gondolkodtunk a szeretet teljes cselekedet előtt.

Ha gyakorolni akarod az energiakapu megfigyelését, akkor ajánlom hogy menj el két órát sétálni, lehetőség szerint vízparton, majd egy óra után akarattal kezdj el bambulni, válassz egy pontot a távolban, és csak arra a pontra fókuszálj, úgy hogy közben 180 fokban látod, érzékeled a teret. Nem tudom pontosan miért működik ez, de működik. Talán ha kikapcsoljuk a szemet, akkor a figyelem felszabadul, és azzal a felszabadult figyelemmel már, képesek vagyunk figyelni a köldök körüli érzetekre, Törekedünk arra, hogy gondolat nélküli állapotban maradjunk, figyeljünk a hangokra, vagy arra az egy pontra amelyre fókuszálunk, lassan sétáljunk közben, - lesz egy pillanat, amikor érezni fogjuk, ahogy elkezd kitágulni. Utána próbáljunk minél hosszabban így maradni, ekkor töltődünk nagyobb mennyiségben életerővel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése