Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. július 9., hétfő

Meditáció

Meditáció

Nem kell megijedni a meditációtól, a legtöbb ember naponta meditál, - anélkül, hogy tudatában lenne. Még azok is, akik kinevetik a keleti vallások hívőit, akik rendszeresen törökülésbe ülnek, lehunyják a szemüket, és szótlanul ülnek. A legtöbben ezt az állapotot ismerik meditációnak, és a legtöbb embernek fogalma sincs, hogy ilyenkor mit csinál valaki. Misztikus az egész, érthetetlen, és kissé bolondos. Csak azok meditálnak akiknek nincs mit csinálni, kissé bediliztek, valami szekta tagjai lettek.

Nem csak behunyt szemmel, lótusz ülésben meditálunk. Olyankor is, amikor vasárnap délelőtt kitakarítjuk a házat. Olyankor is, amikor kiülünk a tópartra horgászni. Olyankor is, amikor egy hétig nyaralunk, kicsit elfelejtjük a világunkat, hétköznapi ritmusunkat, gondjainkat. Olyankor is, amikor zenét hallgatunk, vagy egy könyvet olvasunk. Olyankor is, amikor szeretkezünk.

A meditációs állapot azt jelenti, hogy a figyelmünket összeszedjük, összpontosítjuk épp arra, amit csinálunk. Az gondoljuk, hogy mindig ez történik, de ez közel sem így van. Az elménk folyton dolgozik, pörög, folyton gondolatok áramlanak a fejünkben. Mindenféle képek, hangok, emlékek, tervek, vágyak beugrálnak, van egy belső mozink, ami nagyon sok figyelmünket lefoglal. A mozit nem egyszerű kikapcsolni, nem olyan, hogy most nem mozgatom a kezemet. nagy éberség kell, hogy képesek legyünk megfigyelni, hogy épp a belső mozira figyelünk, vagy figyelmünk nagy részével arra összpontosítunk, ahol épp vagyunk, amit épp hallunk, szagolunk, tapintunk, ízlelünk. Ez nem látszik kívülről, egy embertársunk nehezen mondja meg, hogy mi milyen mértékben mozizunk, vagy vagyunk jelen.

A meditációs állapot azt jelenti, hogy a mozi elcsendesül. A test lenyugszik, a feszültség megszűnik, a légzés elmélyül, és az ember egy finom energiaáramlást érez a köldöke körül, ami megnyugtatja, békésé, szelídé teszi. Ebben az állapotban az ember életenergiával töltődik fel. Egy - két óra meditatív állapot után, már annyi energia belénk áramlik, amit már megérzünk, tudatosítunk. Jobb a kedvünk, mélyebb a légzésünk, kiegyensúlyozottabbak vagyunk. Ha hónapokat maradunk meditatív állapotban, akkor olyan szilárd immunrendszerünk lesz, hogy minden betegségnek ellenállunk. Láthatóan megfiatalodunk, kisimul a bőrünk, erőteljes lesz a kisugárzásunk. Egy hét meditáció hatását sokan ismerik, . mindenki aki elment messze nyaralni, aki egy hétig képes volt kikapcsolni az elméjét. Az energia folyamatosan töltődik belénk, az auránk mint egy nagy energiatároló elkezd feltöltődni, tartalékolni. Hogy hol a határ, azt nem tudom, - de ahogy láttuk Jézusnál, Buddhánál, -magasabb energiaszinteken, már elég furcsa dolgokat kezd tapasztalni az ember.

Nagyon nehéz kikapcsolt állapotban maradni. Nagyon nehéz meditatív állapotban maradni. Ezért nincs sok ember, aki eléri Jézus, vagy Buddha energiaszintjét. Én elvesztettem mindenem, ezért három hónapig kikapcsoltam, meditatív állapotba kerültem, azóta írok, azóta valami történt bennem, a megemelkedett energia hatására, bekapcsolt egy magasabb érzékszervem, mintha rádióadás lenne a fejemben, elkezdtem tanításokat kapni a gondolataimon keresztül. Csak három hónapig tudtam nyugton maradni, aztán újra értelmet láttam az életemnek, és újra gondolkodni kezdtem. Elhagytam a meditatív állapotot. Majd három évig tanulmányoztam magam, szerettem volna megérteni mit éltem át, mi történt velem. És mára azt értettem meg, hogy ezt a kikapcsolt állapotot kell elérni, és minél hosszabb ideig fenntartani, ha szeretnénk elérni a megvilágosodást. Amit nem egyszerű elérni, és tartósan ebbe az állapotba kerülni. Nagyon nehéz megfigyelni az elmét, nagyon hamar elkezdünk gondolkodni, úgyhogy észre se vettük.

Amikor nyaralunk, olyankor tudjuk, hogy ez most a pihenés ideje, most az a dolgunk, hogy semmi dolgunk ne legyen. Erre úgy reagál az elme, hogy kikapcsol. Amikor vasárnap délelőtt port törlünk, porszívózunk, olyankor az a dolgunk, hogy végre nincs semmi dolgunk a héten, kicsit foglalkozhatunk magunkkal, környezetünkkel. Az a dolgunk, hogy nincs semmi feladatunk, figyeljünk magunkra. Ugyanígy amikor horgászunk. Vagy végre minden rendben van körülöttünk, és nap végére maradt idő könyvet olvasni. Vagy sétálni a folyóparton. vagy zenét hallgatni. De csak zenét hallgatni. Hátradőlni a fotelba, és csak a zenére összpontosítani. Vagy akarattal leülni, és figyelni magunkat, hogy valóban teljesen leálljon az elmeműködés, amit meditációnak nevezünk. Nem könnyű a nyugati világban elérni a meditatív állapotot. Nem könnyű, mert millió feladatunk van, alig érjük utol magunkat, csak rohanás az életünk. Ritkán kerülünk olyan élethelyzetbe, amikor valóban nem maradt feladatunk.

Az elménk nem képes leállni, amíg tudjuk, hogy várnak még ma ránk feladatok. Folyamatosan pörög, a belső mozi folyamatosan aktív. Egy egyszerű gyakorlattal megtanulhatsz meditálni napjában több órát is. Reggel ébredj fel egy órával korábban, mond hogy ez a te órád lesz, most csak magaddal fogsz foglalkozni. Állítsd be az időzítőt a telefonodon, majd csipogjon, ha lejárt az egy óra. Ha késztetést éreznél ez idő alatt, hogy átgondold a napod, akkor ne tedd, - mond magadnak, majd akkor kezdesz tervezni, ha csipog a telefon, ha lejárt az egy órád. Addig csinálj rendet, zuhanyozz le, áztasd be a lábad, szedd ki a szekrényből a lisztet, cukrot, - töröld ki a szekrényt, majd rakodj vissza. Mintha végtelen sok időd lenne, mintha most mindent a legnagyobb türelemmel, precizitással megcsinálhatnál, mert most van rá időd. Ébredj fel két órával korábban, és csináld ezt két órát. Állítsd a telefont kétszer egy órára. Meglásd két óra után azt fogó tapasztalni, hogy lassabbak a lépteid, mély a légzésed, harmóniát, békét, nyugalmat érzel. Két órát sikerült meditálnod. Minél gyakrabban fogod ezt tenni, annál jobban felismered ennek a tudatállapotnak a jótékony hatásait, annál jobban igényelni fogod az idő nélküli állapotot. Mire elérkezik a nyaralás időpontja, te olyan kisimulva fogsz elindulni a nyaralásra, mintha épp megérkeztél volna.

Nagy feladata az emberiségnek, hogy feltárja az elme működését, megértse az életenergia töltődését. Megértse, hogy valóban el lehet érni a megvilágosodott állapotot, megértse mit kell tennie tudatosan, hogy feltöltődjön bőségesen életenergiával.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése