Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. július 20., péntek

Egy ismeretlen dimenzió vándor gondolatai

Egy ismeretlen dimenzió vándor gondolatai.


A Sword ARt Online-ban láttam olyan technikai megoldást, amivel a játékosok, nem egy monitor előtt ülve, hanem közvetlenül fejben játszottak egymással és a játékkal. Első ilyen eszköz a történet szerint a nerve gear volt, ami mikrohullámokat használt az agy "írására", hogy képeket és érzeteket vetítsenek a játékosba. Így egy teljesen új szintre lépett a virtuális valóság.



Ha megnézzük a mostani fejlesztéseket a VR szemüvegek, a google okos szemüvege ebbe az irányba vezet, mégha majd idővel más megoldást is használnak.
De maradjunk a játékoknál. Milyen lenne egy jövő, ahol az rpg, shooter, racing és egyéb játékok nem gépeken futnának. Nem hagyományos hálózatokon menne a játék egymás ellen, hanem teljesen más alapon működne minden. 

A fizikai sík fölött, mellett még rengeteg más olyan világ, sík van, ahol a szellem és annak képzelő ereje képes megteremteni bármit. Elég csak az álmokra gondolni, hogy azok is milyen valósághűek. Milyen lenne egy olyan rpg játék, ahol a játékosok nem egy VR szemüveg segítségével lépnek kapcsolatba a játékkal és egymással, hanem szellemként, testkilépessel. Közösen elmennek egy olyan síkra, ahol szabadon teremthetnek következmények nélkül, lenne egy jétákmester, aki megalkotja a világot és a szabályokat, meg az ellenfeleket és a küldetésket és a játékosok itt játszanának, itt növelnék a tapasztalatukat, itt lépnének szinteket. Ez nem csak játék lenne, itt ténylegesen fejlődne a karakter, hiszen a karakter te magad vagy és saját képességeidet fejleszted...

Milyen lenne egy ilyen jövőbeni játék? Egy olyan játék ami több, mint játék, de mégsem az, ami fejleszt és szórakoztat...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése