Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. február 22., péntek

Női sötét én, és férfi sötét én

Női sötét én, és férfi sötét én


A világunkban két energia áramlik, a női, és a férfi energia. Jin, és jang. Minden emberben megvan, hogy a két energia milyen arányban van kiegyenlítődve. Mindkét polaritásnak megvannak az emberi jó, és rossz tulajdonságai is.

A női energia, az érzelem energiája. Ha az emberben sok női energia van, akkor hatalmas szeretetet tud érezni. De egyben nagyon erős testi szenvedélyek alakulhatnak ki, mert a testi szenvedélyeket érzelmek töltik fel. A legnagyobb szenvedély a szerelem, mely egy másik ember érzelmeinek teljes birtoklási vágya. A szex, az alkohol, a drogok, a cigaretta, az édességek, az összes testi vágy, testtel való azonosulás, erős szenvedéllyé alakulhat a többségben női energiát hordozó emberekben. A pénzzel, anyagi tárgyakkal felelőtlenül bánnak, nem érdekli őket, az anyagi veszteség. Az érzelmi kapcsolataikat nagyon féltik, hatalmas bánatot tud okozni az érzelmi veszteség. Legnagyobb félelmük, hogy egyedül maradnak, nem mard senki aki szereti őket, vagy akit szerethetnek. További félelmeik, hogy elcsúnyul a testük, valamint nem tudják kielégíteni testi függőségeiket. A jóságos női energiát hordozó ember szeretetét megosztja az összes embertársával, a gonosz női energiát hordozó ember kizsákmányolja embertársai érzelmeit, a szeretetet felhalmozza önmagának, családjának, mások rovására.

A férfi energia, a gondolatok energiája. Ha az emberben sok férfi energia van, akkor hatalmas a logikai gondolkodó képessége. De egyben nagyon erős szellemi szenvedélyei alakulhatnak ki, mert a szellemi szenvedélyeket gondolatok töltik fel. A legnagyobb szenvedély a pénz, a világ összes pénzének megszerzése. Az egó, a hatalom, a birtoklás, a siker, az összes szellemi vágy, szellemmel való azonosulás, erős szenvedéllyé alakulhat a többségben férfi energiát hordozó emberekben. Az élőlényekkel, érzelmekkel felelőtlenül bánnak, nem érdekli őket az érzelmi veszteség. Az anyagi kapcsolataikat nagyon féltik, hatalmas bánatot tud okozni, a pénzügyi veszteség. Legnagyobb félelmük, hogy pénz nélkül maradnak. További félelmeik, hogy vesztesként tekintenek rájuk, hatalmat veszítenek. A jóságos férfi energiát hordozó ember pénzét megossza az összes embertársával, a gonosz férfi energiát hordozó ember kizsákmányolja embertársait, felhalmozza a pénz önmagának, családjának mások rovására.

Mindkét energiában ott van a jó, és a rossz. A női energia jósága a szeretetben nyilvánul meg, a férfi energia a tudásban, bölcsességben. A női energia gonoszsága, a rajongás igényének megnyilvánulása, hogy minél többen szeressék, mely egoistává teszi az embert, érzelmi felsőbbrendűség érzetet kiváltva. A férfi energia gonoszsága a hatalom igényének megnyilvánulása, hogy minél többen féljenek tőle, mely egoistává teszi az embert, szellemi felsőbbrendűség érzetet kiváltva. Az egyik esetben az érzelmi tudással zsákmányoltuk ki az emberek lelkét, a másik esetben a szellemi tudással zsákmányoltuk ki az emberek pénztárcáját.

Az emberben ott van mindkét energia, az egyik tudatosan, a másik tudat alatt. Akiben több a női energia, abban tudat alatt van a férfi energia. Nem szándékosan veszi el embertársai pénzét, ösztönös a kizsákmányoló viselkedése. Akiben több a férfi energia, abban tudat alatt van a női energia. Nem szándékosan használja ki érzelmileg embertársait, ösztönös a kizsákmányoló viselkedése.

Az embernek le kell győznie mindkét sötét énjét, hogy egyensúlyba kerüljön, tudatos legyen mind az érzelmeire, mind a gondolataira egyszerre, melynek köszönhetően képes megfigyelni önmagát, képes tudatra ébredni. Mindkét energiában meg kell találni a középpontot, valamint a két energiának is egyensúlyban kel állnia ahhoz, hogy az ember megvilágosodjon. Ekkor az érzelmi intelligenciának köszönhetően az ember szeretetteljes lesz, a logikai intelligenciának köszönhetően az ember bölcs lesz. Ez az egyik legnehezebb téma, amit kezdek megérteni, egyenlőre csak részletek vannak belőle. Majd folytatom.

Sardna Argis


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése