Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2017. december 30., szombat

Igazi társra vágysz, de te az vagy?

Igazi társra vágysz? De te milyen vagy?


Az utóbbi időben gyakran hallom ezt a mondatot, a párkapcsolatokban. Én egy igazi nőt akarok magam mellé, vagy fordítva egy igazi férfit. Ezzel nem is lenne semmi baj. De TE igazi férfi vagy a nő mellett? Vagy igazi nő vagy a férfi mellett? Mert a párod is ugyanarra vágyik mint te, egy igazi társra. Egy olyanra aki szeret téged, vigyáz rád, téged helyez az első helyre és nem keres kifogásokat. A boldogságod az ő boldogsága is, a bánatodban is osztozik, és nem keresi a boldogságát külső forrásokban. Tisztel téged annyira hogy nem játszik a telefonján miközben együtt ültök a kanapén. Nem beszél a hátadnál főleg a barátainak a te hibáidról. Sőt elnézi a te hibáidat, hiszen tudja hogy ő sem mentes ezektől, hisz mindannyiunknak vannak hibái. Senki sem tökéletes. TE sem, de Ő sem.

És ha TE tudod magadról hogy nem vagy hibátlan, akkor miért várnád el mástól hogy az legyen?
Gondolkozz! Hisz nem vagy növény!

A kép Szinyei Mese Pál festménye.

Ilyenkor sok párkapcsolat kudarcba fullad, mert egyik fél, vagy talán mindkettő a tökéletes társat keresi, miközben egyikük sem az. És menekülnek újabb kapcsolatba, ahol ugyanazt a hibát fogják elkövetni. Mert minden kapcsolatban, az elején van az a rózsaszín ködfátyol, amely elhomályosítja a látásunkat, és  csak a jót és a szépet látjuk meg, és mindemellett hozzájárul az új partner álarca is. Igen, álarc. Minden ember aki egy új kapcsolatba lép, az elején álarc mögé bújik, hiszen meg akar felelni az újonnan szerzett társának, és viszont várja ugyanezt. Aztán eltelik pár hét vagy hónap, és szépen lassan lefoszlik az álarc, apró rétegenként. És ekkor következik az újabb kudarc, újabb önbecsapás, amikor újból egy igazi társra vágyunk. És a nagy bánatunkban, még csak nem is rémlik hogy ugyanabba a kerékbe vagyunk mint az előtte levő kapcsolatban. Ez is egy lecke, amit meg kell tanulni. És addig fogjuk megismételni ugyanazt a hibát, amíg megtanuljuk a leckét.

Akinek van egy csepp esze, amit használ is, az megpróbálja levonni a lecke lényegét, és csak akkor megy tovább amikor már megértette hogy hol is tévedett. Hiszen csak tanulva tudunk fejlődni, újabb lépcsőfokokat meglépni. Aki meg nem akar fejlődni, az kap egy ócska kifogást, általában a másik nemre keni a hibát, hogy az összes férfi disznó, vagy az összes nő kurva. És elfelejtik a lényeget. Ők is ebből lettek, vagyis disznókból és kurvákból. Na persze nem kell ennyire csúful beszélni, de ez az igazság. Ha az összes férfi disznó, akkor te mint nő, abból lettél? Vagy ha férfi vagy akkor kurvából lettél? 
Mielőtt ítélkezel, Gondolkozz! Hisz nem vagy növény!

Levviking

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése