Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. július 2., hétfő

Lehetne kétszer ilyen rossz is

Lehetne kétszer ilyen rossz is.


A legtöbb kapcsolatban előfordulnak olyan nézeteltérések, melyek sértődéssel végződnek. Megbántódunk, a másik olyat mond, olyat tesz, úgy viselkedik, ami nekünk nem tetszik. Próbáljuk jobb belátásra bírni, elmagyarázni mit csinál rosszul, de azt tapasztaljuk, hogy ő homlokegyenest ellentétesen látja, és állítja az igazát. Vitatkozni kezdünk, amely gyakran zárul úgy, hogy egy darabig nem beszélünk egymással. Ez egy rettentő kellemetlen állapot, amikor két ember úgy él egymás mellett, hogy egymásra se tudnak nézni, mégis valahogy ki kell bírni. Nincs mondani valónk a másiknak, hisz nem érti amit beszélünk, tiszta hülye.

Egy darabig szótlanok vagyunk, egy darabig meg vagyunk bántva, de legtöbbször végül újra beszélni kezdünk. Már mindegy kinek volt igaza, kinek nem, mindegy milyen apróságon különböztünk össze. Fiatalon még azon gondolkodunk a csendes időszakban, hogy hogyan tudnánk megváltoztatni a másik ember viselkedését. Idősebben már azon gondolkodunk, hogyan éljünk úgy, hogy legközelebb elkerüljük az ilyen nehéz élethelyzeteket. Hogyan kell úgy viselkednünk, hogy ne keveredjünk vitába. Hogyan változtassunk önmagunk viselkedésén.

Hogy kinek van igaza, az lényegtelen. Mindegy, hogy miről folyik a vita, egy valami sokkal fontosabb az igazságunknál. A lelki békénk. Ami nem más, mint pozitív érzelmek kiegyensúlyozott jelenléte a lelkünkben. Az érzelmek a gondolatokat követik. A gondolatok polaritása szerint jelennek meg pozitív vagy negatív érzelmek a lelkünkben. Abban a pillanatban, hogy valamit rossznak ítélünk meg, valamit rossznak gondolunk, azonnal elkezd lelkünk negatív érzelmekkel töltődni. A rossz érzelmeket fogjuk szorongásnak, lelki szenvedésnek érzékelni, az fog fájni. Amíg úgy ítéljük meg, hogy embertársunk rosszat tett, mondott, gondolt, - addig érezni fogjuk a negatív lélekenergiát.

Én nagyon sokat gondolkodtam, hogy hogyan lehet kivédeni ezeket a gondolatokat! Jóisten próbára tesz, Jóisten addig tart itt a Földön, amíg meg nem tanulsz a legnehezebb élethelyzetben is pozitív gondolatáramlásban maradni. A legbölcsebb megoldás amit találtam, hogy azt gondolod, hogy lehetne ettől rosszabb is. Örülök, hálás vagyok, hogy ettől nem rosszabb a helyzet. Ez pozitív gondolat. Bármely élethelyzetben alkalmazható, segít megtartani a lelki békét, pozitiv érzelmeket. Ha valaki rossz veled, akkor azt gondolod, hogy lehetett volna kétszer ilyen rossz veled. Vagy a hét napból, csak a mai napon volt rossz veled. Ha egy tégla a fejedre esik, akkor örülsz, hogy nem kettő. Ez segít abban, hogy ne jelenjen meg a negatív érzelem benned, amely már téged is vitatkozásra késztetne, próbálnád az igazadat védeni. Ha képes vagy pozitív maradni, akkor jó érzések maradnak benned, nem érdekel a másik ellentétes véleménye, csak legyintesz egyet, és tovább sétálsz a lelki békédben.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése