Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. október 23., kedd

Életenergia töltődés

Életenergia töltődés



Mikor volt utoljára, hogy reggel úgy keltél fel, hogy egész éjjel mélyen aludtál, egészen az ébredésedig? Gyerekkorban legtöbbször így alszunk, vagy kirándulásokkor is. Sokszor megfigyeltem mind barátaimon, mind magamon, hogy ha nem otthon alszok, nem a megszokott helyemen alszok, akkor sokkal több kedvel, életerővel ébredek reggel. Megadatott, hogy a csodaszép szigetközi, kis-csallóközi ártéri dunai erdők közelében születhettem meg, gyerek korom óta sokszor táboroztunk a vadregényes dunai szigeteken. Ha kint alszunk a barátokkal, akkor nem vagyunk fél éberek, félálomban már hajnaltól, nem jár az agyunk, nincsenek gondolataink, mélyen alszunk egészen amíg a testünk kívánja. Sokszor hallottam reggelente barátaimtól, hogy ők ezt nem értik, otthon mindig kidobja őket az ágy fél-ötkor, hozzá vannak szokva a korai ébredéshez, itt meg olyan nyugodtan alusznak.

Sokat gondolkodtam ezeken az életjelenségeken, azt gondolom közel vagyok a megoldáshoz. Mi azért alszunk, hogy életenergiával töltődjünk. Nem sok különbség van köztünk, és egy kikapcsolt telefon között, amit éjjel feltöltünk. Amikor az ember akkumulátora megtelik életenergiával, olyankor mosolyog. Csalhatatlan jele a feltöltődött akkumulátornak az akaratlan mosoly az arcunkon. Nézd meg a gyerekeket, hogy hányszor ébrednek így. Mekkora boldogság egy szülőnek, amikor egy három éves csöppség ébredés után nyújtózik egy nagyot, majd rámosolyog az anyukájára. Ettől, mindjárt jó kedve lesz az embernek. És a csöppség úgy ugrik ki az ágyból, úgy szaladgál egész nap, mint a duracel nyuszi. Nézd meg a depressziós embert, aki egész éjjel forgolódik, egész éjjel jár az agya, sokszor ébren van, nem tud aludni a kínzó gondolataitól, hogy reggel milyen mogorva arckifejezéssel kel fel, és mennyire nehéznek érzi végtagjait, mennyire fáradt már reggel. Mi életenergiával töltődünk az alvás alatt, az elménken múlik, hogy mennyi életenergiával töltődünk fel.

Az elménken múlik, az agyunkon, amiről a jelenlegi tudományunk alig tud valamit. Ezért csak bolyongunk egy sötét labirintusban, keressük a boldogságot, ami nem más, mint egy életenergiával feltöltődött test. Azt érezzük boldogságnak, békének, nyugalomnak, amikor elérjük a 100%-os töltöttséget.

Mi határozzuk meg, mi vagyunk a felelősek, hogy milyen életenergia szinten élünk, de erről fogalmunk sincs, figyelmünket nem tudatosan használjuk. A figyelmünkön múlik, hogy milyen a töltődésünk, hogy mikor, és mennyi életenergiával töltődünk másodpercenként. Születésünk óta minden pillanatban figyelünk. Figyelmünk a tudatunk elsődleges jellegzetessége. A figyelmünk megváltozik ahogyan növekedünk, egyre összetettebb lesz. Hogyan függ a figyelmünktől az életenergia töltődésünk? Képzeld el, hogy a tested az akkumulátor, sejtjeid fénycellák, energiacellák amik arra várakoznak, hogy egyre több energiával töltődjenek fel. Képzeld el, hogy van előtted tíz TV, mindegyiken más adás megy. A tizediken gyönyörű tájakat mutatnak, idegen embereket akik segítenek egymásnak átkelni az úttesten, ételt adnak az éhezőknek, a hála érzettől kicsordul az emberek könnye. Az elsőn háborúkat mutatnak, állatok kínzását, politikusok gyűlöletbeszédeit, baleseteket, gyilkosságokat. A köztes tévékben átmenet van a két szélsőséges adó között. Bármi amit ezen a Földön, akár a valóságban, akár a gondolatainkban megtudunk figyelni, az a szeretet teljes és a félelem teljes között mozog. Ha figyelmünket minél szeretet teljesebb cselekedetekre irányítjuk, annál nagyobb energiaintenzitással töltődünk másodpercenként. Nem úgy működünk, mint a telefon töltő, hogy minden esetben idővel elérjük a 100%-os töltődést, akkor is ha a töltő csak nagyon lassan töltötte a telefont. Esetünkben sose tudjuk elérni a 100%-os töltődést, ha figyelmünket alacsonyabb életenergia szintű eseményekre irányítjuk. Ha folyamatosan az összes figyelmünkkel 60%-os töltöttségű eseményeket figyelünk meg, akkor csakis 60%-os szintekre töltődhetünk tele.

Van bennünk egy akkumulátor, amely pár hónap alatt feltölthető. Amelyről ebben a pillanatban is megmondható, hogy milyen töltődési szinten van kiegyensúlyozódva. Minden nap lemeríted magad, minden éjszaka feltöltöd magad. Ha úgy alszol el, hogy tele vagy gondokkal, félelemmel, aggodalommal, akkor 20%-os energiával fogod teletölteni magad az alvás alatt. Képes leszel egész nap talpon maradni, de kedvtelen, mogorva leszel. Ha 100 napon keresztül, folyamatosan 20%-os energiával töltődsz, akkor a tartalékodat, az akkumulátorodat lemeríted 20%-os szintre. Az egész lényünk, testünk életenergiára működik. A látásunk, a hangunk, az emésztésünk, az elmehasználatunk. Az életenergia olyan a testünknek, mint a telefonnak az elektromos áram, vagy az autónak az üzemanyag. Annyi a különbség köztünk, hogy mi minden lélegzettel életenergiához jutunk, állandóan töltődünk egy energia wifi rendszeren keresztül. Ha az ébrenlét alatt a teljes figyelmünkkel nagyon szeretetteljes gondolatokat, cselekedeteket figyelünk meg, akkor ugyanannyi életenergiával töltődünk, mintha aludnánk. Ebben az esetben, az éjszaka belénk töltődött életenergia tartalékolódik, az akkumulátorunk elkezd feltöltődni. Nézd meg, hogy egy hét nyaralás után, amikor az összes figyelmeddel gyönyörű tájakat, csodálatos gondolatokat figyeltél meg, mennyi energiát képes lettél tartalékolni. A kirándulás után, még egy hétig sokkal fittebb, vitálisabb vagy, sokkal könnyebben gondolkodsz, sokkal tovább képes vagy koncentrálni a figyelmed, feldolgozni a gondolataidat. Azaz használni az elméd, ami nagyon sok életenergiát igényel, használ fel. A guruk, akik egész nap nagyon-nagyon szeretetteljes gondolatokat figyelnek meg, azok pár hónap alatt képesek az akkumulátort feltölteni 100%os szintre. Azért volt Jézus, Buddha, szentek körül glória rajzolva, mert 100%os töltöttségi szintnél az energia ragyogni kezd az emberből.

Ha gondjaid lettek, ha aggódni kezdtél, folyamatosan félsz, folyamatosan az összes figyelmeddel nagyon negatív gondolatokat figyelsz meg, akkor folyamatosan 20%os energiával töltődsz. Ébren. Azért alszunk, mert éjszaka kikapcsol az elme, megszűnik a 20%os töltődési arány. De ha napközben végig 20%-os energiaszintű gondolataink voltak, akkor éjszaka se érünk el 40%-nál magasabb töltődési szinteket, mert az elme nem kapcsol ki teljesen, éjszaka is hatással van a töltődésre, habár sokkal enyhébb szinten. De annyira elég erősen, hogy lent tartsa az energiaszintet. Folyamatosan lemerítjük magunkat, mert állandóan gondolkodunk, ami nagyon sok életenergiát elhasznál, és állandóan nagyon negatívan gondolkodunk, ami nagyon kevés életenergiát csatol vissza. Az ember szervei egy ideig bírják az alacsony életenergiaszintet, de végül elkezdnek megbetegedni. Ha képesek vagyunk szeretet teljesen gondolkodni, akkor felemeljük magunkat, megtöltődünk éltető energiával, és idővel képesek vagyunk tartalékolni is.

Úgy kell élni, hogy minél több olyan eseményt figyeljünk meg, amely 100% körüli életenergia intenzitást biztosít a figyelmünknek. Egész nap szeretetteljes cselekedeteket, gondolatokat kell megfigyelnünk. Minél hosszabban tesszük, minél több napig tesszük, annál több energia töltődik belénk. Megtörténhet tudattalanul egy kirándulás alatt, vagy beleszerethetünk valakibe, és egész nap csodálhatjuk, vagy dolgozhatunk életenergia szintünkön tudatosan is meditációval, hálagyakorlatokkal, szeretetteljes önzetlen cselekedetekkel. Ha nem akarunk kiszolgáltatottak lenni a körülményeknek, ha nem csak véletlenszerűen akarunk elérni magasabb töltődési szinteket, amiket boldogságnak élünk meg, akkor tudatosan segíteni kell a töltődésünket. Ezt tanítja az összes vallás, nem azért találták ki őket, hogy háborúzunk miattuk, hanem azért, hogy reggel imával kezdjük a napot, amelyben hálát adunk az életünkért. Amikor hálát fejez ki valaki, olyankor 95%-os gondolatokat figyel meg. Az összes vallási gyakorlat arra irányul, hogy tudatosan irányítsa a figyelmünket magas rezgésű gondolatokra. Ha hiszel Istenben, a gondviselésben, akkor állandóan magas rezgésűek lehetnek a gondolataid, a tudat hogy nem kell félned, hogy Atyád mindíg veled van, nagyon magas rezgésű gondolatokon tartja a figyelmed. A templomi énekek, Jézus szeretetteljes történetei közel 100%os életenergia-szintre tereli a figyelmed.

Az élet megtanítja az embert pozitívan gondolkodni. Szeretet teljesen gondolkodni. Félelem mentesen gondolkodni. Megtanítja uralni az elménket. Sokan képesek arra, hogy egy nagy tragédia közepén se veszítik el higgadtságukat, józan ítélőképességüket. Ilyenkor önmagunkat nyugtatjuk, önmagunkat irányítjuk tudatosan, magunknak mondogatjuk, hogy: jólvan nincs semmi baj, meg kell nyugodni, ebből a nehéz helyzetből is ki lehet keveredni, biztos találunk megoldást, az nem segít ha bepánikolunk, akkor csak rosszabb lesz. Mit jelent a pánik? Amikor nem sikerült uralni az elménket, és az összes figyelmünkkel a leges legrosszabb lehetőséget kezdtük el megfigyelni. Az összes figyelmünket nagyon alacsony rezgésszintű gondolatokra, félelemre irányítottuk, és teljesen elapasztottuk az életenergia utánpótlásunkat a légzésen keresztül. Csak kapkodjuk a levegőt, légzésenként minimális életenergia érkezik. Az elmét meg nagyon magas hatásfokon akarjuk használni, nagyon gyorsan gondolkodni akarunk, hogy ne legyen még nagyobb baj, vagy kikerüljünk a tragikus élethelyzetből, de nincs életenergia utánpótlás az elmének, nincs elektromos áram, nem tud működni. Ez a pánik. Csak akkor keveredhetünk ki, ha képesek vagyunk uralni az elménket, képesek vagyunk nyugodtak maradni, kevésbé negatívan látni a tragikus helyzetet, és van életenergia utánpótlásunk, képesek vagyunk gondolkodni.

Nem csak egy nehéz helyzetben kell tudatosan uralni az elménket, hanem a hétköznapokban is. Ebben a pillanatban is lehetőség van szintet váltani, megemelni a gondolataink rezgését, egyszerűen azáltal, hogy elmondjuk magunknak, hogy minden rendben van, nincs miért aggódni. képesek vagyunk lenyugtatni magunkat, képesek vagyunk visszahatni az elménkre, képesek vagyunk figyelmünket magasabb rezgésszintű gondolkodási módra váltani. Mi észre se vesszük, hogy elménk egyre jobban negatívabb, hogy figyelmünk egyre alacsonyabb rezgésszintű gondolatokon van kiegyensúlyozódva, hogy egész nap 60%-os töltődési szinten pótoljuk vissza a légzéssel az életenergiát. Egyszerűen azáltal, hogy azt mondjuk, nincs mitől félnünk, minden rendben van, minden pillanat egy új kezdet, - megemelkedik a figyelmünk fókuszpontja. Legtöbbször valamiért haragszunk magunkra, valamiért aggódunk, valamit negatívan látunk, heteket, hónapokat tudunk eltölteni negatív gondolkodási módokban. De ha önvizsgálatot tartunk, eldöntjük hogy változtatunk az életünkön, elfogadjuk a helyzetünket tökéletesnek, megértjük hogy minden pillanat egy új kezdet, hogy van lehetőségünk megváltozni, akkor megemeljük a gondolataink rezgésszintjét, magasabb életenergiával kezdünk légzésenként töltődni. Ha ez sikerül, akkor lassan elkezd megváltozni körülöttünk minden. Ha szeretjük magunkat, az életünket, a történetünket, ha összes figyelmünket napjaink nagy részében szeretetteljes gondolatokra irányítjuk, akkor egyre kevésbé fogjuk kíváni a cigarettát, alkoholt, ételeket, egyre kevésbé leszünk fáradékonyak, lusták, egyre több jó ötletünk lesz. Mindegy mekkora a baj, ha képes vagy tudatosan megnyugtatni magad, ha képes vagy elhinni, hogy minden rendben van, mint a pánik helyzetnél, tragédiánál, akkor sokkal több életenergához jutsz, az életed rövid idő alatt megváltozik.

Nincs más dolgunk, mint reggeltől estig minél szeretet teljesebb életet élni. Legyőzni az elme félelmeit, tudatosan megemelni a gondolataink rezgését, elhinni hogy van remény, hogy vár ránk a boldogság. Sokat hálát adni, mindenben meglátni a jót, nem engedni az elmének, hogy bármit negatívan figyeljünk meg. Ha egy napig bírtad cigaretta nélkül, akkor annak örülni hogy eddig eljutottál, és nem engedni hogy korholni kezd magad, mert akkor egész nap haragudni fogsz magadra, marcangolni fogod magad, bűntudatod lesz, egész nap alacsony rezgésszintű gondolatokat figyelsz meg, alacsony szintű életenergiával töltődsz. És alacsony életenergia szinten felerősödnek a káros testi szokások vágyai. Csakis úgy szabadulhatsz meg tőlük, ha nem harcolsz velük, hanem pozitivan látod őket, nem haragszol magadra, hálás vagy az egy napért is. Ha így teszel meglásd, egy idő után nem fogod kíváni az édességet, sokat evést, dohányzást.

Hallgathatunk olyan dalokat amelyek magas szeretet szinten lettek megteremtve, nézhetünk olyan festményeket amelyek sok szeretettel lettek megfestve, sétálhatunk érintetlen természetben amely magas szeretet rezgésszintű. Ezekben az esetekben figyelmünk közel 100%-os szeretetszintű gondolatokat figyel meg, nagyon magas a töltődésünk. Nézhetünk olyan felvételeket, ahol emberek segítik egymást, vagy elkezdhetünk jótékonykodni, önzetlenül segíteni embertársainkon, és saját cselekedeteinket figyelhetjük meg, saját szeretetteljes cselekedeteinkből töltődhetünk fel. Fontos, hogy napjaink nagy részében levegyük a figyelmünket a média híreiről, mert azok nagyon alacsony energia szintre irányítják a figyelmünket. Csakis rajtunk múlik, hogy egész nap szeretet figyelünk meg, egész nap félelem nélkül élünk, vagy egész nap rossz dolgokra irányítjuk a figyelmünket, egész nap aggódunk. A figyelmünk által töltődünk, csak mi vagyunk a felelősek azért, hogy mennyi életenergia van bennünk! Jól tesszük, ha egész nap hálát adunk, ha nem félünk, ha pozitivan látunk mindent, és egyre önzetlenebbek, szeretet teljesebbek vagyunk.

Sikeres felemelkedést kívánok! Szeretlek benneteket!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése