Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. július 22., vasárnap

Rajtad kivül senki sem tud téged meggyógyítani.

Rajtad kivül senki sem tud téged meggyógyítani.


Elúrasodtunk. Mindannyian hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy majd jön valaki aki meggyógyít. Ez az elúrasodás. Hajdanán, a nagy úrak, elvártak hogy mindent valaki más csináljon meg nekük. Más végezze el a mukát helyettük. Még a saját gyerekeiket is mások nevelték fel. Ők csak úraskodtak egész áldott nap. Sőt ha még tehették volna, a betegségeiket is másra ruházták volna. 

Manapság pedig szinte kivétel nélkül, mindenki elvárja hogy majd jön az orvos, vagy egy sámán, aki meggyógyít minket. Persze amikor beteg vagy jól fog ha valaki segít, elvégzi helyetted a munkát, vagy akár csak ételt-italt hoz neked az ágyba. De, ne várd el hogy csak úgy jön valaki és meggyógyít. Sőt, manapság nagy divat hogy elmegyek egy gúrúhóz, aki főt-fát megígér, csak fizessél neki minden héten, és ha még azt is ajánlja hogy minimum 10 hétig kell a kezelést végezni. Aztán eltelik a 10 hét és mintha jobban érzed magad, ez a placebó efektus. A placebó effektus, annyit jelent hogy te az agyadban elhiszed hogy az a kezelés vagy akár gyógyszer, meg fog gyógyítani téged. 

Gyerekkoromban, egyik ismerösömnek, aki szintén gyerek volt és egy átélt lelki trauma útán, ez a gyerek félt orvosság nélkül élni. Aztán egy nap, az osztálykiránduláson, orvosság helyett, cukorkát tettek be neki, és megkérték a tanárt hogy pontos idöpontban adják be neki. Este mikor hazajött, kérdezték töle hogy volt, minden rendben, és hát persze hogy nem volt semmi gond. Mert a cukorka épp olyan színű és formájú volt mint a gyógyszer. Akkor jöttek rá a szülők hogy a gyereknek nem gyógyszeres kezelésre van szüksége, hanem pszihológusra.

Éppen ezért, ha bármilyen betegségben szenvedsz, te magad akarjál meggyógyúlni. Ha bármilyen sámén azt igéri hogy meggyógyít, akkor tudd hogy hazudik. Mert senki sem tud téged meggyógyítani, rajtad kivül. Az hogy segítenek neked, igen, ezt lehet.

De ha igazi gyógyítóval van dolgod, akkor az első perctől tájékoztatni fog téged, hogy valójában csak TE magad tudod meggyógyítani magad, ő csak segíteni fog neked. Rengeteg gúrú van, aki tájékoztat erröl, de van sok sarlatán is, aki nem gyógyítani akar, hanem csak a pénzedre könnyedén szert tenni.

Az igazi gyógyúlás bentröl jöhet. Csakis rajtunk múlik hogy akarjuk a gyógyúlást vagy sem. Persze minden betegség egy jel, a lelkünk probál üzenni nekünk, épp ezért érdemes előszőr kielemezni hogy mit is akar üzenni a lelkünk, erről bővebben itt olvashatsz: Minden betegség egy figyelmeztetés.

Minden betegség egy figyelmeztetés. Azért jelenik meg az életünkben, hogy felhívja a figyelmünket. Ezeket mind mi idézzük elő, a saját lelkünk jelez nekünk, hogy hékás, ideje lenne változtatni. Ébredj fel és cselekedj már. Eddig türtem szótlanul, de most már elég. 

Tudom, sok ember furcsának véli az ilyen kijelentéseket. Ezért nem is kell mindjárt elhinni semmit. Én csak azt mondom ha egy betegség folyton feltünik az életedben, akkor ideje lenne megvásárold A betegség, mint szimbolum cimű könyvet Rudiger Dahlke -tól. Ez egy olyan könyv mely minden házban ott kellene legyen a könyvespolcon. 

Egy igazi gyógyító csak elinditani tudja a gyógyúlásodat, de meggyógyítani csak te magad tudod.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése