Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. november 26., hétfő

Bölcsességek a Csillagok háborújában

Bölcsességek a Csillagok háborújában


Amikor Anakin gyerekként a Jedi tanács elé járul, hogy eldöntsék lehet-e belőle Jedi tanítvány, ezeket a kérdéseket teszik fel:

Tanács: Hogy érzed magad?

Anakin: Fázom.

Tanács: És félsz is?
Anakin: Nem uram!

Tanács: Ismerünk, vigyázz! Figyelj az érzéseidre. Sokat gondolsz az édesanyádra. 
Anakin: Mert hiányzik.

Tanács: Félsz, hogy elveszíted, hm?
Anakin: Mi köze ennek a vizsgámhoz? 

Tanács: Nagyon is sok. A félelem a sötét oldal kapuja. A félelem dühöt szül, a düh gyűlöletet, a gyűlölet kínt, és szenvedést. Benned nagyon sok félelemet érzek.



Aki ismeri a sorozatot, az tudja, hogy később Anakinból lesz Darth Vader, a fő gonosz. Szerelmes volt, a félelem, hogy elveszíti szerelmét dühítette fel, dühében elborult az elméje, gyilkolni kezdett, és már nem volt visszaút.

A leggonoszabb embert is anya szüli meg, a leggonoszabb ember is hatalmas szeretetet érez anyja iránt. A leggonoszabb emberek valaha mind hatalmas szeretetet éreztek gyermekeik, szüleik, barátaik, szerelmük, vagy kis kedvencük iránt. A hatalmas égető szeretet elvesztéséből lett a hatalmas fájdalom, amely elborította az elméjüket. A gonosz is tudja mit jelent a szeretet. Egy olyan világban élünk, ahol Isten arra tanít minket, hogy ne féljünk elveszíteni szeretteinket. Minél nagyobb a ragaszkodás, birtoklás, annál nagyobb a félelem egy kapcsolatban, annál nagyobb az esély, hogy veszteség esetén, az ember nem tudja feldolgozni a fájdalmat, és bosszút áll. Megtanulunk a reinkarnációk alatt úgy élni, hogy már nem félünk elveszíteni a szeretetet, nem félünk hogy elveszítjük szeretetteljes kapcsolatainkat, és nem gyullad bennünk düh, ha veszteség ért minket. Ekkor leszünk tiszta fény, tiszta szeretet, ekkor nem marad bennünk egy csepp félelem sem, egy csepp sötét erő sem. Ha előtted csapják agyon a kutyusodat, gyermekedet, vagy szüleidet, akkor is higgadtnak, szeretetteljesnek kell maradnod, ekkor állsz készen Isten leckéivel. Amíg ide nem érkezünk el, addig maradunk a pokolban szenvedni, a szeretet végett félünk, dühöngünk, gyűlölködünk. Addig fog Isten megpróbáltatásokat, leckéket adni, amíg meg nem tanuljuk elengedni a szeretetet megbocsájtással, könyörülettel, düh, félelem, gyűlölet nélkül.

Most nézz magadba, és mond meg mennyire vagy gonosz ember. Mennyi félelem, sötétség van benned? Mennyire borulna el az elméd, ha bántanák a szeretteidet? Vagy mennyire lennél könyörületes? Letudnád győzni magadban a sötét erőt? Tudnád uralni az indulataidat, érzelmeidet? Vagy bosszúra szomjasan pusztító vadállattá válnál?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése