Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. február 14., csütörtök

Életerő - 1.rész: Ember, mint energialény

Életerő - 1.rész: Ember, mint energialény


A gyerek egész nap szaladgál, ugrál, nem fárad el, mintha kevésbé hatna rá a gravitáció. Teste könnyed, légies, szinte repked a térben. Idős korban már reggel fáradtan ébredünk. Már reggel nehezek a végtagjaink, tonnás a testünk, amit cipelnünk kell, mintha minket jobban lenyomna a gravitáció. Már nincs repkedés, nincs légies testérzet. Középkorban átmenetet tapasztalunk. Reggel annyi életerőnk van, mint a gyerekeknek, könnyedén sietünk futólépésben a buszhoz, estére már fáradtan baktatunk haza, elnehezedtek a végtagok, fáradtságot érzünk.

Nem minden ember esetében igazak a fenti kijelentések, de úgy hiszem, hogy nyolcvan százalékban hasonló tapasztalataink vannak, a különböző korosztályokban. Ennek logikusan magyarázható okai van.

Nagyon kivagyok merülve, el kell mennem szabadságra, szükségem van egy kis kikapcsolódásra, feltöltődésre. Ugye ismerősek ezek a kifejezések? Mi tudjuk, hogy energialények vagyunk, csak nincs önismereti tudásunk arról, hogy ez vajon hogyan működik. Ez az oka annak, hogy akár több éve erős fáradtság érzetünk van. Ha megértjük hogyan működünk, akkor tudatosan sok életerővel élhetünk, visszanyerhetjük gyerekkori erőnlétünket.

Ami feltöltődhet, vagy kimerülhet az emberben az a lélek. A lélek olyan az embernek, mint akkumulátor a telefonnak. Amikor pozitívak a gondolataink, olyankor töltjük a lelkünk, amikor negatívak, olyankor merítjük a lelkünk. Az ember képes gondolkodni, gondolatait pozitívan, negatívan kiértékelni. Ez jó, ez rossz. Minden egyes gondolatunk átalakul érzelemmé, és életerőként beáramlik a lelkünkbe.

Mi úgy születünk meg, hogy lelkünk tele van töltve nagyon pozitív érzelmekkel. Mi úgy kezdünk el gondolkodni, hogy az élet egy csoda, mindenben, mindenkiben csak a jót, szépet vesszük észre. A lélek visszahat az ember gondolkodására, a lelkünkben lévő érzelmek befolyással vannak a figyelmünk fókuszpontjára. Ha lelkünk tele van pozitív érzelmekkel, akkor környezetünkben csak a jót vesszük észre, emlékeinkből csak a jó emlékek jutnak az eszünkbe. Pozitívan gondolkodunk, melynek eredményeként további pozitív érzelmek áradnak a lelkünkbe, melyek további pozitív visszacsatoló hatással bírnak az elménkre, szellemünkre, gondolkodásunkra.

Nehéz pozitívan gondolkodni, amikor már megtelt a lelkünk negatív érzelmekkel. Már erős a negatív visszacsatoló hatás. De ha sikerül figyelmünket minél hosszabb ideig, minél pozitívabb gondolatokra irányítani, akkor beáramlik valamennyi pozitív érzelem a lelkünkbe, melyet életerő növekedésnek tapasztalunk. Amikor nyaralunk, egy kicsit elfelejtjük az életünk gondjait, figyelmünket sikerül napokon keresztül szépre, jóra irányítani, akkor feltöltődést tapasztalunk. Amikor egyre több a gond az életünkben, egyre többet aggódunk, negatívan gondolkodunk, olyankor egyre több, egyre erőteljesebb negatív érzelem áramlik a lelkünkbe, életerő lemerülést tapasztalunk.

Így középkorban lehetnek olyan emberek, akik még estére se fáradtak el, ők valószínű egy nyaralásból tértek haza, vagy épp szerelmesek. A szerelmes ember egész nap a szerelmén gondolkodik, akit csodálatosnak lát, egész nap nagyon pozitív gondolatai vannak, mely gondolatait nagyon pozitív érzelmek követik a lelkében. Elsózza az ételt, elkési a vonatot, hibákat követ el a munkájában, mert nem marad figyelme, gondolata a hétköznapi életére, feladataira, gondjaira. Nem marad gondolata, negatív gondolatokra. A nyaralásból hazatért ember, a szerelmes ember szaladgál, ugrál, teste légies, könnyed, repked. A depressziós ember, aki teljesen kimerítette magát, akinek a lelke megtelt nagyon negatív érzelmekkel, az már reggel is úgy érzi magát, mint idős korban. Teste tonnás, végtagjai nehezek, erőteljes a fáradtságérzete. Ugyanígy vannak öreg emberek, akik képesek pozitívan gondolkodni, és vannak gyerekek, akik családi gondok végett kénytelenek negatívan gondolkodni. A gondolatot követő érzelemnek, életerőnek, minden egyes esetben megjelenik a testi érzete, légies-felszabadult testi érzetben, életerő töltődésben, vagy elnehezedett-fáradt testi érzetben, életerő merülésben. Ha megtanulunk felelősséget vállalni a gondolatainkért, akkor megtanuljuk tudatosan tölteni a lelkünket pozitív érzelmekkel, magas rezgésű életerővel. Mindenkinek megvan a lehetősége, hogy megtöltse a lelkét pozitív érzelmekkel, melyek visszaadják a gyermekkori életerő szintet. Segíts magadon, és Isten is megsegít.

Sardna Argis


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése