Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. október 4., csütörtök

Mi a boldogság titka?

Mi a boldogság titka? 


Mindenki boldog szeretne lenni. Egyre boldogabb. Gyerekkorban vagyunk a legboldogabbak, öregkorunkban a legszomorúbbak. Miért vagyunk gyerekkorunkban a legboldogabbak? Mert nincsenek vágyaink, nincsenek félelmeink. Milyen vágyaink, félelmeink alakulnak ki ahogy elhagyjuk a gyerekkort? Az embert klasszikusan test, szellem, lélekre lehet osztani.


Test 
Testi vágyak, kielégülések: szex, jókat enni, alkoholt inni, kávét-csokit-drogot-cigarettát fogyasztani. A testi érzeteket, kielégüléseket megszeretjük, emberre válogatva rászokunk egy-egy érzetre, függővé válunk. Csapdába kerülünk, mert a napi boldogságunk attól fog függni, hogy elérhetőek, vagy elérhetetlenek vágyaink tárgyai. Értsd, ha lesz cigarettád kedves leszel embertársaiddal, jó kedved lesz, ha nem lesz akkor buta, és mogorva. Boldogságod kiszolgáltatott lesz a testi érzeteket kiváltó anyagoktól, szex esetében embertársaidtól. Életed a testi érzetek kielégítéséről fog szólni, azért fogsz dolgozni, pénzt keresni, hogy minél többször, minél gazdagabban kielégítsd testi vágyaid. Gyerekkorodban nem volt olyan testi vágyad, amely befolyásolhatta volna, csapdába ejthette volna a boldogságod. Az ember boldognak születik, korlátlan szabad tudattal, saját maga zárja tudatát korlátok közé vágyai megjelenésével.
Ebből az érzelmi csapdából csak úgy keveredhetsz ki, ha megtanulod uralni testi érzeteid, megtanulsz uralkodni testi vágyaidon. Nem véletlenül mondta Jézus, hogy időszakonként böjtöljön az ember, a böjt csökkenti a függőséget, amely észrevétlenül hálózza be az embert.

Testi félelmek: gyerekkorunkban nem értettük mit jelent a halál fogalma, nem értettük mit jelent a betegség fogalma, nem értettük mit jelent a fizikai fájdalom. Ahogy elhagyjuk a gyerekkort, egyre több lesz az értelmünk, egyre többet tudunk tudatosan gondolkodni, akkor egyre jobban félteni kezdjük a testünket. Félni fogunk az agresszív emberektől, akik elverhetnek minket, kiolthatják az életünket, törekedni fogunk hogy olyan közösségek tagjai legyünk, akik erősek, védelmet nyújthatnak. Orvosokhoz fogunk járni, kivizsgálásokra, hogy uralkodhassunk a betegségek kínzó félelemeitől. Idősebb korunkban templomba járunk, hogy ne hatalmasodjon el rajtunk a kínzó halálfélelem. Ezek a félelmek végett kiszolgáltatott a boldogságérzetünk. Csapdába vagyunk. Ha olyan banda tagja vagyunk akik erősek, hatalommal bírnak, akkor nem félünk a veréstől. Ha legyőztünk egy halálos betegséget, akkor többé nem félünk a betegségtől. Ha volt egy halálközeli élményünk, vagy egy spirituális tapasztalatunk, akkor több nem félünk a haláltól. Jókedvem van ha banda tag vagyok, védelmezve vagyok, rossz kedvem ha egyedül vagyok. Az ember csakis úgy szabadulhat ki az érzelmi csapdából, ha legyőzi a testi félelmeit. Nem törekedik arra, hogy banda tag legyen, ha megdobják kővel, visszadob kenyérrel, szelíd életet él. Ha mégis elverik, abba beletörődik, nem forral bosszút. Uralja a testi vágyait, egészségesen táplálkozik, ha mégis megbetegedik, azt elfogadja, - azt is ha belehal, mert tudja, hogy nem ér véget az élet a halállal. Csakis így tisztulhat meg a testi félelmektől, csakis így szabadíthatja fel tudatát, csakis így lesz tudata újra olyan tiszta, mint gyermekkorában volt. Amikor még nem félt a fizikai fájdalomtól, betegségektől, haláltól.

Szellem
Szellemi vágyak, kielégülések: nem csak testileg lehet az anyagtól függni, hanem szellemileg is. Egy hét után egy csokoládé, egy cigaretta, egy orgazmus maga a mennyország a függőségben szenvedőnek. Ugyanilyen mértékű függőségek alakulhatnak ki szellemi szinten is. Értsd, nem kell hogy a kielégülés és a test között kapcsolat legyen. Nem kell, hogy étel, füst, por kerüljön a testbe, vagy a szexnél fizikai érintkezésre kerüljön sor a kielégüléshez. Kialakulhat függőség fizikai kapcsolat nélkül is szellemi szinten. Gyerekkorunkban sokan gyűjtögettünk bélyeget. Tudtuk, hogy egy sorozat mennyi bélyegből áll, elhatároztuk, hogy az összeset megszerezzük. Ugyanolyan kéjes érzeteket vált ki az újabb, és újabb bélyegek albumba helyezése, mint a szex előjátéka. Minél többet sikerült megszerezni a sorozatból, annál kéjesebb kielégülést érzünk. Az utolsó bélyeg behelyezése pedig maga a csúcs, maga az orgazmus pillanata. Majd az ember csak bámulja a megszerzett sorozatot. Az emberben ugyanúgy függőség alakul ki, mint a testi vágyak esetében. Birtoklási vágya függővé teszi. Ez érzelmi csapda. Az ember boldog lesz, madarat lehet fogatni vele, ha az aukcióról úgy érkezett haza, hogy sikerült megvenni az utolsó festményt is a gyűjteménybe, de agresszív buta lesz, ha a másik gyűjtő megvásárolta előle. Gyerekkorodban nem volt olyan szellemi vágyad, amely befolyásolhatta volna, csapdába ejthette volna a boldogságod. A legtöbb ember szellemi függőségben szenved. A birtoklási vágy, a gyűjtögető kényszer, állandóan hajtja, újabba és újabb gyűjteményekre fáj a foga, egyre többet kell dolgoznia, egyre nagyobb házakra van szüksége, hogy elférjenek a kacatok, a gyűjtemények. Egy újabb szerszám a sorozatba, váza, konyharobot, autó, ház... Ebből az érzelmi csapdából csakis úgy szabadulhatsz ki, ha szétosztod, elajándékozod, megszabadulsz felesleges tárgyaidtól. Megtanulsz uralkodni szellemi vágyaidon, ugyanúgy ahogy megtanultad uralni testi vágyaidat. a tárgyakat használni kezded, és nem birtokolni, gyűjteménybe rendezni. Amíg nem szabadítod fel magad, addig életed a szellemi függőséged kielégítéséről fog szólni, azért fogsz hajtani, pénzt keresni, hogy egyre nagyobb gyűjteményeket kaparints meg, egyre nagyobb kielégüléseket éljél meg. Ugyanúgy tönkre teszed a tested ez alatta a folyamat alatt, ahogy az alkoholista teszi tönkre a testét. Túlhajtod magad, mert a gyűjteményekhez sok pénz kell.
Nem véletlenül mondta Jézus, hogy a gazdagok ajándékozzák el a vagyonukat. Ha újra olyan boldog akarsz lenni, mint gyermekkorodban, akkor meg kell szüntetned a függőségedet a gyűjteményeidtől, tárgyaidtól. Az ember boldognak születik, saját magát korlátozza, saját maga zárja be tudatát illúziókba, elhiszi hogy boldogsága vágyaitól függ. Pontosan az ellenkezője igaz, a függőségei végett kiszolgáltatott a boldogsága. Öt évesen nem tudta elrontani a kedvedet, hogy valaki elvett egy bélyeget a gyűjteményedből. Azt se tudtad mi az a gyűjtemény. Tiszta volt a tudatod, nem volt manipulálva.

Sok ember feladja az életet, egy tragédia után alkoholista lesz, élete hátralévő részében csakis a testi vágyainak fog élni. Ilyenkor azt mondjuk, hogy mélyre süllyedt. Sikeresnek mondjuk azokat az embereket, akik szellemi függőségeik végett sok pénzt, sok kincset felhalmoztak. Mindkét csoport ugyanolyan függőségbe szenved, mindkét csoport csak pillanatokra boldog, pillanatokra érzi a kielégülést. Az alkoholista pár órát boldog, majd a nap nagy részében szenved. A szellemi függő boldog amikor megvette a gyűjtemény utolsó darabját, de pár napon belül már újra érzi az ürességet, újra tervezgetni kezd, újabb gyűjtemény megszerzésébe kezd, újra szenvedésről, pénzhajtásról szól az élete.

Szellemi függőség alakulhat ki a test által is. A test külalakja, adottságai is szellemi függőségeket válthatnak ki az emberben. Újra nem kell a fizikai kapcsolat. A gyűjtemény tárgya, az emberi figyelem lesz. Egy szép szexi test, egy szép hang, egy sportteljesítmény, vagy tehetséges tánctudás. Minden amivel embertársaink figyelmét tömegesen vonzani tudjuk. A rajongó tekintetek szellemi kielégülést okoznak, amelyet ha az ember megízlel, akkor egyre többet akar belőle. Egyre kevesebb ruhát hagy magán a képeken a topmodell, egyre nagyobb botrányokat okoz az énekes, egyre vadabb tetteket követ el a maffiózó, egyre több közösségi akciót támogat az üzletember, egyre többször ad sajtótájékoztatót a politikus. Itt is függőség alakul ki, itt is birtoklás alakul ki. Ez is egy csapda. Az ember boldog, madarat lehet vele fogatni, ha aznap sokan figyeltek rá, ha ő volt a középpontban, de mogorva, agresszív, rossz kedvű, ha a félig mezítelen fényképét csak páron lájkolták. Csakis úgy lehet ebből az érzelmi csapdából kiszabadulni, ha az ember egyenlőnek érzékeli magát, nem méri magát másokhoz, se szépségben, se sportteljesítményben, se gazdagságba, se szellemi tudásban, egyszerűen nem akar versengeni, nem akar semmivel se több lenni, mint egy másik ember. Jézus erről is beszélt, a gőggel vigyázni kell.

Egyenlőre ennyit fedeztem fel. Amikor gyerekkorunkban boldogok voltunk, akkor nem voltak függőségeink. Alig akartunk enni, főzőkanállal kellett az asztalnál tartani minket két játék között. Nem függtünk semmi testi élvezettől, egyszerűen boldogok voltunk a napfényért, a zöld fúért, a tiszta levegőért, kavicsért, pocsolyáért. Majd az illúziók bezárták a tudatunkat, boldogságunkat, érzelmeinket függővé tettük olyan dolgoktól, amelyek kiszolgáltattak minket. Ma szenvedésben élünk, időszakonként egy egy pillanatra kielégülünk, majd újra kezdődik a mókus kerék. Feladtuk a boldogságunk a vágyainkért, itt az ideje, hogy felszabadítsuk a tudatunkat. Itt az ideje, hogy meggyógyuljunk, uralkodjunk testi, és szellemi vágyaink felett. Itt az ideje, hogy ellenálljunk a média agymosásának, amely tudatalatt manipulálja a gondolkodásmódunkat, hogy egyre erősebb függőségeink alakuljanak ki. A testi függőségeket erősítik a csoki, étel, alkohol reklámok. Az újságok szexuális tartalmai, droghírei. Minden olyan információ ami vágyainkat eszünkbe juttatja. A testi félelmeinket állandóan erősítik a háborús filmekkel, betegségeinket a gyógyszer reklámokkal, halálfélelmeinkkel a globális fenyegetésekkel, katasztrófákkal. Nézd meg a napi hirekben mennyi halálhírrel bombázzák a tudatod. A szellemi függőségeket, a beteges birtoklási vágyat az állandó sikerekkel váltják ki benned. Azokat az emberek emelik ki, akik gazdagok, szépek, okosak. Ezek az információk fogságba ejtik a tudatodat, elzárnak a boldogságtól a függőségeid kialakulásával.

Egy példával megpróbálom összefoglalni az egész írás üzenetét. Öt ember áll egy hegytetőn, boldogan nézik a naplementét. Az egyik hirtelen szomorú lesz mert rájön, hogy nem tud rágyújtani. A másik azért lesz hirtelen szomorú, mert telefonon rossz híreket kap a tőzsdéről. A harmadik azért lesz szomorú, mert egy kiütést vett észre a kezén. A negyedik azért lesz szomorú, mert koszos lett az új cipője, kevesebb figyelmet fog magára vonzani, kevesebben fogják szeretni. Az ötödik egy kisgyermek, akinek semmi se tudja elrontani a kedvét.

A boldogság a lelkedben található. A szívedet kell megnyitnod, és akkor korlátlan életenergiához jutsz, amelyet boldogságnak érzékelsz. Csak a korlátozások, vágyak hiánya, negatív tudat, negatív gondolatok, félelmek zárják el az életenergia akadálytalan áramlását. Mindig boldogságra vágytál, minden ember boldog akar lenni, eddig félreértettük a boldogságot. Ideje levetkőzni az illúziót, kiszabadítani tudatodat a sok függőségből, amelyek által kiszolgáltatottak lettek a gondolataid, és gondolataid által az érzelmeid. Olvasd át egy-egy függőségnél hogyan lehet tudatodat kiszabadítani a csapdából, és szabadítsd fel magad. Újra annyi életenergia lehet benned, mint pici korodban, újra olyan boldog lehetsz, megfordíthatod a folyamatot. Emlékezz Jézus azt mondta, hogy azoké a mennyország, akik újra olyanok lesznek, mint a gyermekek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése