Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. augusztus 9., péntek

Feszültség - II.: Hogyan okoz testi feszültséget a helytelen elmehasználat, negatív gondolkodás?

Feszültség - II.: Hogyan okoz testi feszültséget a helytelen elmehasználat, negatív gondolkodás?


Az egyik legbiztosabb jel, - hogy tartósan sikerült elérned egy nagymértékben ellazult állapotot, - hogy ijedős lettél. Sokszor megijedsz, és nagyon megtudnak ijeszteni. Kicsiségek, váratlanul valaki belép a szobába, leesik egy könyv az asztalról. Azt tapasztalod, hogy úgy megijedsz, hogy majd kiugrasz a bőrödből. Ez azért van, mert a félelem befeszíti a testet, minél ellazultabb állapotból feszülsz be hirtelen, annál nagyobb energia mozdul meg. Mintha villámcsapás érne, vonaglik, ugrik egyet a tested. Amikor tartósan feszült időszakot élsz át, olyankor alig tudnak megijeszteni, csak picike feszültség különbség jön létre, mely alig üti meg a tested.

Ahogy a feszült test dualitásban van az ellazult testtel, úgy a zajos elme dualitásban van, a csendes elmével. Feszülten akaratlan gondolatáramlásaid vannak, akkor is kényszeresen gondolkodsz valamin, amikor nem akarsz. Lazán csend van az elmédben, legtöbbször bambulva, merengsz, révülsz. Feszülten olyan a belső világod, mint egy rock koncert küzdőtere, lazán olyan, mint egy csendes hegyi tó partja. Melyikben ijesztenek meg könnyebben? Nem értem még pontosan az akaratlan gondolkodás metafizikai hátterét, de könnyen előfordulhat, hogy itt is az van, mint az izmoknál. Ahogy az izmok kényszeresen munkát végeznek az összehúzódás végett, az agy is kényszeresen végezhet munkát az akaratlan feszültség, energiaforrás végett.

A tudatalatti határozza meg az akaratlan feszültségszintünk, a tudatalatti viszont a tudatos elménk használatától függ. Alapjában véve az összes negatív gondolat feszíti a testet, az összes pozitív lazítja a testet. Minden egyes létrehozott tudatos gondolatunknak van egy tömege, egy energiaértéke, mely érzelemként jelen marad a testünkben. Ez az energiamező, érzelemmező működik tudatalattiként. Visszahat az elménkre, a domináló energia hasonló energiaszintű gondolatok létrehozására készteti a tudatos elménk. A gondolatok átalakulnak energiákká, érzelmekké, melyek pozitív, vagy negatív érték szerint két nagy csoportba sorolunk. Szeretet, és félelem érzelem csoportba. A pozitív gondolatok, szeretet érzelmek ellazítják a testünk, a negatív gondolatok, félelem érzelmek befeszítik a testünk.

Most épp jó nekem, most szeretem azt amit csinálok. Ezek pozitív gondolatok, melyekből szeretet érzelmek, energiák jönnek létre a testemben. Elkezdek ellazulni, légzésem mélyül, energiacserém növekedik. Most nem szeretem azt amit csinálnom kell, nem szeretem ezt a munkát, de ki kell bírnom, mert kell a pénz. Az egész munkaidő alatt, az ilyen ember feszült lesz. A negatív gondolatai folyamatos utánpótlást kapnak egészen addig, amíg vége nem lesz a munkaidőnek. Negatív energiamezőt hoz létre, mely folyamatosan feszülten tartja a testét.

Most épp nagyon jó nekem, nyaralok, szabadságon vagyok, gyönyörű a tenger, vár rám a finom vacsora, csodás naplemente. Rengeteg erőteljes pozitív gondolatot hozunk létre, nagyon erős pozitív energiamezőt hozunk létre, megtelünk szeretettel. Testünk ellazul, légzésünk nagyon elmélyül, hatalmas lesz az energiautánpótlás légzésenként. Boldogok vagyunk. Most nagyon rossz nekem, elhagyott a párom, kidobtak a munkahelyemről, tönkrement az életem, nem tudom mi lesz most velem. Rengeteg erőteljes negatív gondolat, erőteljes negatív érzelem mező. Nagy félelmet érzünk, testünk elkezd lemerülni, kimerülni a korlátolt energiatöltődés végett, felületes légzés végett.

Látjuk az életben, hogy milyen gyorsan öregedni kezd valaki, akinek nagyobb gondjai vannak. Akik este se tudnak kikapcsolni, hosszabb ideje még éjjel is aggódnak, nem érik el a mély alvást, mély légzést. És látjuk azt, hogy mennyire kivirulnak azok az emberek, akiknek sikerült elfelejteniük a hétköznapi életüket, gondjaikat, kis időre az összes figyelmüket, pozitív gondolatokba öntötték. Egy hét nyaralásig nem gondoltak az életükre, teljes környezetet váltottak, és csak szépre, jóra, szeretetre figyeltek. Ugyanígy a szerelmesek, akik a párjukat csodásnak, gyönyörűnek, jóságosnak, nagyon pozitívnak értékelnek ki, az összes figyelmüket hosszabb ideig leköti a párjuk. Kicsit elterelődik a figyelmük a hétköznapokról, gondokról, negatív gondolatokról.

Az embernek minél több a gondja, annál feszültebb, minél kevesebb a gondja, annál lazább. Minél több a negatív gondolatunk, annál feszültebbek vagyunk, minél több a pozitív, annál lazábbak vagyunk. Minél nagyobb félelmet érzünk, annál jobban be van feszülve a testünk. Minél nagyobb szeretetet érzünk, annál lazább a testünk. Minél zajosabb az elménk, annál feszültebbek vagyunk. Minél csendesebb, annál lazábbak. Ebből az következik, hogy lazán nincsenek gondjaink, pozitívak a gondolataink, szeretetet érzünk, és csendes az elménk.
Folytatás következik.

Sardnargis


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése