Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. február 22., péntek

Nem emlékszem arra, hogy bántottál

Nem emlékszem arra, hogy bántottál


Az ember érzelmei nagyon különleges kapcsolatban vannak, az ember gondolataival. Megszületésünk óta tapasztalunk, emlékeket gyűjtünk. Gondolatokat. Minden gondolathoz, emlékhez, tartozik egy érzelem is. Rengeteg emléket, érzelmet gyűjtöttünk össze életünk során, melyeket Isten szétválogatott nekünk. A jó érzésű gondolataink egy csokorba lettek összeválogatva. A még jobb érzésűek, egy másik csokorba. A legjobb érzésű emlékek, egy újabb csokorba. Ugyanígy a rossz, még rosszabb, legrosszabb érzelmű emlékeink is szét lettek válogatva.

Az embert úgy teremtette meg Isten, hogy mindig azok az emlékek jussanak eszébe, amelyeknek az érzelmeik épp kitöltik a lelkét. Azaz, az adott pillanatban, épp milyen érzelmi állapotban van.

Az ember megnyeri az ötös lottót, és megkergül örömében. Ugrálva, ujjongva szalad az utcán, boldogsága határtalan. Mindenkit szeret, legszívesebben mindenkit megölelne, még a vadidegeneket is. Reggel összeveszett a szomszéddal a kutyapiszok végett, délután kergeti a kutyát, hogy megölelgesse. A szomszédnak hálálkodik, megköszöni a sok kedvességet, amit az évek alatt kapott tőle.

Az ember emelkedett érzelmi állapotba került, az egész világot pozitívnak látja, mindenki felé szeretetet érez, és mindenről, mindenkiről, csak a jó emlékek jutnak eszébe. Az emelkedett érzelmi állapot, még a leggonoszabb embert is megváltoztatja, aznap kevésbé lesz gonosz, könyörületesebb lesz.

A feszült állapotok, izgatott állapotok nem tartósak, az emelkedett érzelmi állapot gyorsan változhat, mert az ember figyelme szétszórt. Az igazi boldogság érzet, amikor az ember nyugalmi állapotban tapasztalja meg az emelkedett érzelmi állapotot. Izgatott állapotban nagyon gyorsan robbanunk, érzelmet váltunk, nyugodt állapotban megtudjuk őrizni az emelkedett érzelmeket. Izgatott állapotban hatalmas örömöt érzünk, nyugalmi állapotban hatalmas békét érzünk. Mindkét esetben jelen van a szeretet érzet.

Az ember nem veszi észre izgalmi állapotban, hogy mindenkiről csak a jó emlékek jutnak eszébe, mert figyelme szétszórt, és az állapot rövid ideig van jelen. De nyugalmi állapotban már feltűnő, hogy bárkivel találkozunk, csak a jó emlékek jutnak eszünkbe. Hiába bántottak, nem emlékszel rá. Ugyanígy, ha tele vagy rossz érzelemmel, akkor hiába csináltak neked sok jót, neked csak a rossz jut eszedbe.

Megtalálod a Földi mennyországot, ha megtanulsz emelkedett érzelmi állapotban, nyugalomban kiegyensúlyozódni. Nem csak az embertársaidról fognak eszedbe jutni a legszebb emlékeid, hanem bármiről. Egy illat felidéz benned a gyerekkori kirándulást, ahol nagyon boldog voltál. Gyönyörűnek látod a világot, és úgy emlékszel, hogy mindig is gyönyörű volt. Nem tudsz másra emlékezni.

Sardna Argis


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése