Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. január 27., szombat

Mindig akad valaki jobb nálad

Amikor valakinek bizonyítanod kell hogy te vagy a legjobb választás, ha mérlegelni kezd hogy te jó lennél neki, akkor onnét sétálj el minél hamarabb.

Ne tévesszük össze a legjobb-at, a megfelelővel. A kettő kőzött óriási a különbség. Mert nagyon nem mindegy hogy valaki a legjobbat keresi vagy a neki megfelelőt.

Ha valaki a legjobbat keresi, az állandóan a legjobbat keresi. Neki mindig a legjobb kell. És ennek a valakinek soha meg sem fordul a fejében hogy Ő saját maga a legjobb? Őt csak az érdekli hogy ő megkapja a legjobbat, mert neki ez jár, talán még gyerekkorábol ezt nevelték bele. Olyan mint a mesékben a gőgős hercegnő. Neki mindent meg kell adjanak, mert neki csak a legjobb, a legszebb, a leg-legebb jár, mert ő hercegnő. De ő nem ad semmit cserébe. Vagy ha nem is ad, de nem is tud felmutatni, mert nincsen semmije a rangján kivül.

A legjobbnak lenni valamiben jó, de csak idő kérdése mikor kerül valaki aki megelőz. Mert mi emberek sokan vagyunk, rengetegen. És a legjobb valamiben csak egy ember lehet. Ezt is a mesék által neveltek belénk, kiskorunk óta, mert a mesékben is csak az első helyezett visz mindent. A többi meg feledésbe merül. Ezt teszi a média is. Ha nem jutsz fel a podiumra, nem is létezel.

Ez olyan mint amikor egy hegyet akarsz megmászni, sok akadály kerül az utadba, de te mégis feljútsz a csúcsra. De miután feljúttál a csúcsra, már csak egy út van, lefelé. Ha pedig már fent vagy a csúcson, élvezd a kilátást, mert nem tudod soha ki és mikor fog megelőzni téged.

Nem azt mondom hogy nem jó a legjobbnak lenni valamiben. Hanem hogy jól vigyázz azokkal az emberekkel, akiknek csak a legjobb a megfelelő, a többi az mehet a kúkába. Mert hiába vagy ma a legjobb, ha holnap kerül valaki jobb nálad, akkor te is repülsz. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése