Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. július 7., szombat

Amit megfigyelsz, abból töltődsz.

Amit megfigyelsz, abból töltődsz.


Jézus azt mondta, nézzétek a virágokat. Próbálj meg egy verset írni, vagy festeni egy tájképet. Majd ülj le egy virág elé, és nézd több órán keresztül. Kapcsold ki az elméd, a gondolataidat, az összes figyelmedet a virágra összpontosítsd. Majd pár óra után újra próbálj meg egy verset írni, vagy egy tájképet festeni.

Ha egy hetet eltöltesz festői szépségű tájakon, akkor feltöltődsz. Egy hétig csodaszép erdőket, folyókat, naplementéket, virágokat, művészi alkotásokat, építészeti remekműveket figyelsz meg. Megdíszített tányérokról, mesterszakácsok ételeit eszed. A város zúgó hangjai helyett a természet harmonikus hangjait hallgatod. A szmog helyett, az erdő, folyó, tenger illatát érzed. Csupa olyan dolgot figyelsz meg az öt érzékszerveddel, ami gyönyörű. Feltöltődsz belőlük, és te is gyönyörű leszel.

Amikor az ember feltöltődik, akkor mély nyugalmat érez, békét, harmóniát. Szeretetet érez. Szeret élni, szereti magát, és szereti embertársait. Amikor az ember feltöltődik, akkor megtelik szeretettel. Az ember akkor gyönyörű, amikor szeretet van benne. Egy másik ember érzékeli a hangján, a tettein. Egy másik ember feltöltődik a szeretet teljes ember megfigyeléséből. Akkor születnek a legszebb művészi alkotások, amikor az ember nagyon feltöltődött, nagyon sok szeretet érez. Olyankor könnyedén megfesti a leggyönyörűbb tájképet, amely évezredekig tölteni fogja azokat az embereket, akik megnézik, figyelmet szentelnek rá. Olyankor születnek a legszebb szimfóniák, zeneszerzemények. A legfinomabb ételek. A nyaralás után feltöltődünk, sokkal türelmesebben végezzük a dolgunkat, sokkal szebb a munkánk eredménye. Legyen az egy szoba kifestése, egy kert gondozása, vagy akár a rend megtartása a lakásunkban. Az ember környezete megmutatja, hogy milyen rezgésszinten vagyunk, mennyi bennünk a szeretet, tetteink megmutatják.

Ha rendet akarsz magad körül, ha művészi szinten szeretnél élni, alkotni, ha sok szeretetet akarsz érezni, - akkor sok szeretetet kell megfigyelned. Sok olyan rezgésű dolgot kell megfigyelned, ami nagyon sok szeretettel lett megteremtve, a figyelmed által töltődsz fel. És ha feltöltődtél, te is szeretet leszel, te is azon a rezgésszinten kezdesz teremteni, a többi embernek forrás leszel, töltődni kezdhetnek belőled. A természet, ahol még nem nyúlt belé az ember, nagyon magasan rezeg, nagyon sok szeretet van benne. Egy szép séta a hegyekben feltölt. De egy botanikus kert is. Egy csecsemő még tiszta, még úgy rezeg, ahogy Isten megteremtette, aki maga a szeretet. Figyeld meg milyen érzés felemelni egy csecsemőt, hogy akaratlanul azonnal füligérő mosolyod van.

Az vagy amit megfigyelsz. Használd a szemed töltődésre. Sétálj szép helyeken, érintetetlen természetben. Múzeumokban. Kastélyokban. Nézzél olyan filmeket, amikben olyan emberek vannak, akikben sok a szeretet. Forrest Gump például. Olvass olyan írásokat, amiket olyan emberek írtak akikben sok a szeretet. Azok is feltöltenek. Használd a füledet, azzal is figyelsz. Hallgass mantrákat, spirituális relax zenéket, amiket nagyon magas rezgésszinten alkottak, azzal hogy egész nap a füleden van, rengeteget töltődsz. Munka mellett hatalmasat töltődhetsz a füled segítségével. Használd az orrodat, használj füstölőket, finom illatokat, amelyek magasan rezegnek. Ültess sok levendulát a ház köré, rózsát, mindenféle virágot. Észrevétlenül töltődni fogsz az illatok által. Szeretettel készítsd az ételed, vagy válaszd olyan ember főztjét, aki szeret főzni. Abból is töltődni fogsz. Használj sok puha, bársonyos ruhát, takarót, párnát, - azok érintései a legmagasabb rezgésűek. Mind az öt érzékszerveddel folyamatosan figyelsz, így a tapintásoddal is. Amit megfigyelsz, annak a rezgésszintjét magadba szívod. Töltődj fel, és meglásd te leszel a szeretet!

Van még egy érzékszerv, az elménk. Az elme és a tudat, két különálló fogalom. A tudathoz jut el az információ az öt érzékszervedtől, de az elmédtől is. Az elme képes felidézni az összes tapasztalást, amit valaha átéltél az öt érzékszerved által. Gondolataidban láthatod az emlékképeidet moziszerűen. Hallhatod a fejedben édesanyád hangját. Ha jó erősen gondolsz a levendula illatára, akkor érezheted. Egy ízt is feltudsz idézni, olyan mintha újra a szádban lenne a csokis fagyi. A tapintásokat is élethűen újra áttudod élni, ha elég erősen gondolsz az emlékképre, elég sok figyelmed összpontosítod. Az elme egy csoda, mert becsukott szemmel, a világ nélkül is hatalmasat tudsz töltődni, egyszerűen az emlékképeidből, vagy fantázia világodból. De ugyanakkor egy borzalom is, amíg nem tudatos az ember, mert rengeteg szörnyűséget figyelhetsz meg, nagyon sok alacsony rezgésű energiával töltődhetsz fel, félelemmel, a világ nélkül is, az öt külső érzékszerved nélkül is.

Az elménk azért van, hogy energiákat teremtsünk magunknak, szeretettel töltődjünk fel. Nem azért, hogy spekulálni tudjunk, hogyan tudunk több pénzt keresni, minta többiek. Csak addig a pénz a legfontosabb, amíg nem ismertük fel magunkat energialénynek, nem értettük meg, hogy mire való a figyelem, hogyan tudjuk elérni a szeretet rezgésszintet, ahol az ember testében új érzékszervek ébrednek fel. Addig az elménket, a hatodik érzékszervünket is önmagunk ellen használjuk, alacsony energiákat teremtünk magunknak, negatív gondolataink megfigyelésével.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése