Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. augusztus 9., péntek

Teljesen feszültségmentesen

Teljesen feszültségmentesen


Ha létezik jó és rossz, menny és pokol, isten és sátán, szeretet és félelem, akkor az ember feszültségszintjén figyelhető meg. Hogy kiben van benne az isten, és kiben van benne a sátán, az a feszültségszintből kikövetkeztethető.

Mennyire vagy most feszült? Megtudod magadon mérni, egy egyszerű gyakorlattal. Vegyél egy mély levegőt, és nézd meg, hova áramlik a levegő, a mellkasod emelkedik ki, vagy a hasad, vagy egész a hasad alatt is emelkedni kezdesz. Minél feszültebb vagy, annál jobban össze vannak húzódva az izomszöveteid, mint felhúzott rugók, melyek bármely pillanatban képesek kirobbanni. Ez az állandó készültség, öntudatlanul összehúzza a tested, hasizmod, rekeszizmod, hátizmod, mellizmod össze van húzódva, ennek az eredménye az, hogy kisebb a hely a mellkasodban, nem tudod lejjebb szívni a levegőt. Hiába veszel mély lélegzetet, csak a mellkasod emelkedik. Nem tudsz feszülten lejjebb lélegezni. A víz feszültségoldó, ellazít, nyugtat, próbáld meg ugyanezt a gyakorlatot zuhanyzás közben, észreveszed majd, hogy emelkedni kezd a hasad mély belégzésnél.

Minél hosszabb ideig tudsz teljesen feszültségmentes maradni, annál nehezebben feszülsz be újra. Ez emberként abban nyilvánul meg, hogy nagyon nehezen kerülsz izgatott állapotba, még szélsőséges hírek esetén is megőrzöd a nyugalmad. A feszült-ellazult test párhuzamban van a nyugodt-izgatott állapotunkkal. Minél nagyobb nyugalmat érzel, annál jobban kiengedett a tested, felszabadult, kiolvadt, elernyedt, kilazult. Minél nagyobb izgatottságot érzel, annál nagyobb a szorongásod, befeszülésed.

Egy feszült ember, könnyen fokozni tudja a feszültségét, olyan érzése van, mintha egy vulkán lenne benne, amelyben már nagy a nyomás, bármikor kitörhet. Belső nyomásként, feszültségként érzi a vulkánt, a legkisebb dolog is felpörgeti, felizgatja, utat enged a kitörésnek. Sokkal izgatottabb lesz, órák kellenek, hogy visszatérjen a kitörés előtti feszültségszintre.

Minden gonoszság ezen a feszültségszinten jelenik meg. Nézd meg a diktátorokat, hadvezéreket, tömeggyilkosokat, mennyire feszülten, indulatosan beszéltek, mozogtak. Az összes szent, próféta, jóságos ember, halkan, szerényen, lágy hanggal beszélt, ellazult testtel.

Ez a világ a rossz kezére játszik. Egyenlőre a sötét erők uralják, az emberiség nagy része nagyon feszült. Úgy van felépítve a világunk, hogy sietned kell, pénzt kell keresned, hogy talpon maradj. A pozitív izgatottság az ördög csábítása, a vágyaid, a testi élvezetek észrevétlenül feszülté tesznek. Heteken, hónapokon keresztül tartod a feszültséget, egyre jobban megszokod normális állapotnak, egyre nehezebben éred el újra a gyerekkori ellazult állapotokat.

Az elmén keresztül feszülünk be. Sokat akarunk, sokat gondolkodunk, felpörgetjük magunkat. Felgyorsulunk. A testnek le kell vezetni a feszültséget, mindegy hogy te a következő nap nem akarsz sokat gondolkodni, a test megszokta a feszültség szintet, megjelenik a feldolgozásra váró energia. A vulkánban nyomás keletkezik. Ha épp nem tudsz gondolkodni, akkor teleszed magad, hogy felpörgesd az emésztőrendszered. Hogy kicsit megnyugodhass, valamelyik funkcióddal el kell vezetned a feszültséget.

Minél nagyobb a feszültség, minél izgatottabb vagy, annál kevesebb a hely a mellkasodban, annál több levegőt veszel egy perc alatt, és annál sekélyebb a légzésed. Ugyanígy minél izgatottabb vagy, annál több gondolatod van egy perc alatt, és annál rövidebb ideig van jelen egy gondolat. Ez egy nagyon zavaró állapot, összezavarodunk az ugráló gondolatok hatására, nem tudjuk összeszedni a gondolataink, koncentrálni a figyelmünk. Ha teleesszük magunkat, akkor a vulkán nyomásának egy része elmegy az emésztőrendszerhez, az agy lassulni kezd picit, visszanyerjük a gondolkodási képességünk.

Minél nagyobb a nyomás, annál nagyobb a tett készségünk, valamit csinálnunk kell, hangoskodni kell, gyorsan kell beszélni, gyorsan kell gondolkodni, sokat kell enni, gyorsan kell sétálni, hogy kicsit megnyugodhassunk, jobb érzésünk legyen, ne nyomjon minket a kitörni készülő vulkán.

A megvilágosodott embereknek nem kell csinálni semmit, mert a vulkán teljesen kivan aludva. Nem okoz nyomást, feszültséget, nincs késztetés valamit csinálni, nem őrülünk meg ha mozdulatlanul egy helyben kell ülni. Nem kell közben valamit gyorsan olvasni, vagy tv-ét nézni, nem kell az agyat pörgetni, nem kell emészteni. Megvilágosodva nem kell semmi, testünk teljesen feszültségmentes, ellazult, nincs semmi kényszerünk. Óriási a nyugalom érzetünk.

Ebben az állapotban érezzük nagyon jól magunk, ebben az állapotban érzünk szeretetet. Ebben az állapotban hatalmas a koncentrációképességünk, percenként csak csak pár gondolatunk van, egy-egy gondolatot sok időnk van megfigyelni. Ez abban nyilvánul meg, hogy hatalmas a figyelmed, felfogóképességed. Minél feszültebb vagy, annál nehezebben tudsz figyelni, a gyorsan váltakozó, ugráló gondolatok végett. Hiába hallgatsz egy előadást, nem tudod követni, gondolataid összezavarnak, elterelik, összekuszálják a figyelmed. Mély nyugalomban nagyon könnyedén felfogod az előadás tartalmát, még az is meglehet, hogy egyszerre két előadásra is tudsz figyelni.

Ha hetek óta nem álltál meg, nem lassultál meg, nem kapcsoltál ki, akkor ne csodálkozz, hogy ki vagy idegileg. Azaz könnyen robbansz, könnyen indulatos vagy, könnyen felizgatod magad. Vasárnap egy olyan nap, amikor nincs teendő, az agy kicsit leáll, lassulni kezdesz. Ha elmész egy hétre kikapcsolódni, egy hétig nincsenek teendők, akkor egy hétig lassulsz. Elérsz egy kevésbé feszült testet, kicsit lejjebb veszed a levegőt, percenkét kevesebbszer, és mélyebben. Kicsit kedvesebb ember vagy. Kicsit türelmesebb, nehezebben húznak fel, több időd van tízig elszámolni. Ha nyaralás után figyelsz a napi kikapcsolódásra, elkezdesz meditálni, naponta akár csak húsz percet, akkor megtudod őrizni az állapotot. A munka jobban megy, nagyobb lesz a koncentrációképességed, felfogásod, megértésed. nyugodtabb, megértőbb, türelmesebb ember leszel. Szeretet teljesebb.

A lassulás útja a bizonyos keskeny ösvény, amiről Jézus beszélt. Kiút a pokolból, a lélek testi börtönéből. Ha képes vagy visszalazulni a gyerekkori szintig, akkor nagyon mély lélegzeteid lesznek, egyre hatalmasabb lesz a figyelmed, egyre hatalmasabb lesz a felfogásod. Elkezded észrevenni önmagad működését, elkezded megérteni elméd működését. Elkezdesz éber lenni saját gondolataidra, elkezded észrevenni érzelmi változásaid. Akaratlanul, természetes állapotod lesz önmagad figyelése. Megérted az összefüggéseket, elkezded megérteni energiaműködésed, elkezded tudatosan segíteni energianövekedésed. Elkezdnek felébredni magasabb érzékszervek a megemelkedett energiának köszönhetően. Minél nagyobb az energia, annál nagyobb a figyelem, aktiválódnak a nagy figyelmet igénylő érzékszervek. Mint a harmadik szem. Végül eléred a szükséges hőmérsékletet, az aura, mágneses mező begyullad, a lélek felülkerekedik a testen, fénylénnyé, angyallá válsz emberi testedből. Fellépsz egy lépcsőfokot, magasabb szinten folytatod a létezést az univerzumban. 
Talán.

Sardnargis


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése