Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. augusztus 9., péntek

Feszültség - III.: Feszültség csökkentés meditációval

Feszültség - III.: Feszültség csökkentés meditációval


Egy előadásban* hallottam a következő gondolatokat:
- Honnan tudom, hogy elértem az alfa tudatállapotot?
- Akkor tudja az ember, hogy alfa állapotba kerül, hogyha azt érzi, hogy nincs benne feszültség. Ha minden feszültség, energiától megtudtál szabadulni, és azt érzed, hogy nyugodt a légzésed, ellazultak az izmaid, nem vagy görcsös. Nincs benned görcsös akarás, nincs benned tettvágy, hogy valamit meg kell tennem most. Akkor vagy alfában, amikor azt érzed, hogy ellazult vagy, és egy fajta kellemes várakozás állapotában ingadozol.


A meditáció az egy eszköz, amelynek segítségével ellazíthatod a tested. És elérheted az alfa agyhullám szintet. Leülsz kényelmesen, bekapcsolsz egy nyugtató zenét, és elkezded tudatosan ellazítani a tested izomzatát. A fejed tetejétől a talpadig. A meditáció eredményeként egyre lazább, elernyedtebb lesz a tested, de sokat segít ha kezdéskor amennyire csak tudod, tudatosan is ellazítod az izmokat. Nagyon fontos, hogy ne fekve meditálj, vagy ne egy kényelmes fotelban, mert elalszol. Úgy üljél, hogy megtaláld a gravitációs középpontod, és kényelmesen megmaradj benne. Amint elkezdenél dőlni, azonnal érzékelni kezded, és visszajössz az alvás és ébrenlét közötti középpontba. Se aludni nem fogsz, se nem leszel éber. A kettő között vagy pontosan. Minél jobban megközelíted ezt a pontot, annál jobban elernyed a tested. Érzed majd, ahogy előre kezd dőlni a fejed, ilyenkor megigazítod, ahogy a tested is, vissza az egyensúlyi középpontba. Hiába leszel teljesen laza, elernyedt, megtudsz maradni ülve, a gravitációs egyensúly pontodban.

A meditációt akkor a legjobb végezni, amikor már vége a napnak, már nincsenek feladatok, gondok. Ilyenkor már csendesebb az elme, már nem termel annyi negatív gondolatot, annyi negatív érzelmet, félelmet. Ahogy tudatosan ellazítod a tested, az elméd követni fogja a változást, még csendesebb lesz. Ekkor elkezdesz pozitív gondolatokat létrehozni, elkezdesz pozitív energiamezőt létrehozni. Ez az energiamező fogja tovább lazítani a tested, egészen a teljes elernyedésig, alfa agyhullám állapotig. Minden amit a tudatod szépnek, jóságosnak, hálásnak, szeretetteljesnek értékel ki, az pozitív gondolat. A zene amit hallgatsz, az szép. A szép helyek ahova elképzeled magad az szép. Felidézel szeretetteljes pillanatokat. Hálás pillanatokat. Minél több pozitív gondolatot hozol létre, annál erősebb pozitív energia mezőt hozol létre magadban, annál jobban ellazul a tested, és elcsendesedik az elméd. Azaz egyre kevesebb lesz a kényszeres gondolatáramlásod, egyre kevesebb pozitív gondolatot kell termelned. Végül teljesen ellazulsz, teljesen elcsendesül az elméd, nem kell tovább gondolatokat termelned, eléred a meditatív állapotot, ahol dől beléd az életenergia. Teljesen feszültségmentes a tested, hatalmas szeretetet érzel.

Saját tapasztalatom, hogy csukott szemek nélkül is, törökülés nélkül is, állva, sétálva, - ellehet érni a meditatív állapotot. Az tény, hogy nagyon hülyén festhetünk egy szembejövőnek ebben az állapotban, mert épphogy csak megtudod tartani az egyensúlyodat séta közben, és tekinteted erősen bambuló. Azért bambuló, merengő, révülő, mert a szemizom is ernyedt, laza.

Amikor eléred a teljes megnyitódást, olyankor hatalmas szeretet érzeted van. Még az ellenségeidre is úgy gondolsz, mint az újszülött gyermekedre. Nem tudsz nem szeretni ebben az állapotban. Mivel tested nagyon laza, ezért a beszéded is nagyon lágy, csendes. Megerőltető használni a hangképző izmokat. Nagyon szelídek vagyunk ebben az állapotban, arcunkon enyhe mosoly látható. Béke van bennünk. Belső béke.

A belső feszültség ennek az állapotnak az ellentéte. Tested nem laza, hanem feszült. Ilyen állapotban az ember harapós. Nem szelíd, hanem agresszív, könnyen támad, könnyen felbosszantható. Olyan érzése van az embernek, hogy legszívesebben megpofozna valakit. Vagy valakinek jól beolvasna, megmondaná a magáét. A feszült ember kötekedik, keresi az alkalmat ahol kiadhatja a feszültséget ordítással, ütéssel, fizikai megterheléssel. De hiába adja ki, az elméje folyamatosan visszatermeli a negatív energiamezőt. Ilyen feszült állapotban az ember odacsap a gyereknek, állatnak, melyet aztán azonnal megbán, ahogy csökkent a feszültség. Ilyen állapotban nem tudunk senkit, és semmit szeretni. Fel kell ismerni, hogy mi az ami rossz, mi az amit rossznak látunk életünkben, mi az amitől félünk, mi az ami állandóan negatív gondolatokat termel az elménkben. Vagy fel kell ismerni, hogy mi az amit megeszünk, megiszunk, elszívunk, melyik anyag kémiai hatása váltja ki a testünk feszültségét.

Sardnargis


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése