Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. július 15., vasárnap

Ha kimerült a lelked - 15 jel.

Ha kimerült a lelked - 15 jel ami ezt bizonyítja.


Azt már mind tudjuk, hogy testünk számtalan okból fáradhat el. Ezt pihenéssel könnyen megoldható. Mégis, amikor kimerültnek érzed magad, egyáltalán nem biztos, hogy csak a tested fáradt. A lelkünk ugyanúgy, és ugyanannyira kimerülhet, mint a test. Íme a legfontosabb 15 jel hogy a lelked kimerült.

Ha lelki kimerültséget érzel, az alvás önmagában nem fog segíteni. Az is előfordulhat, hogy valójában nem tudod pontosan, mi a gond veled, csak azt érzed, valami megbillent benned. Amikor a lelked fáradt, hiába pihensz, hiába figyelsz többet a testedre, mégis ingerültnek, kedvetlennek érzed magad. Az is lehet, hogy bár sikerül aludnod nyolc-kilenc órát, idejében ébredsz, mégis fizikai fáradtságot érzel.


Ha úgy gondolod, hogy a lelked kimerült, érdemes ennek az okát mielőbb kiderítened. Betegségekhez is vezethet ugyanis a lelki kimerültség. Csak kevesen vannak, akik tudatosan figyelnek a lelkük hangjára, akik maguk is felismerik a jeleket. Segítségül felsorolom a legjellemzőbbeket. 


15 jel, hogy a lelked kimerült:

1. Fáradtan kelsz fel már egy jó ideje, képtelen vagy kipihenni magadat.
2. Nem szereted magad.
3. Zűrös az életed.
4. Rettegsz a jövőtől.
5. Nem tudod elengedni a múltat.
6. Másokat helyezel a saját igényeid elé.
7. Magadhoz sem vagy őszinte.
8. Hagyod, hogy mások kihasználjanak, visszaéljenek a kedvességeddel.
9. Még mindig megteszel olyasmit is, ami ellenkezik a céljaiddal.
10. Akkor is igent mondasz, amikor pontosan tudod, hogy nemmel kellene válaszolnod.
11. Még mindig ragaszkodsz olyan dolgokhoz is, amelyek pedig már nem szolgálnak téged.
12. Ragaszkodsz azokhoz az emberekhez, akik semmi jót nem tesznek veled, akik elveszik az energiádat, akikkel mielőbb érdemes lenne megszakítanod a kapcsolatot.
13. Nem vállalod a felelősséget, kifogásokat keresel, amikor valami helytelen dolgot tettél.
14. Nem tanulsz a hibáidból.
15. Azt mondod hogy már nem érdekel semmi. És ez már a vége.

Olvasd el figyelmesen a listát, ha bármelyiket tapasztalod magadon, akkor itt az ideje, hogy lelki és testi egészséged érdekében nagyobb változtatásokat tégy az életedben.

Mit tehetsz, ha rájössz hogy kimerült a lelked?
A felsoroltak rendkívül károsíthatják a lelkedet, akár könnyedén depresszióhoz vezethetnek. Amikor a lelked kimerült, lehetőség szerint minél többet próbálj meg pihenni, lazítani! Próbálj meg olyan dolgokat tenni, amelyek örömmel töltenek el. Az öröm, a szeretet érzése ugyanis üzemanyagként hat a lelkedre. 

"Az emberek megmossák arcukat, kezüket, de vajon hányan vannak azok, akik minden nap megmossák a lelküket is?" 
Gárdonyi Géza

Hogy ismét feltölthesd magad, érdemes minél többet meditálnod vagy sétálnod a természetben, megölelhetsz egy fát pár percre, sétálhatsz mezítláb, úszhatsz, vagy akár játszódhatsz egy kutyával vagy egy kisgyerekkel. Az illóolajos, lazító masszázs, de akár a szaunázás is csodákat tehet. Bármit is próbálsz, a lényeg, hogy érezd jól magad, hogy figyelj a belső érzetekre. A feltöltődés nem halad egyik napról a másikra, hiszen az sem egyik napról a másikra történt, hogy idáig jutottál. Engedd meg magadnak a lazítást, engedd meg magadnak a feltöltődést. A zenehallgatás, a tánc, a mozgás szintén sokat segíthet, hogy hangulatod minél előbb a régi lehessen.

Levviking


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése