Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. július 2., hétfő

A félelem legyőzése

A félelem legyőzése.


Két érzelem van, a szeretet és a félelem. Az összes többi érzelmünk ebbe a két érzelem családba tartozik. Szégyent érzel. Miért? Mert félsz attól, hogy rosszat gondolnak rólad. Haragot érzel. Mert félsz valaminek az elvesztésétől. Valaki, valamit el akar venni tőled, akár az életedet, egy szerettedet, vagy egy tárgyadat. Minden negatív érzelmünk félelemből ered.

A félelmet nem kint kell legyőzni, hanem bent. Pici korom óta féltem a kígyóktól. 10 éves lehettem amikor egy madarász táborban találtam egy olyan rétet a mocsár közepén, ahol sok sikló napozott. Rettegtem, gyűlöletet, dühöt, haragot, undort, iszonyatot éreztem. Kígyó volt mindenhol. Volt a táborban egy macséta, egy nagy bozótvágó kés, aminek segítségével én legyőztem a félelmemet. Azt gondoltam bátor vagyok, már nem félek a kígyók között. Ezek után valami megváltozott, bármikor amikor újra siklót láttam, eszembe jutott ez az eset, és lelkiismeret furdalásom volt. Ahogy egyre idősebb lettem, egyre több élettapasztalatom lett, - ez az emlék egyre nagyobb lelkiismeret furdalást okozott.

Ma már nem félek a kígyótól. Ma már letudom győzni a megjelenő negatív érzelmeket, a félelmet, amely 10 évesen engem is gonosszá tett. Ma már tudom, hogy Jézus miért mondta az apostoloknak, hogy távozz tőlünk sátán, amikor azok jajveszékelve félni kezdtek, - amikor Jézus megmondta nekik, hogy három nap múlva keresztre feszítik. A félelem a sátán, a félelem tesz minket gonosszá, a megjelenő negatív érzelmek hatására leszünk rossz emberek, gonosz emberek. A félelmeket nem kint kell legyőzni bátorsággal, hanem belül bölcsességgel.

Most is megijedek a kígyótól ha meglátom. De gondolkodni kezdek, hogy talán ő is ugyanígy fél. Hogy neki is családja van. Hogy lehet ez épp egy pár hónapos gyerek kígyó aki most ismerkedik a világgal. Felidézem azokat az emlékeket, amiket az interneten láttam, ahol vannak emberek akik együtt élnek kígyókkal, simogatják őket. Hogy a kígyóknak is van személyiségük, velük is kilehet alakítani szeretetteljes kapcsolatokat.

De ennek az alapja, a félelem legyőzése mindkét oldalról. Nem kint, hanem bent. Itt élünk ezen a Földön, rengeteg teremtmény között. Van lehetőségünk szeretetben együtt élni, és van lehetőségünk félelemben együtt élni. És ez nem csak az állatokra igaz. Emberekkel ugyanez a helyzet. Csak addig gonoszkodunk, amíg nem ismerjük meg a másik embert, amíg le nem győzzük az előítéleteinket, amíg le nem győzzük a bizonyítási vágyat, hogy mi bátrak vagyunk. Le nem győzzük a félelmeinket.

Csak akkor fogunk tudni szeretetben élni ezen a bolygón a többi élőlénnyel, ha elkezdünk önmagunkon dolgozni, belül próbáljuk meg legyőzni a megjelenő negatív érzelmeket. Nem kint bátorsággal. Ehhez sokkal több erő kell, mint egy bozótvágó késhez, pisztolyhoz, bombához, kardhoz.

Bármikor amikor negatív érzelmeid jelentek meg, az valami félelemhez vezethető vissza. Bármikor amikor azt gondolod, hogy úgy tudod elkerülni legközelebb a negatív érzelmet, hogy kint változtatsz, elkerülöd azokat az élethelyzeteket, embertársaidat, olyankor tévedsz. Nem az a megoldás, hogy elpusztítjuk a félelmünk forrását, megváltoztatjuk embertársaink viselkedését kint. Ami nem is lehetséges. Önmagunkon kell dolgozni. A megoldás az, hogy belül megértjük mi váltotta ki a negatív érzelmet, és legközelebb éberen figyeljük önmagunkat, amikor megjelenik a kígyó. És átváltoztatjuk a negatív gondolatainkat, pozitívakká, egészen addig amíg nem érezzük, hogy elmúlt a félelem, már jó érzéseink vannak, már szeretetet érzünk.

Bárki, aki szeretethiányosan viselkedik veled, az valami félelemmel küzd, negatív érzelmek uralják, negatív gondolatok uralják. Csak úgy tudsz rajta segíteni, ha nem félsz tőle, és segíted legyőzni a félelmét. Ha bántod, mert bántott, akkor legközelebb még hamarabb fog harapni. Mint a megijesztett kígyó, vagy vadállat, amely agresszívabb lesz, miután már egyszer bántották. Több félelem lesz benne, több negatív érzelem, több gonoszság. Ez ugyanígy embertársainkra is igaz. Nem lehet kioltani a sötétséget sötétséggel. A félelmet félelemmel. Lehetetlen. Csak nagyobbra nő, több lesz belőle. Csak sok tűréssel, türelemmel, félelem nélkül lehet megszelídíteni a kígyót, segíteni legyőzni a félelmeit. Csak szeretettel lehet legyőzni a félelmet. Ha az egyik fél képes szeretettel válaszolni a sötétségben, akkor nyerhet a fény. Mindkettő fényes lehet, majd ő általuk több helyen felragyoghat a fény. A tudás fény. A sötétség a fény hiánya, a tudás hiánya. Amíg a sötétség uralja a Földet addig erővel oldjuk meg a gondokat, amikor már a szeretet, akkor ésszel. Többet ésszel, mint erővel. Többet bölcsességgel, mint bátorsággal. A bölcsesség segít legyőzni a félelmet, megváltoztatnia világot. Csak akkor fog megváltozni a világ, ha ököl helyett kezet nyújtunk. Ha befejezünk kívül harcolni erővel, felismerjük hogy önmagunkkal kell megharcolni bölcsességgel. Ha nem állunk bosszút az nem azt jelent, hogy nem voltunk bátrak, hogy gyávák voltunk, - hanem azt, hogy legyőztük magunkat, volt bátorságunk magunkba nézni, szembeszállni sötét énünkkel, bölcsek voltunk.

A tudás feltárul a lelkünkről, elértük azt a tudatszintet, hogy megértsük az érzelmeink világát, a lelkünket. A tudás segítségével megérthetjük, hogy a tüzet csak vízzel lehet eloltani, hogy balgaság a régi úton járni, mert az továbbra is félelemhez, rossz érzésekhez, szenvedéshez vezet. Minden ember aki felfogja ezt, megérti hogy belül kell változtatni, önmagunkat kell legyőzni, az elkezdi gyógyítani a világot. A mennyország és a pokol nem valahol máshol van, hanem itt a Földön. A szeretet és félelem lélekenergiák, mindketten kitölthetik a lelket. Az angyalok az ördögökkel harcolnak a Földért, az emberi lelkeken keresztül. Amíg több félelem van a szívekben, mint szeretet, - addig addig a sötét erők uralják a Földet. Eljön az a nap, hogy a kapcsolatokat a szeretet fogja összekötni, nem marad félelem a Földön. Ha elkezdünk a megértés útján járni, akkor sokszor fogunk megijedni régi ellenségeinktől, de egyre könnyebben fogjuk átalakítani gyógyító bölcs gondolataink segítségével a félelmet szereteté bennünk, a negatív rossz érzéseket a másik jelenlétében, pozitív jó érzésekké.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése