Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. augusztus 9., péntek

Megszabadulni az alkoholtól

Megszabadulni az alkoholtól


Nincs attól rosszabb, amikor a család egy tagja részegen megy haza. A részeg ember nem tudatosítja, hogy részeg, nem tudatosítja, hogy viselkedése teljesen eltér a megszokottól. A legtöbb részeg arrogáns, pökhendi, kötekedő, és nem tiszteli a személyes teret, embertársai nyugalmát. A részeg ember a világ közepe, akire figyelni kell, aki megmondja a tutit. Kellemetlen társaság.

Az alkoholista felismeri, hogy gond van, másnapos reggeleken tapasztalja a család negatív viselkedését, akiknek már elfogyott a türelme, már többé nem kedvesek, nem megbocsájtóak. Idővel a legtürelmesebb embernél is betelik a pohár. Az alkohol még másnaposan is hat, az ember sokkal feszültebben ébred, sokkal könnyebben elpattan a cérna, ordítani kezd. Ez felteszi az i-re a pontot, a családnak elege lesz. Az alkoholista könnyen elfelejti a reggeli csetepatét, mert újra inni kezd, a mókuskerék körbe-körbe forog. Végül eljön a nap, amikor fel is út, le is út, változás történik, a családnak elege lesz. Az alkoholista fenyegetőzni kezd, bosszút forral, dühös, arrogáns, agresszív. Bölcsebben tenné, ha mindenért bocsánatot kérne, és letenné az alkoholt, cigarettát, megszabadulna a káros szokásoktól, szenvedélyektől, melyek romba döntik az életét.

Van akinek sikerül, és talpra áll. Van aki alkoholba folytja a bánatát, megtalálta az okot, hogy élete hátralévő részében miért fog inni. Mert őt elűzték. Minden alkoholista életében vannak pillanatok, amikor mélyen magába néz, és belátja a hibáit. Tudja, hogy igaza volt a családjának, tudja hol, és mikor viselkedett nagyon bután, agresszívan. Minden alkoholista szeretné visszatekerni az időt, és megváltoztatni sorsát. Szeretnék segíteni, meg lehet találni a kiutat, egy kis tudás kell hozzá, egy kis önismeret. Több szemszögből fogom megközelíteni a problémát, de a végén kiderül majd, hogy összefüggnek.

Először is nézzük a hírhedt tudatalattit. Minden szokás a tudatalattinkban van programozva. A fejünk, a tudatos elménk csak az irányító torony, a program író, - testünket, döntéseinket, a tudatalattink irányítja. Megírod a programokat, amelyek aztán automatikusan ismétlődnek. Ez hatalmas előny, mert nagyon energiaigényes lenne, mindent döntésünk előtt gondolkodni, de hatalmas hátrány káros szokások létrejöttekor. Te hiába gondolod úgy, hogy nem akarsz inni, az érzés erősebb. Az érzés legyőz, csak azt veszed észre, hogy már fizetsz a boltban, már csavarod le a pálinka tetejét, már kortyolod az italt. Pedig nem akartad. A szokás egy program, ami lefut, te a toronyban csak szemlélő maradsz a testedben, kiszolgáltatva a tudatalattidnak. Főleg akkor leszel teljesen kiszolgáltatott, ha az alkohollal, tudatmódosító szerrel kiütöd a tornyot. A jó hír az, hogy a toronyból, a tudatos elmédből írtad meg a tudatalatti programot, így egy kis önismerettel felül is írhatod. Ehhez nagy akarat kell. Az érzés erős. Hívjuk vágynak is, vagy szenvedélynek. Ha egy lovaskocsival, mindig ugyanott kanyarodsz le, akkor erélyesebben rá kell szólni a lovakra, ha egyszer egyenesen akarod folytatni az utad. Ez van a káros szokásnál is. Megjelenik a reakciót kiváltó esemény, és neked fognod kell a gyeplőt erősen, hogy ne kanyarodjanak le a lovak. A lovak még a következő pár alkalommal is próbálkozni fognak, de már kisebb vehemenciával. Végül megszokják az új utat, kialakul az új szokás. Szóval ha van elég akaratod, és megállod az ivást az összes reakciót kiváltó élethelyzetben, akkor egyre gyengébb lesz az érzés, a vágy, egyre könnyebben fogod egyenesben tartani a lovakat. Ilyen egyszerű. Ilyen egyszerű lenne. Mert még bonyolódik.

Az ember nem egy robot, akinek van egy programozott tudatalattija, annak ellenére, hogy az összefüggések logikusak. Isten sokkal összetettebb teremtménynek alkotta meg az embert, az ember nem holmi vacak robot. Az érzések élőek. A vágy egy élőlény. Minden a gondolatból ered, az ember gondolatai életenergiából erednek, az ember átalakítja a kozmikus energiát gondolatokká, melyek érzelmekké sűrűsödnek össze, tudatalatti feladatokat látnak el. Mindannyiunknak vannak jó és rossz emlékei is. Az összes gondolatunk, az összes emlékünk megvan őrizve egy hatalmas tárhelyben, frekvenciájuknak, polaritásuknak megfelelően osztályozva lettek. Amikor jó napod van, akkor a piros Ladáról a gyerekkori balatoni kempingezés jut eszedbe, amikor rossz napod van, akkor egy olyan emlék jön fel a toronyba, melyben egy piros Lada elütött egy cicát. Vannak napok amikor jó gondolataink, szép emlékeink, és jó érzéseink vannak. És vannak napok, amikor rossz gondolataink, rossz emlékeink, rossz érzéseink vannak.

A rossz szokások általában akkor kapnak erőre, amikor rossz dolgok áramlottak be az életünkbe, negatívak lettünk. Meghalt valakink, elveszítettük a munkahelyet, elhagytak minket, és a többi. Azt vesszük észre, hogy egyre erősebben kívánjuk az alkoholt, vagy bármely káros szenvedélyt. Ez egy ördögi kör, mert a gondok, problémák erőt adnak a káros szenvedélyeknek, majd a káros szenvedélyek végett bután viselkedik az ember, melyből gondjai lesznek. Ha az ember szeretne kitörni ebből az ördögi körből, akkor két két dologra is oda kell figyelnie. Egyik a már említett lovaskocsi, ha megjelenik a vágy, akkor erővel, akarattal ellenállni, a másik hogy a szokás megváltoztatása alatt, figyelmünket pozitív gondolatokra tereljük. Ne aggódjunk, ne bánkódjunk. Ez sokszor lehetetlen, de ha ki akarsz menekülni az ördögi körből, akkor meg kell teremtened a pozitív érzelmi környezetet, mely gyengíti a negatív vágyakat. Legjobb ha szabadságra megy az ember, valahova ki a természetbe, ahol sok szépet lát, hall. Eltereli a figyelmét a hétköznapokról, pozitív gondolatoknak ad figyelmet, mindeközben erősen tartja a gyeplőt a lovaskocsin. A változás garantált, az új szokás elkezd kialakulni, a program felülíródik.

És ettől még egy fokkal bonyolódik a helyzet. Az ember nem csak a saját elméjétől függ, hanem kiszolgáltatott különböző kozmikus folyamatoknak is. Az összes ember gondolata osztályozva van egy hatalmas tárhelyben, az összes jó gondolat a jin csoportban, az összes rossz a jang csoportban. Van amikor a Föld energiaterében, tudatalattijában nagyobb helyet kapnak a pozitív emlékek, van amikor a negatívak. Jézus nem véletlenül december 24-én született, téli napfordulónál. A fény legyőzi a sötétséget, Jézus születésétől számítva, minden nap picivel hosszabbodnak a napok, picivel több fény van. Az ősi magyar vallásban a nyári napfordulónál Ármány születik meg, aki legyőzi a fényt. Évek óta megfigyelem magamon, hogy a nyári napfordulót követő egy hónapban, lángra kapnak a káros szenvedélyeim. És figyelem a környezetem is, az alkoholista barátaim megszenvednek ez alatt az időszak alatt.

Összegezve a káros szenvedély egy tudatalatti program, mely felülírható, erős akarattal. Hogy a felülírás sikeres lehessen, szükség van a tudatos pozitív gondolkodásra, ha kell ideiglenes környezetváltozásra. Akinek sikerült a leszokás, az legyen figyelmes a kozmikus változásokra, ciklusokra, legyen éber, tudja mikor kell erősen fogni a gyeplőt. Úgy gondolom, hogy ennyi önismeret, mindenség ismeret már elég a sikerhez, már megszabadulhatunk a káros szenvedélyektől. Bölcsen tesszük, ha családunkkal is megosztjuk ezeket az információkat, hogy segíthessenek. Ha a párunk látja, hogy gondjaink vannak, akkor felismerheti, hogy nagyobb vágyunk lesz az alkoholra, betervezhet egy kirándulást, pár pozitív napot, mellyel segíti a gyeplő megtartását. Vagy figyelheti a napfordulókat, emlékeztethet minket az energiahatásokra, segíthet, hogy tudatosak maradhassunk, tudatosan ellenálljunk a felerősödő negatív vágyaknak. 
Talán.

Sardnargis


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése