Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. augusztus 9., péntek

Útmutató az emberi lényhez - I.

Útmutató az emberi lényhez - I.


Bemegyünk a boltba, megvásárolunk egy elektromos eszközt, kapunk hozzá egy termékleírást, útmutatót. Tudni fogjuk hogyan működik, hogyan változik a működése, ha változtatunk az egyes beállításokon. Ebben a cikkben írok egy rövid leírást az emberi lényhez, mert a felismeréseim alapján lehetséges jellemezni az emberi lényt. Megvan a pontos működésünk, megvan hogyan változunk az egyes beállítások megváltoztatásánál, és nagyon úgy tűnik, hogy ezekről a háttér információkról fogalmunk sincs. Útmutató nélkül használjuk a testünk, véletlenszerűen, kiszolgáltatva az egyes állapotoknak.

A legjobb hasonlat, amivel megérthetjük az emberi lény működését, az a virág hasonlata. Mi is olyanok vagyunk, mint egy virág. Lehetünk kinyílt állapotban, vagy lehetünk bimbó állapotban. Ahogy felkel a Nap, a virágok kinyílnak, ahogy besötétedik, a virágok visszazáródnak bimbóba. Mi is ilyenek vagyunk. Nem pont a Naptól függ a kinyílt állapotunk, de nagyon sok minden meghatározza. Perceken belül hatalmasat változhatunk, teljesen kinyílhatunk, majd félig visszazáródhatunk, vagy akár teljesen visszahúzódhatunk bimbóba.

A légzésünk tökéletesen követi a virág állapotát. A tüdőnknek van egy űrtartalma, mely felnőtt ember esetében átlag öt liter. A tüdő kitágulhat nyolc literesre is. Minél jobban kinyílik a virág, annál nagyobbra növekedik a tüdő. Nem mindegy, hogy légzésenként egy liter levegőt cserélünk, vagy nyolcat. Nyolc liternél sokkal több oxigén érkezik a testbe, ami egy sokkal egészségesebb állapot.

Biztosan megtapasztaltad már, hogy egy szép naplementés sétánál hirtelen belélegeztél egy jó mélyet, majd jólesően hangosan kisóhajtottál. Kis mosollyal az arcodon, talán azt is mondtad, hogy milyen szép az élet. Ez volt az a pont, amikor változtattál a tüdőkapacitásodon, hirtelen jobban kinyílt a virág. A kisóhajtás után légzésed elmélyült, légzésenként több levegőt kezdtél cserélni.

Most jönnek az érdekességek, változások, az egyes állapotok között. Az egyes állapotok alatt azt értsd, hogy milyen mértékben van kinyílva a virág. Mély levegő, nagy kisóhajtás, mosoly az arcon, jobban megnyílt a virág. Annak ellenére, hogy több levegőt szívsz be, és préselsz ki, könnyebbnek érzed a légzést. Pontosabban nem érzed a fizikai megterhelést. Ez azért van, mert minél jobban kinyílsz, minél több levegőt szívsz magadba, annál több életenergiát cserélsz légzésenként. Ez az energia hajtja a fizikai tested. Amikor sok energia van benned, olyankor légies a tested, nem érzed megterhelőnek a járást, végtagemelést, olyan, mintha nem is lenne tested. Könnyű, légies vagy. Izmaid bőségesen elvannak látva energiával a működésükhöz. Ellenkező esetben, amikor kevés az energiád, úgy lélegzel, mint egy öreg ember, olyankor tonnásnak érzed a tested, gyorsan elfáradsz, nehezen emeled a végtagjaid. Ez az oka annak, hogy kinyílt állapotban nem érzed megterhelőnek a nagyobb mennyiségű levegőcserét. Könnyed, finom a légzésed.

Tehát kinyílsz, mint egy metafizikai virág, elkezdesz sokkal több levegőt áramoltatni, légzésenként cserélni, miközben légies, könnyed lesz a tested. A fáradtság, fájdalmak hirtelen megszűnése, csak az egyik változás a sok közül. A következő változás amit tapasztalsz, olyan mintha bizseregne a tested, mintha elöntene egy energiaforrás, erőt érzel magadban. Légies testeddel, és a bizsergő energiaforrás érzettel, szinte olyan érzésed van, hogy készen állsz bármelyik pillanatban elszakadni a földtől, készen állsz a repülésre. Ez a megnövekedett életenergia szintnek az oka, amely azonnal megjelenik, amint jobban sikerült kinyílnod.

A további tünetek és nagyon érdekesek. Biztos volt már elemlámpa a kezedben, amely egyre halványabban kezdett világítani, ahogy merült ki az elemből az energia. Az ember is ilyen. Amikor hirtelen kinyílsz, olyankor beléd ömlik az energia, és elkezdesz újra erősen fényleni. Az izomszövetek erőre kapnak, tested légies lesz, erőt érzel magadban. A szemeid szuper érzékenyek lesznek, sokkal több színt képesek feldolgozni, a világ színesebb lesz körülötted, a zöld zöldebb lesz, a kék kékebb. Megszűnnek a fakó színek, megszűnik a kifakult szürke világ, telítettek lesznek újra a színek, mint gyerekkorodban. És mindez pár pillanat alatt megváltozik, ahogy jobban kinyílt a virág. Ugyanígy a hallás is élesebb lesz, hirtelen hangosabb lesz a világ, és hirtelen sokkal messzebbről is hallani kezded a madárcsicsergést. És hirtelen sok hangot képes vagy felfogni, aprólékosan, részletesen. Ugyanígy a szaglás is szuper érzékeny lesz. Nagyon felerősödik, olyan lesz a szaglásod, mint egy kutyáé. Vagy majdnem olyan, de hidd el nagyon felerősödik. Az összes érzékszervünk energiához jut, az összes fényleni kezd, az összes felerősödik. Ezt az élményt sokan megpróbálták már szavakba önteni, sokan úgy fejezték ki, hogy hirtelen élettel teli lesz a világ. Más, megváltozik.

Ami szintén nagyon érdekes, hogy nem csak az öt érzékszerv vált turbó fokozatra, hanem az agyunk is. Az agy ereje is megváltozik. Ami a felfogóképességben mérhető. A felfogás megnövekedik. Hirtelen nem okoz gondot egyszerre két beszélgetésre figyelni. Beszélgetsz valakivel a buszmegállóban, s közben azt veszed észre, hogy teljes figyelemmel megterhelés nélkül követed a melletted lévők beszélgetését is. Mindezt akaratlanul. Vagy ha emlékeket idézel fel, gondolkodni akarsz, logikai összefüggéseket keresel, akkor nem okoz gondot egyszerre sok emlékképet megnyitni, egymás mellé rakni, összehasonlítani. Az agy is energiához jut, az agy teljesítménye is megnövekedik.
Folytatás következik.

Sardnargis


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése