Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. január 19., péntek

Te döntesz mi akarsz lenni, Győztes vagy Vesztes?

Te döntesz mi akarsz lenni, Győztes vagy Vesztes?


Győztes akarsz lenni? Akkor kelj fel és tegyél érte. Dolgozz meg a célodért, az álmodért. Más nem fogja megtenni helyetted. És a kifogásokat hagyjad másra. Kifogásokkal nem lehetsz győztes soha. Te döntesz, minden egyes nap, hogy folytatod vagy feladod.

Most egy pár éve olvastam egy érdekes cikket. A híres teniszező Simona Halep-ről, aki interjút adott. Mikor azt kérdezték tőle, hogy a pár évvel idősebb fiútestvére miért nem lett sikeres a teniszben, hisz együtt jártak edzésre, az első leckéket tőle kapta, és ugyanaz volt az edzőjük. A válasza egyszerű volt, és ez nekem megmaradt az emlékezetemben. Azt válaszolta: Igen otthonról együtt indultunk edzésre, de a testvérem nem mindig a teniszpályán kötött ki, hisz a csajok jobban érdekelték. És amikor Simona ezért dorgálta a testvérét, az mindig azt feleselte vissza hogy miért nem hagy alább az edzésekkel, hisz úgysem lesz belőle világelső soha. Mindezt a testvére mondta neki, aki 4 éves korában kezdte el tanítani Simonát. Még akkor alkut kötöttek, ami így szólt, ha világelső lesz belőle, akkor minden alkalommal amikor hazatér, a testvére kőteles lesz várni őt a reptéren, és a bőröndjét hazacipelni. 



Egyszer olvastam róla hogy állítólag ezt be is tartja a testvére. 
Amúgy azért hogy világelső legyen belőle, rengeteget dolgozott, naponta járt edzésre, még vasárnap is. Sok buktatón és akadályon kellett átmennie, de megtette. Mert ezt akarta. És tett érte, minden egyes nap, megállás nélkül. Nem nézte hogy most esik az eső, vagy épp vasárnap van. Nem keresett kifogásokat, mert tudta hogy azok csak hátráltatni fogják.

Légy te is olyan mint Simona. Ha van egy álmod vagy célod, tégy minden egyes nap érte. Minden nap egy kicsit. És ne engedj a kísértéseknek, a csábításoknak. Mert az életben rengeteg alkalom áll elődbe, amikor letérhetsz az útról. Olyan lehetőségek, amelyek talán éppen azért állnak elénkbe, mert így kiszűrődnek azok, akik nem elég határozottak.



Van egy híres mondás mely így szól:
Van az udvarodban egy nagy öreg fa. Amely veszélyezteti a házadat, és te ki akarod vágni, de nincs elég időd. Mert annak a fának a kivágására szükséged lenne egy órányi fejszecsapkodásra. Neked meg naponta egy perced van, reggel, mielőtt munkába indulnál. Akkor minden nap mielőtt kilépsz a kapun, az a szűk egy perced alatt, vágjál párat a fejszével a fába, amennyit tudsz. Minden egyes nap tedd ezt meg. És meglátod hogy pár nap vagy talán pár hét múlva, a fa ki fog dőlni. 

Így van ez az életben is. Sokszor van úgy hogy nincs elég időd valamit elkezdeni vagy megcsinálni. Ez csak kifogás. A legtöbb dolgot meg lehet csinálni ha felosztod több részre, több napra. Csak akarni kell, és nem kifogásokat keresni. Szerinted ha Simona Halep azt mondja hogy minden egyes nap edzett pár órát, szerinted neki nem volt rossz napja, vagy amikor beteg volt. De ő ezeket mind bepótolta más napokon. És nem hagyta alább az álmát. Még akkor sem ha tudta hogy ez rengeteg időbe telik, és sok sok évbe. Szinte 20 kemény évébe került amíg a csúcsra jutott. 



Persze nem azt mondom kezdj el teniszezni, és világelső lesz belőled. Nem, de hinned kell. Higgyél abban amit el akarsz érni, és dolgozz meg érte minden egyes nap. Ne feledd, a bátyja tanította először, aki útközben lemaradt, mert nem hitte el hogy sikeres teniszező lehet belőle is. Simona Halep 4 évesen kezdte. Az első edzője, aki felfigyelt rá, azt mondta egyszer, hogy a teniszütő nagyobb volt nála. De ez nem jelentett akadályt. 

A TE álmaidért csakis te vagy a felelős hogy megvalósítod-e vagy lemondasz róluk, mert útközben eltántorítottak a könnyebb lehetőségek.

Levviking






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése