Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. október 24., szerda

A maradék 90% aktiválása

A maradék 90% aktiválása


Tudósaink szerint az agyunk kevesebb, mint 10%-át használjuk. Erre úgy jöttek rá, hogy azok az agy részek, amelyek gondolkodáskor épp aktívak, villámlás szerűen felvillannak. Néha látunk olyan képeket nagyvárosok felett, hogy a viharfelhők teljesen át vannak szőve villámlásokkal, megvilágítva pillanatokra az egész várost. Olyan, mintha a viharfelhő lenne az agy, és amikor aktiválódik, olyankor felvillanyozódik, behálózzák a villám csatornák. Valami hasonló történik az agyunkban is, amely agy részek gondolkodásnál épp aktívak, ott villámok hálózzák be az agyrészt. Ezt a jelenséget tudják finom műszerekkel megfigyelni a tudósaink, innen jöttek rá, hogy agyunk több, mint 90 %-át nem használjuk, semmilyen körülmények között, semmilyen hatásokra nem villanyozódnak fel.

Az agyunk különböző részekből áll, amelyek jól meghatározható funkciókat látnak el. Vannak részek ahol az emlékeket raktározzuk, van rész amely az automatikus reakciókat kontrollálja, van rész amely az alvás-ébrenlét fázisokat irányítja. Az agyunk egy irányítóközpont, amelyben pontosan megvan, hogy melyik rész mit irányít, miért felel. A nagy kérdés az, hogy az alvó 90%-ék mit irányít? Először nézzük meg, hogy mi történik az emberrel, amikor a működő 10%-ból valami inaktiválódik, kikapcsol. Sok olyan külső hatás érheti az embert, amely által kémiailag belenyúl az agy működésébe, és változások történnek. A rövidtávú memóriai rész alkohol, és drogok hatására legtöbb esetben kikapcsol, nem működik. Egyes drogok, mint az LSD bekapcsolnak rövid időre alvó agyrészeket, az ember olyan dolgokat kezd megtapasztalni, amit nem nagyon ért, csak néz mint a moziban. Majd miután a szer hatása elmúlik, az ember 13 éves gyermek tudatszintjére süllyed vissza, az agy nem képes a megszokott 10% körüli teljesítményen működni.

Mi erre a logikus magyarázat? Az öregkori demenciánál megfigyelhető, hogy reggelente, vagy alvások után rövid időkre, még visszakapjuk a szeretteinket, rövid időre még tudják, emlékeznek, ki csodák ők. A demencia esetében az agyban kikapcsol a hosszútávú memóriáért felelős rész, az ember elfelejti, hogy ki ő. Mégis az alvás után rövid időre még visszakapcsol a hosszútávú memória rész. Az öreg ember olyan, mint egy öreg akkumulátor, amely már oly sokszor lett feltöltve, lemerítve, hogy már tönkrement. Ha fel is töltjük, már csak rövid ideig tartja meg az áramot, energiát, már csak kevés energiával, esetünkben életenergiával képes feltöltődni. Az agy működése, ahogy az összes többi életfunkciónk is, életenergiára működik. Mi kicsit magasabbról nézve jól kiszámítható energialények vagyunk. Az öreg embernek kell az életenergia az emésztő szervek, látó szervek, vagy a gondolkodó szervek működtetéséhez. Úgy is írhatnám, hogy kell az energia emésztő gépek, látó gépek, gondolkodó gépek működtetéséhez. Mivel az öreg ember már fogytán van az energiával, ezért a szervezet elveszi az energiát az agytól, amely a legnagyobb energiaigényű szervünk, és átcsoportosítja a létfenntartáshoz szükséges életfunkciókhoz. Azok az öregemberek akik már nem akarnak enni, és infúzióval kapják a tápanyagot, azok picit visszanyerik az emlékeiket, tudatukat, mivel nem kell életenergia az emésztéshez, több jut az agynak. Ezek megfigyelések, épp egy barátom anyukája van ebben a stádiumban, ő mondja el, hogy mit tapasztal.

Én biztos vagyok abban, hogy itt az életenergia megnyilvánulásokat tapasztaljuk, ugyanúgy ahogy a drogos 13 éves tudatszintjéért is az életenergia felel. Ha kémiailag belenyúlunk az agyba, ami annyit jelent, hogy mi felülírjuk a szervezet életenergia kiosztását, azt mondjuk hogy most pár órára többet adunk az agynak, akkor aktiválódnak alvó inaktív részek, és olyan tapasztalásaink lesznek, amik nagyon furcsák, csoda számba mennek. Miután a kémiai erőszakos hatás megszűnik, akkor a test sokkos állapotba kerül, mert felborult a megszokott energiaellátás rendszer, a lényünk úgy próbál egyensúlyt teremteni, úgy próbálja ellátni az idegrendszert, keringési rendszert, emésztő rendszert a szükséges energiamennyiséggel, hogy elveszi az agytól az energiát. Tehát pár órára turbó lesz az agyunk, majd napokig amíg vissza nem áll a megszokott energiaszint, gyermeki tudatszintre süllyedünk. Ha ezt folyamatosan csináljuk, akkor sérül az energiatároló rendszerünk, az akkumulátor tönkre megy. Hiába fogunk aludni, nem tudunk már feltöltődni a szükséges mennyiségű életenergiaszinttel, mert csökkent az energiatároló kapacitás. Ez gyakran megtörténik a kemény drogos emberekkel, vagy a másik eset, amikor az agy egyik része elromlik, lekapcsolódik, - annak következtében, hogy túl sokszor volt az agy erőltetve olyan magasabb energiaigényű funkciókra, amikre még nem állt készen a test.
Az öreg kori demencia megelőzésére a kutatási eredmények szerint a legjobb módszer, ha az ember kreatív. Ha olyan feladatokat végez, amelyek nem sablón szerűen másolhatóak, hanem saját magának kell valami újat alkotnia, rá van késztetve a kreatív gondolkodásra. Alkotásra, teremtésre. A spirituális tanításokból tudjuk, hogy amikor az ember alkot, olyankor ki van kapcsolva az elméje, olyankor elcsendesednek a gondolataink. Olyankor elérjük a meditatív állapotot. Több egyetemnek a kutatási eredményei alapján, azt ismerték fel a tudósaink, hogy ha az ember rendszeresen meditál, akkor az agy további részei aktiválódnak, elhagyjuk a 10 % -os állapotot. Innen folytatom majd.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése