Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. augusztus 9., péntek

A feszültséglevezető víz

A feszültséglevezető víz


Sokszor írtam már a dualitás csodájáról, hogy egy olyan világban élünk, ahol az ellentéteknek köszönhetően megértéshez jutunk. Ha nem történik meg veled a rossz, nem érted meg mit jelent a jó.

Este tízkor teleeszed magad, és lefekszel aludni. Egy órával később arra ébredsz, hogy forgolódsz, bőröd forró, furcsa álmaid vannak. Így se jó, úgy se jó, amint kiválasztottál egy alvópózt, már újra átrakod a lábad, majd fordítod a tested, majd vissza az egészet. És csak nem bírsz mélyen elaludni, pedig nagyon fáradtnak érzed magad. Már idegesít, megkeresed a telefont, megnézed mennyi az idő. Nem vagy jól, feszült vagy, feszült a tested, idegrendszered. Többször voltam ebben az állapotban életemben, végül nagy nehezen mégis elaludtam, viszont reggel úgy ébredtem fel, mint akit egész éjjel vertek.

Van erre az állapotra egy egyszerű megoldás. Felkelsz, és lezuhanyzol. Amikor forgolódsz az ágyban, olyankor pózváltásnál szinte rugdalódzol. Szinte akaratlan izomrángásod van. És a tested is forró, forrónak érzed a bőröd, hideg veríték is előfordulhat. Józan paraszt ésszel megvizsgálva ezt az állapotot, kicsit olyan mintha tele lennénk olyan elektromos töltésekkel, melyek nem találják a helyüket. Akaratlan mozgásokat indukálnak, és felmelegítik a testet. Ilyenkor egyszerű megoldásként leföldeljük magunkat. A nem kívánt töltéseknek utat nyitunk, így megszabadulunk a feszültségtől.

Beállsz a zuhany alá, és azonnal érzed, hogy fáradt tested végre megpihenhet. A víz magába fogadja az elektromos töltéseket, megszabadulsz tőlük. Azonnal ellazulnak, elernyednek az izmok, a test hőmérséklete normalizálódik. Ugyanígy segíthet ha mezítláb járkálsz nedves talajon, vagy leülsz a vízpartra a vízpárába.

Vegyük észre, hogy az izomszövet már fáradt, töltődni szeretne, de nem tud a feszültség végett. Ráadásul még jobban fárad, mert alvás alatt is be van feszítve, dolgozik. Ezért ébredünk ezeken a reggeleken fáradtan, agyoncsapva, mint akiket egész éjjel vertek.

Amikor meditálni akarunk, olyankor szintén el kell lazítani az izomszöveteket. A testnek minél jobban el kell lazulni, ernyedni, hogy minél mélyebbre mehessünk a meditációban. Én sokszor tapasztaltam, hogy kisebb zúgóknál, vízeséseknél a vízpárában ülve, sokkal könnyebben ellazulok, és elérem a meditatív tudatállapotot.

Amikor valaki hisztériás rohamot kap, olyankor segít ha lezuhanyozzák. A beáramlott elektromos töltések távoznak, az ember megnyugszik, visszanyeri a jelenlétét, eszét. Több nemzet ismeri azt a gyakorlatot, hogy ha nagyobb ütést, sérülést kap valaki, azonnal vizet öntenek, vizezik a sérült testfelületet. A magyar hagyományban is ott van a másnaposságnál a vizes zsebkendős fejborogatás. A feszültséglevezető víz. A fájdalom nem más, mint egy pontban sok felhalmozódott elektromos töltés. Az egyiptomi papok naponta háromszor fürödtek meg, nem azért mert koszosak voltak. Az ősi emberek tudása még ismerte az energiatestet, ismerte a víz hatását. Nem csak a fizikai koszt kell lemosnunk, hanem a negatív gondolkodás érzelmi, energia hatásait is.

Talán megértettem a reggeli erdei, vízparti séták pozitív hatását. Reggel még párás a levegő, párás az erdő. Feszültséglevezető.

Sardnargis


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése