Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. július 14., szombat

Tükörben látjuk a világot.

Tükörben látjuk a világot. 


Látjuk-e a valóságot, látjuk-e a tükröt, látjuk-e magunkat? Látjuk-e a világ igazi természetét? Látjuk-e a magunk igazi természetét? De vajon mennyire látjuk tisztán, és egyáltalán mit is látunk? Millió a kérdés, amire megoldást keresünk. De egyetlen a válasz, ami meglátásra vár.

A tükör akkor látja el tökéletesen a funkcióját, ha azt, ami benne látszik, torzítás nélkül mutatja meg. A tükör nem a valóságot adja vissza, a tükörben egy látszatvilág mutatkozik meg, az a világ, amit látunk. De a jó tükör nem torzít. Nem mondja a benne megjelenő dolgokról, hogy ez a valóság; nem mondja, hogy ez fontosabb annál; nem mondja, hogy ez jó, az rossz; nem mondja, hogy ez kék, az piros; nem mondja, hogy ez ilyen, az olyan. Nem mond semmit arról, ami benne megjelenik, sem arról, amit tükröz. Egyáltalán nem mond semmit. Nem beszél, csak tükröz.

Az ember szellemi fejlödésének célja, azt a tudatállapotot megvalósítani, amit a tiszta tükör szimbolizál. Mi a tiszta tükör? Mi a tiszta tudat? Ki vagyok én?
Nos, ezekre a kérdésekre nincs felelet. Csak csináld azt, amit tenned kell! Amit tenni akarsz. Ami lenni szeretnél. Aki lenni szeretnél. 

Csak tedd! 

De tedd! Légy bátor. Ne félj a tévedéstől, hisz tévedni emberi dolog. Majd kijavíthatod ha hibázol. De ha nem teszel semmit hogy azzá válj akivé akarsz, akkor majd az leszel, amit mások akarnak.

Az ember nem bonyolítja a világot, a sorsát, a gondolatait. Nem gondol arra, amikor cselekszik, hogy ez a valóság; sem arra, hogy ez fontosabb amannál; sem arra, hogy ez jó, amaz rossz; sem arra, hogy ez ilyen, az olyan. Nem akar jó lenni, nem akar előnyösen tenni, nem akar mást, csak tevékenynek lenni. Csak azzá akar lenni, amit éppen csinál. 

Amikor meditálok, nem azt akarom hogy okosabb legyek, hogy különleges képességeket sajátítsak el, vagy netán egészségemet megőrizzem. Nem különböző okokból gyakorolom a meditálást. Mégis elsajátítok egy jó pár különleges képességet, mégis egészségesebb leszek, mégis sokat tanulok. A meditáció a tiszta tudatért folyik, azért a tudatért, melyet évezredek óta keres az emberiség.

ÉN látni akarok tisztán. Nem torzítva, és nem a más szemével, hanem a saját hitem és képzeletvilágom szerint. Ha ÉN valamit jónak látok, akkor azt megteszem, ha nem akkor átgondolom hogy miként fordíthatom azt a rosszat jóvá.

A világ a tükörben tükrözödik. És azt mutatja meg nekünk amit látni akarunk. Ha jót akarsz látni, jónak is látod majd a világot, ha meg csak a rosszat, akkor pedig a rossz világot láthatod.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése