Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. augusztus 9., péntek

Feszültség - IV.: A legfeszültebb emberek



Feszültség - IV.: A legfeszültebb emberek


Az előző rész végén azt írtam, hogy az embernek fel kell ismerni, mely negatív gondolatok okozzák a test feszültségét, vagy mi az amit megeszik, megiszik, elszív, mely fizikai anyagok váltják ki a test befeszülését.

Én a legfeszültebb embereket, az alkoholisták között tapasztaltam. Tudatlanok az állapotukra, nem a negatív gondolkodással váltják ki a negatív energiamezőt, az alkohol módosítja az energiamezőt. Ami aztán visszahat az elmére, az elme negatív gondolatgyárrá alakul, csak a negatív tudatalatti fiókokat húzzuk ki, csak a rossz emlékek ugornak be. A másnapos emberek teste nagyon feszült, kedvük nagyon lehangolt, gyorsan harapnak, kötekedők. Amíg az alkohol energiamezeje nem távozik az aurából, addig kiváltja negatív feszültségkeltő hatását. Ami hetekig is eltarthat. Függ attól, hogy mennyit ivott az ember, és mennyi nap egymásután. A függőségi negatív hatások az első órákban, napokban a legerőteljesebbek, majd fokozatosan veszítenek a hatásukból. Távoznak az energiamezőből. De még hetek múlva is lehet arrogáns, indulatos megjegyzése a leszokónak, az befogadott, távozó energiák végett.

Ugyanez vonatkozik a drogokra is. Ahogy a filmekből láthatjuk, a heroinfüggők hihetetlen agresszívak, sátániak tudnak lenni. Hetekig tombolnak az elvonókúrákon. De nem csak a drog, vagy az alkohol a ludas. A cigaretta, a csokoládé, a kávé. Minden anyag, amire rászokik az ember, amely nyugtató, lazító hatású. Ezek csapdák. Mert pillanatnyi hatásuk nagy mértékben fellazító, az ember megkönnyebbül, felszabadul, mély légzéshez jut, energiához jut, amitől boldog. Tény, hogy ezekkel az anyagokkal ellehet érni ébrenléti állapot alatt egy sokkal ellazultabb szintet a megszokottnál, ami már erőteljes energiabeáramlással jár légzésenként, amit már nagy boldogságnak tapasztal az ember. Tény, hogy heroinnal ellehet érni olyan szinteket, amely szinteket Sri Chinmoy tapasztalt mély meditációban. Euforikus a boldogság szint, óriási energiák húzhatók fel egyetlen kilégzéssel. Legalábbis Sri Chinmoy arckifejezése abban az állapotban ugyanolyan, mint a heroin függőké, a belövés pillanatában. Párszor én is elértem ezt a mélységet, az én arcom is szétfolyt, az összes arcizmom teljesen elernyedt, ellazult.

A kémiai, fizikai anyagok csapdák. Ha valaki boldogságot akar, akkor a helyes út a meditáció. Az embernek több lesz a gondja, befut az életébe valami tragédia, nem tudja elengedni, feldolgozni a helyzetet, hetek óta azon gondolkodik, miért történt vele a tragédia. Miért szerencsétlen, miért rossz neki. Reggeltől esti termeli a negatív gondolatokat, éjszaka folytatja horror álmokban. Állandóan befeszült a teste a sok negatív gondolat végett, erőteljes negatív energiamező végett. Alig kap energiát légzésenként, alig érez boldogságot. Nincs kedve élni. Ekkor megkóstolja a drogot, alkoholt, cigarettát, és hirtelen felszabadul, lélegezni kezd, erőhöz jut, boldogságot érez. Rászokik. Csak azt nem tudja, hogy a leszokás gyötrelmes lesz. A gondjai addigra megszűnnek. Nem azért fog reggelente negatív gondolatokkal ébredni, mert aggasztja valami, hanem az alkohol energiamezeje manipulálja a saját testélnek energiamezejét. Már nem csak a saját gondolataitól függ az érzelmi szintje, hanem befolyásolva van egy káros testi anyaggal. Amikor felismeri, hogy gond van, hogy le kell szoknia, akkor negatívnak látja a gondolatképet, úgy látja, hogy megfosztják az euforikus boldogságtól. Nem csak a testében maradt anyagok feszítik, hanem rásegít tudatosan a helytelen negatív elmehasználattal is. Bármiről amiről leakarunk szokni, csakis úgy lehetséges, hogy pozitívnak értékeljük ki a változást. Végre megérdemlem az egészséges testet. Végre szebb lesz a bőröm. És végre megszűnnek a tudatlan feszült reggelek. Amíg a leszokás tart, addig tudatában kell lennünk, hogy mi okozza a reggeli feszültséget, és ki kell bírnunk, meg kell vele küzdenünk, ha buták is vagyunk másokkal. Nem ismételni a káros szenvedélyt, az nem segít ha egy napra újra kedvesek leszünk. Nap folyamán azért mert ott a tudat, hogy este ihatunk, ami egy nagy pozitív feszültség csökkentő gondolatkép, majd este azért, mert a kémiai anyag tesz minket szeretetteljessé. De ott az agresszív, feszült másnap.

Sardnargis



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése