Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. július 10., kedd

Szerelmesnek lenni

Szerelmesnek lenni.


Az ember akkor érez szeretetet, amikor valamiben, vagy valakiben megtalálja a szépet, a jót, a hálát, valamit nagyra becsül, nagyra értékel. Akkor tapasztaljuk meg az emelkedett érzelmi állapotot, ha minél több figyelmünkkel, minél hosszabb ideig, minél szebb dologra figyelünk. Valamit minél jobban értékelünk. Ha egész nap egy virágos mező közepén fogunk ülni, és sikerül befejeznünk a gondolkodást, összes figyelmünkkel a mezőt fogjuk figyelni, akkor estére szeretetet fogunk érezni. Amikor kirándulunk, egy hétig sok szép tájat, épületet, hangulatot figyelünk meg, olyankor szintén szeretetet érzünk. Szeretünk élni. A gyermek aki kap egy játék teherautót, az szeretetet érez, egész nap le se veszi a figyelmét az új játékról. A szülő aki csodálatosan gyönyörűnek látja az újszülött gyermekét, az szeretetet érez.

Amikor egy embertársunkban vesszük észre a szépet, a jót, a nagyrabecsülni, nagyraértékelni valót, akkor szeretetet érzünk. Persze ennek vannak szintjei. Hogy mennyire lássuk szépnek, és ez teljesen egyéntől függő. Jó, jobb, legjobb. Ha valamit nagyon gyönyörűnek látunk, akkor nagyon sok figyelmet felszabadítunk, befejezzük az agyalást, kijövünk a gondolataink világából, és csak arra figyelünk ami előttünk van a kézzel megfogható világunkban. Amikor beleszeretünk egy embertársunkba, olyankor ez történik velünk. Valamit gyönyörűnek ítéltünk meg a másik emberben, és hosszan megfigyeltük. Olyan hosszan, hogy elértük azt a rezgésemelkedést, amit már szeretetnek érzékelünk. Mivel tudatlanok vagyunk az energiarendszerünkre, lelkünkre, ezért nem értettük miért érzünk szeretetet, de azt tudtuk, hogy erre az állapotra azt mondják, hogy szerelmesek vagyunk. A szerelem akkor múlik el, amikor egy ideje már együtt van a két ember, és elkezdenek olyan dolgokat megfigyelni a másikban, ami már kevésbé gyönyörű. Hibákat találnak, a nagyra értékelésből értékelés lesz, majd végül panaszkodás. És az elme folyamatot követi az érzelmi állapot is. Megszűnik az emelkedett érzelmi állapot, a jó érzés, a szeretet érzése. Csak akkor tartós a szerelem, ha teszünk érte. Ha megértjük mitől érezzük a szeretetet, és akaratlagosan irányítjuk a figyelmünket a másik ember jó tulajdonságaira, szépségére, jóságára. Hálát adunk neki, köszönetet mondunk neki. Ha így teszünk, és gyakran tesszük, gyakran észre vesszük benne a szépet, jót, nagyra értékelni valót, akkor újra érezni fogjuk a szeretetet, újra boldogok leszünk. Újra szerelmesek leszünk.

De az is igaz, hogy ehhez az emelkedett érzelmi állapothoz nem kell egy másik ember. Mindegy mit becsülünk nagyra, miben találjuk meg a szépet, jót, értékelni valót. A szeretet érzetünk, az emelkedett érzelmi állapotunk csakis a nagyra értékelő gondolatainktól függnek, és attól hogy mennyi figyelmet összpontosítunk ezekre a gondolatokra. Bármi kiválthatja a szeretet érzelmet, bármi felé szerelmet érezhetünk. Csakis a nagyra értékelésünktől, hálaadásunktól függ. Segíts magadon, Isten is megsegít. Rajtad múlik, a te figyelmeden múlik, hogy napjában mennyi szépet keresel meg, mennyi szépre, jóra figyelsz. rajtad múlik milyen gondolataid voltak, mennyi energiát halmoztál fel nap végére, képes e vagy elérni a szeretet energia rezgésszintet. Képes e vagy sok csodálatos gondolatot megteremteni az elmédben.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése