Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. január 26., péntek

Ha nem tetszik a környezeted, miért vagy még benne?

Rengeteg ember éli le az életét úgy hogy nem szereti a környezetét és a benne élő embereket. De az ember társas lénynek született, vagy legalábbis azzá fejlödött. 

Akkor most felmerül egy pár kérdés. 
Senki sem tetszik neked a környezetedben? - Lépj tovább, nem vagy főldhőz ragasztva mint a fák.
Nem tetszik a ház amiben laksz? - Vagy az utca? Cserélj házat, útcát, települést, országot.
Vagy nem tetszik a párkapcsolatod? - Keress mást vagy megoldást.
Útálod a munkahelyedet? - Váltsál, senki sem köt a jelenlegihez.
Megúntad a szüleiddel élni? - Költözz el. Repülj ki a családi fészekböl.
Nem tetszik a jelenlegi kormány? - Ne izgulj, a következő sem lesz jobb, és valoszinű az előttelevő sem volt kedvedre.

Ha bármelyik kérdés a fentiekböl felmerül nálad is, akkor csakis te vagy a hibás hogy még mindig benne ücsörögsz ebben a neked oly rossz helyzetben. Vagy keresel megoldást hogy javits a jelenlegi helyzeteden, vagy elindulsz és új helyet keresel magadnak, olyant ahol megbecsülnek, ahol értékelik a munkádat, és ahol szeretnek úgy ahogy vagy.



Csak arra az egyre vigyázz hogy nehogy rosszabb helyzetbe kerülj mint a jelenlegi.
Mert sokan elégedetlenkednek apróságokon, és ahelyett hogy megoldást vagy változást keresnének az életükben, csak gyüjtik a sok elégedetlenkedésüket a tarsolyukba, addig amig az kihasad. És akkor borul minden.

Előszőr is probálj rálátni a dolgokra mint egy kivülálló. Ezt nagyon egyszerüen megtudod oldani. Ha egy kellemetlen helyzetbe kerülsz, és nem tudod mit is csinálj, csak képzeld el hogy hátralépsz pár lépést, de csak képzeletben, és nézed magadat és a helyzetedet. Egy kicsit még fel is emlkedhetsz a levegőben, és olyan képet fogsz létni, mint a filmekben. Igy egy kicsit távolabbról figyelheted, és sokkal könnyebben is találsz megoldást. Mert teljesen másként láthatod a helyzetet, és könnyebben megtalálhatod az általad helyesnek vélt megoldást is. Csak probáld ki. Nekem sem ment könnyen előszőr, de jobb lesy ha megfogadod azt a hires magyar közmondást: Gyakorlat teszi a mestert.

Gyakran elég lesz az is, ha egy iciri-picirit változtatsz a te reakciódon is. Mert az ami körülötted történik, nem mindig tudod irányitani, de azt igen, hogyan reagálsz erre. Ezért mielött drasztikus döntésre szánod el magad, előszőr probálj egy kicsit megváltozni ahhoz a környezethez, amelyben éppen vagy. Ha mégsem sikerül, akkor jöhet a váltás megoldás. De ehhez fel kell kelni és dolgozni kell. Megoldás mindig van, csak azt kell megtalálni amelyik neked is az.

Sok sikert kivánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése