Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. július 21., szombat

Kundalini

Kundalini


Az ősi hindu vallásfilozófiában a kozmikus erőt hívták kundalininek. Ugyanezt az energiát a taoizmiusban chi-nek nevezték. Az ember elvonulhat egy kolostorba, az egész életét a tanulásra szánhatja, vagy éli a normális életet, és egy nap furcsaságokat kezd tapasztalni önmaga működésén. Ekkor keresni kezd, válaszokat keres a furcsa tapasztalásaira. Én három éve nem tudtam mit jelent a kundalini energia, most is csak tapogatok, de azt hiszem tudom mire gondoltak. Legalábbis a fennmaradt rajzok arra engednek következtetni, hogy én is a kundalini energiát érzékelem.

Készítettem egy gyors rajzot, a képen a hölgy körül színes örvényeket láthatunk. Tölcsérszerűen egymásba ágyazva. Én azt tapasztalom önmagamon, hogy amikor elkezdem az elmegyakorlatokat, és egyre jobban elkezd ellazulni a testem, olyan mintha, egyre mélyebbről szívnám fel a levegőt. A gyakorlatok megkezdésénél a tudatalattimnak köszönhetően csak a mellkasomból lélegzek, egészen fentről. Olyan mintha a képen lévő piros örvény forogna csak. Majd elkezdem a gondolataimat hálára irányítani, értékelni, és pár perc után azt veszem észre, hogy picit elmélyült a légzésem, kicsit lejjebb csúszott a hurrikán tölcsére, lejjebbről, mélyebbről lélegzek. Mintha a piros és a sárga örvény összekapcsolódott volna. Majd így tovább egészen a legalsó örvényig összekapcsolást érzek, végül már olyan érzetem van, hogy egészen a hasam aljából lélegzek.

Érezni lehet az átmeneteket, érezni lehet ahogy bekapcsolódik egy újabb örvény. Olyan mintha a levegővel életenergia is belénk áramolna, és minél több tölcsér csatlakozik össze, annál erőteljesebb életenergia. Csak kétszer éltem meg, hogy a legalsóval is összecsatlakozok, valóban olyan érzés, mintha maga a kozmosz járna át, kozmikus energia. Az ember képes megfigyelni a saját finom energia áramlását. Az orgazmusra mindenki felfigyel, ami szintén egy bizonyos módja az életenergia áramoltatásnak. Aki gyakorol, az megtanulhatja érzékelni testében az életenergiát.

Próbáld ki. Menj el sétálni egy szép folyópartra, hallgass relaxációs zenét, és kezd el sorolni mantra szerűen, hogy nincs mitől félned, korlátlan szabad lény vagy. Ez a mondat nagyon erőteljesen hat a tudatalattidra, ami tele van félelemmel. Ezek a félelemek teljesen normálisak, részét képezik a nyugati világban való boldogulásnak, érvényesülésnek. Nagyon sok dologtól félünk, értelmetlen összegezni, elég ha mondogatni kezdjük, hogy a séta alatt semmitől sem félünk. Figyelmünk egy részét folyamatosan tartsuk a köldökünk körül, érezni fogjuk, ahogy a hasfal kezd ellazulni, egyre jobban elernyed a test az egyes örvények becsatlakozásnál. Engedjük, segítsük az ellazulást tudatosan. Egy-egy örvény között elbambulhatunk, nagyon mély nyugalmat érezhetünk, ez természetes. Engedjük a bambulást, a tekintetünk az újabb örvény becsatlakozása után újra kiélesedik. Csak egyszer kell megtapasztalnod a hét csakrapont összekötődését, hogy teljesen más szemmel kezdj el nézni a világra. Hogy rájöjj, hogy mi a valódi feladatod, mi a létezésed célja.

Az ember felismeri, hogy egy másik szemszögből energialény, ugyanúgy egy bizonyos energiára működik, mint bármelyik elektromos eszközünk. Felismerheti, hogy 7 energiaszint áll rendelkezésére, amelyekből töltődhet. Az elménken múlik, hogy mennyi forgó örvény van összekapcsolódva, melyik energiaszintből szívjuk magunkba az életerőt. Egy nyaralás alatt elérjük, hogy napokig két-három örvény is folyamatosan összekapcsolódik. Egy elvonulás után, ahol hetekig meditáltunk, hetekig nyitva tartottunk 4-5 örvényt, a természetes állapotunk marad a magasabb rezgésszint. Megváltozik a lényünk, megváltozik a gondolkodásunk, egészen addig összekapcsolódva maradnak az örvények, amíg el nem kezdünk újra aggódni, újra félni. Ekkor folyamatosan lecsatlakoznak a mélyebb örvények, elveszítjük a magasabb életenergiaszintet napok, hetek alatt. Hét energiaszint áll rendelkezésre, az energiától függően hét test áll rendelkezésünkre. Aki magasabb életenergiaszinten rezeg, annak a testében több érzékszerv, képesség ébred fel. Az ember csodálatos teremtés, csodákra képes.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése