Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. október 11., csütörtök

Figyelemfelkeltés

Figyelemfelkeltés


Az emberek sétálnak az utcán, de alig vannak jelen, figyelmük nagy részét elméjük birtokolja, gondolataikkal foglalkoznak. Ha szembejön velünk egy rózsaszín elefánt, az annyira érthetetlen, hogy az összes figyelmünkkel összpontosítani kezdünk kifele, teljesen kikapcsol az elménk, gondolat nélküli állapotba kerülünk. Na jó, arra kevés az esély, hogy rózsaszín elefánt jöjjön szembe, de felkapjuk a fejünket bármire, ami nem illik bele a képbe, ami több figyelmet kér a megértésre.

Az ember nem tudatos az elméjére, nincs tudatában annak, hogy mennyi figyelemmel fordul kifele, és mennyivel befele. Az a jó tanár, aki figyel a diákok figyelmére is, olyan eszközöket használ az óra alatt, ami leköti a diákok figyelmét, érthetőbben szólva, kint tartja a diákok figyelmét. Táblázatokat hoz, játékokat talál ki, bevonja a diákokat a játékokba, szerepeket oszt ki, videó felvételeket használ. Minél nem megszokottabb az előadásmód, annál több figyelmet kint tart. Amikor megjelentek környékünk fővárosaiban az ír kocsmák, azt tapasztaltam, hogy bemegyek és megszűnik körülöttem a világ. Olyan sok minden volt a falakon, bárpult felett, olyan díszes volt a szőnyeg, falak, plafon, hogy azt sem tudtam mit figyeljek, csak köröztem a tekintettemmel. Rengeteg figyelmemet lekötött, kikapcsolta az elmém. Tegnap káposztanapokon voltunk, vásári hangulat, búcsúsok, hinták, villogó fények, hangzavar, rengeteg ember. Megszűnt körülöttem a világ nagyon gyorsan, rengeteg figyelmet kért a látvány, hangok, illatok.

Azt ismertem fel, hogy a figyelmünkön múlik a közérzetünk, a figyelmünknek fókuszpontja van, a fókuszpontokat kiértékeljük jónak, vagy rossznak, jobbnak, legjobbnak, és így tovább fokozhatjuk. Az auránk tárolja a belénk áramló életenergiát, a figyelmünk fókuszpontjától függ, hogy épp mennyi életenergia áramlik belénk, ha sikerül minél több figyelmünket, minél csodálatosabb fókuszpontokon hosszan megtartani, akkor fél óra alatt is hatalmasat növekedhetünk, ami erőteljes változásként jelentkezik a közérzetünkben. Az auránk tágulni kezd. Ha rendszeresen, naponta törekedünk arra, hogy elérjünk nagyobb tágulásokat, akkor hetek, hónapok alatt megnövekedik, tartósan kitágulva marad az auránk, állandósul a mennyei életérzésünk. Ugyanúgy ahogy állandósul a pokoli közérzet a depressziós embernek, aki heteken, hónapokon keresztül sok figyelmét erőteljes negatív fókuszpontokra irányította.

Naponta kell végezni a rezgésemelést, naponta kell minél több figyelmet kihúzni az elméből a jelenlétbe, és valami nagyon csodálatosra irányítani. Ez a felemelkedés kulcsa. Az egyik legjobb gyakorlatnak, az értékelést tartom. Kimész sétálni, és keresed a szépet. Akár városban a virágokat, szép kiskerteket, szép házakat, szép madarakat, embereket. Kimész a természetbe, és keresed a szépet. rengeteg szépség van, figyelni kezded a felhőket, naplementét, patakokat, virágokat. Fontos, hogy tudatosítsd, hogy szépet mész megfigyelni, így indulj az órás sétára. Vigyél fényképező gépet. Nagyon sokat segít ha új helyekre mész, a város olyan részeibe sétálsz el, ahol még nem voltál, ez segít kint tartani a figyelmet, segít hogy minél koncentráltabb, minél több figyelmet irányíts csodálatosnak kiértékelt fókuszpontokra. Egy héten egyszer kirándulsz egyet, és ott keresed a szépet. Vagy meditálsz egyet a séta előtt, megpróbálod elcsendesíteni az elméd, felszabadítani a figyelmed, hogy aztán szépre tudd irányítani.

Lassan elkezdem youtube videókban összefoglalni egy -egy felismerésemet, biztosan nem csak beszélni fogok, hanem sok olyat fogok tenni, ami nem megszokott, nem hétköznapi, hogy minél több figyelmet kicsalogassak az elméből. Minél több figyelmet irányíthassak az önismeretre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése