Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. január 18., csütörtök

Ha lehülyézel valakit, attól te még nem leszel okosabb.

Ne hülyézz le senkit, attól TE még nem leszel okosabb.


Van egy nagyon jó mondás: "Ha valakit lehülyézel, attól te még nem leszel okosabb, ha azt mondod rá hogy csúnya, attól te még nem leszel szebb, ha azt mondod valakire hogy kövér, te nem leszel soványabb, úgyhogy kérlek hagyd abba az utálkozást!"



Mindig is szerettem tanulni, olvasni olyan könyveket, amikből fejlődni lehet. De ez nem jogosít fel arra hogy másokat lehülyézzek. Főleg ha nem is ismerem az illető személyt. Honnét tudjam hogy az akire én azt mondom hogy hülye, mennyire okos?  Vagy mit tud valójában. Hiszen még nem is találkoztam vele, nem is beszéltünk, csak azt tudom róla amit másoktól hallottam, és ő úgyszintén. És tele a világ ilyen intelligens emberekkel. 

Én azért kaptam pár embertől ilyen kioktatást, amiben lehülyéztek, vagy idiótának néztek. Még olyant is kaptam hogy túl alacsony a rezgésszintem, és jó lenne ha tanulnék, hogy emeljem meg azt. Mert ő nem áll szóba ilyen alacsony rezgésű emberrel. De hol a határ? És ki mondja meg hogy mi a normális rezgésszint? S mi az a rezgésszint?


Ez a rezgésszint arról szól, hogy itt a földön mindennek van egy rezgésszintje. Mert minden energiából tevődik össze, és az energiának hogy fennmaradjon rezgésre van szüksége. Ezt tévesztik össze sokan. Mert a magasabb intelligencia, nem egyenlő a rezgésszinttel.

Mivel a fizikusaink mondják, az emberek többsége elfogadja, bár sokan közülünk nem teljesen értik mit is jelent ez valójában. A rezgést úgy kell elképzelni mint amikor egy gitár húrját megpendíted és az elkezd finoman rezegni. Ha lassítva, felnagyítva néznéd ezt a rezgést az alábbi ábrához hasonlót látnál. Az ábrán különböző frekvenciájú hullámok láthatók. Legnagyobb frekvenciát a legalsó hullám mutat. Minél magasabb egy hullám  frekvenciája annál gyorsabban rezeg.



Tehát, ha el tudjuk fogadni hogy a bennünket körülvevő világban minden rezeg, a következő lépés, hogy elfogadjuk azt, hogy nekünk is van egy rezgési frekvenciánk, vagyis a bennünket alkotó sejtek, molekulák, atomok úgyszintén rezegnek. Ha már voltál biorezonanciás kezelésen, akkor meg is mérték a frekvenciádat. Most pedig lépjünk még egy szintet, de ehhez szeretnék egy hasonlatot mondani.

Tudatosságodnak három megjelenési formája van, akárcsak a víznek. Nagyon szeretem ezt a példát, mert kézzelfoghatóvá válik számunkra a jelenség. A tudatosságodnak szilárd formája a tested, folyékony formája az érzelmeid, tudatosságod gáz formában a gondolataid. A fizikusok nagyon szépen elmagyarázzák hogy a jégnek (vagyis a víznek szilárd formában) a rezgése a legalacsonyabb, a víznek magasabb, a gőznek még magasabb. A saját rezgésünk is ehhez hasonlítható. A rezgésszintek a fizikai testtől az érzelmeken keresztül a gondolatokig emelkednek, illetve hatással lehetnek egymásra. De ez a három csak együttesen működik. Mert nekünk szükségünk van mindháromra: fizikai testünkre, érzelmeinkre is és a tudatosságunkra is.

A testünket csak egészségesen tartani tudjuk, azon nincs mit fejleszteni, nem kell még egy ujjat kinövesszünk, meg azt sem hogy a súlyunkat gyarapítsuk, sem pedig hogy kigyúrjuk magunkat mint egy izomversenyző. 

Az érzelmeinket viszont már tudjuk fejleszteni. Úgyszintén a tudatunkat is. De van erre egy nagyon jó példa a természetből. A növények természetes tulajdonságában. Ami már sok millió éve működik észrevétlenül. Ezt Justus von Liebig német mezőgazdasági vegyész fedezte fel még 1837-ben. 
"A növények által a talajból felvett tápanyagok voltaképpen ásványi sók. Innen már csak három év választotta el, hogy közzétegye híres törvényét. E szerint hiába áll rendelkezésre egy adott tápanyag (de akár más erőforrás), ha egy másik nélkülözhetetlen tápanyag/erőforrás nem áll elegendő mennyiségben jelen. Tehát a minimumban lévő erőforrások határozzák meg a maximális teljesítményt.

Ezt átírva a mi kérdésünkre, így szólna: hiába fejlesztem magam csak egyik téren, ha a más kettő lemarad. Ezeket mindig együtt kell fejleszteni, mindeniknél növelni kell a rezgésszintet, egyszerre. Ha valaki elért egy bizonyos rezgésszintet, az nem magától érthető hogy azt meg is tartja. Folyton dolgozni kell rajta, mert ha nem, akkor visszaesik. Sőt képes még lejjebb süllyedni mint azelőtt volt. Ez a természet szépsége, semmi sem tart őrökké. Ami egyszer megszületett, annak egyszer vége is lesz, meghal, eltűnik. De születik helyette másik. Körforgás.

A rezgésed a te személyes spirituális energia frekvenciád. Ez egy összegzése az eddig megélt életeidnek, a valaha is gondolt gondolataidnak és cselekedeteidnek. Ez az energia körülveszi és áthatja tested minden sejtjét, porcikáját. Ez a rezgés tulajdonképpen lelked esszenciája, olyan mint egy ujjlenyomat, csak és kizárólag rád jellemző. Ahogyan nincs két egyforma hópehely, úgy nincs két egyforma rezgésű lélek sem. Teljesen egyedi és különleges vagy. A rezgésedben visszatükröződnek a gondolataid, érzéseid, hiedelemrendszered, szavaid, az ahogyan bánsz magaddal és másokkal.

Amikor alacsony szinteken rezegsz a fényrészecskéid lassabban rezegnek és tömörebbek. Az energiádat szó szerint nehéznek érzed. Jó példa erre a depresszió. Ilyenkor az energiád nagyon nehéz, szó szerint lehúz. A korlátozó hiedelmek, a félelem, harag, neheztelés, hibáztatás, bűntudat, irigység, ítélkezés, szégyen, függőség, önbecsülés hiánya, mohóság alacsony rezgéseket generálnak.
Kérdem én ezek után, ha az ítélkezés lehúzza a rezgésszintedet, akkor ez az ember aki engem elítél azáltal hogy lehülyéz, anélkül hogy én valami rosszat is mondtam volna róla, ez az ember tudatában van, hogy mit is csinál?

Az értelmi intelligencia, nem egyenlő a rezgésszinteddel. A rezgésszintnek semmi köze az Egodhoz. A rezgésszint sokkal inkább attól függ, hogy te hogyan reagálsz bizonyos élethelyzetekre. Mert ha valaki a fejedhez vágja hogy hülye, és te vitába keveredsz vele ezért, akkor lehet hogy igaza van. Mert te lealacsonyodtál az ő rezgésszintjére. És egyébként, ha egy hülyének azt mondod hogy hülye, te okosabb úgysem leszel, és mindig kérdéses hogy az illető személy elhiszi-e magáról hogy hülye? Mert egy hülye ember mindig okosabbnak hiszi magát mint mások. Ez olyan mint a következő mondás: 

"Ha egy ember meghal, ő nem tudja magáról hogy halott, csak a hozzátartozói. Ugyanez a helyzet ha egy ember hülye. Ő nem tudja, csak a körülötte élők."




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése