Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. július 5., csütörtök

Nem a pénz boldogít

Nem a pénz boldogít.


Az előző írásom a panaszkodásról és hálaadásról szólt. Teljesen mindegy, hogy gazdag, vagy szegény emberről van szó, mindkettő esetben vannak akik folyton panaszkodnak, és vannak akik egész nap hálát adnak. Akkor érezzük boldognak magunkat, amikor a nap folyamán elég sok pozitív gondolatunk volt, amelyeket elég sok pozitív érzelem követett a lelkünkben. Ezek az érzelmek töltik fel az auránkat, ezt a feltöltődést érezzük emelkedett érzelmi állapotnak, boldogságnak. Mindegy, hogy kik vagyunk, hol helyezkedünk el a társadalmi hierarchiában, a boldogságunk csakis a gondolatainktól, gondolkodásunktól függ. Nem a pénztől. A boldogság érzet egy metafizikai folyamat eredménye.

Azért hittük el, hogy a pénz boldogít, mert amikor pénzhez jutunk, azt elég pozitív eseménynek figyeljük meg, elég pozitív gondolataink születnek, melyeknek azonnal érezzük az érzelmi hatását. Mindenki örül, ha pénzt kap. Ez mindenkinek egy pozitív gondolat. Főleg akkor ha váratlanul. Tudjuk, hogy a pénz által elérhetjük a vágyainkat, ez egy újabb nagyon erős pozitív gondolatsor. Pénzt kapunk, elkezdünk gondolkodni mi mindent kezdhetünk vele, rövid idő alatt sok szép gondolatot átfuttatunk az elménken, rövid idő alatt nagyot töltődik a lelkünk pozitív érzelmekkel. Elérjük az emelkedett érzelmi állapotot. Boldogságot érzünk. Miután többször megtörténik, felismerjük, hogy a pénz boldogít.

A pénz nemcsak boldogít. A pénzzel nagyon sok gond is lehet. Akiknek sok van, azok elkezdnek aggódni, hogy hogyan helyezzék biztonságba. Itt már negatív gondolatok születnek, itt a felszabadult érzelmek helyett, szorongás kezdődik el. Ha a pénzt ellopják, elköltjük, elkérik, az a boldogság érzésnek megfelelő negatív érzést kelt bennünk. Boldogtalanná tesz. A pénz nem csak boldogít, hanem boldogtalanná is tesz. Eljött az idő az emberiség számára, hogy felismerje a boldogság valódi okát. Felismerje a lelkét, a kapcsolatot a gondolatai és érzelmei között, felismerje hogyan töltse fel magát életenergiával.

Úgy kell megtanulni élnünk, hogy befejezzük a panaszkodást. Mindegy, hogy mennyi nehézség van az életünkben, a figyelmünket pozitív hálát adó gondolatokra kell irányítani. Ez a boldogság titka, és ezen felül a létezésünk értelme is, mert csak ezen az úton tud kiteljesedni a lélek az emberben. Jézus, Buddha nem legenda, az emberi test képes átalakulni, képességek ébrednek fel, ha elég sok pozitív érzelmet felhalmoztunk az auránkban, lelkünkben.

Azt sem tudjuk, hogy mikor panaszkodunk. Az embertársunk azt mondja, hogy ne ítélkezz felettem. Azt mondjuk, hogy mi nem ítélkezünk, csak megmondjuk, hogy mit kéne másképp csinálnod, hogy boldogabb légy. Isten ilyenkor csak azt hallja, hogy gondolatainkban panaszkodunk a másik embertársunkról. Istenem, ez az ember ezt, meg ezt csinálja, viselkedésével ennek, és ennek okoz rosszat. Nem jó az életem, nem jó a munkám, nem jó az autóm, nem kedvesek velem az emberek, rossz az idő, túl kövér vagyok, öreg vagyok, csúnya vagyok, nem szeretnek, egyedül hagytak, nem látogatnak, hálátlanok velem, nincs pénzem, megkarcolták az autóm, nincs cigarettám.

Általában csak hétvégeken, és nyaralásokkor vannak pozitív gondolataink, amikor kikapcsolódunk egy kicsit. Olyankor szebbnek látjuk a világot. Milyen szép idő van, de jó hogy nem kell munkába mennem, de jó hogy van időm a hobbimra, de jó hogy kirándulunk, milyen szép a tenger, milyen szép a naplemente, milyen finom az étel, milyen szép épületek, milyen szép város, milyen finom fagyi, milyen kedves emberek. Nézd meg mi történik veled egy hét nyaralás után, egy hét hálát adó gondolataid után. Nézd meg mennyire sok életerőd van, milyen gyorsan forog az agyad, milyen jó kedved van egy hét töltődés után. Nézd meg a gyermeket, akinek még csoda az egész világ, aki még egész nap sok hálát ad, hogy éveket él olyan energiaszinten, ami neked csak évente két hétre adatik meg nyaralások alkalmával. Ezt mind a gondolat csinálja, a nagyra értékelés, hála adás, köszönet nyilvánítás. Most mondhatod, hogy a nyaraláshoz pénz kell, végeredményben a pénz boldogít. 

A titok abban rejlik, hogy meglehet tanulni úgy élni, hogy hétköznapjaid során is tudatosan létrehozol naponta sok-sok hálát adó gondolatot, és akkor egész évben olyan energiaszinten fogsz élni, mint a nyaralást követően. Hogy ennek mennyi haszna van, azt nehezen hiszed el. Az egyik legnagyobb haszna, hogy újra úgy fog az agyad, mint gyermekkorodban, amikor még könnyen tanultál. Az életenergia szint megnövekedéssel, megnövekedik a figyelmed, felfogásod. Én évek óta így fogom fel a metafizikánkat. Az ajtó mindenki előtt nyitva van. Kell energiát befektetned, meg kell ismerkedned azokkal a spirituális tanításokkal, gyakorlatokkal, amelyek segítségével megtanulhatsz a hétköznapokban pozitív gondolatokkal élni. Ghunagria magyar tanító, kiforrt tudással várja a magyarokat. Van egy hét hetes gyakorlata, részletesen leírja mit kell tenned hét héten keresztül, hogy feltöltsd a lelkedet. Fel kell ébrednünk, fel kell ismerni hogy nem a következő nagy projektbe kell fektetni az energiánkat, amitől a boldogságot várjuk majd, hanem egyenesen tudatosan kell megteremteni a boldogságunkat! 

A következő nagy életfeladatunk az önismeret, önmagunk megismerése. A kapuk kinyitódtak, a tudás elérhető, a felemelkedés mindenki előtt nyitva áll.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése