Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. január 26., péntek

Kertész vagyok és várom a tavaszt.

Amikor kérdi valaki tölem mit csinálsz vagy akár azt hogy hogy vagyok? -  a válaszom egyszerű: 
- várom a tavaszt. 
Még akkor is ezt mondom ha épp tavasz van. Ezzel a kijelentéssel érdekes modon, de mosolyt csalok az arcokra. 

"Az embernek nem juthat szüntelenül ezer jó nap, 
ahogyan a virág se virágozhat száz napig."  
                                                                                           Tseng-Kuang


Mivel kertész vagyok, most egy példát fogok elmagyarázni, amit a virágoktól lestem el, úgy ahogy én látom.

Vannak emberek akik elfogadják könnyedén azt, hogy egy párkapcsolatban de nem csak ott, vannak jó és vannak rossz napok, vagy időszakok az életben. Néhányan közülük tudják hogy ha csak állandóan sűt a nap, egy idő után elsivatagosodik a környezet. Néha kell egy kis eső is, és kell az árnyék, meg a tél, amikor pihenni lehet. Ezek az évszakok, és azoknak minden elönyükkel és hátrányukkal. Ezeket az embereket, én az évelő virágokhoz hasonlitom. Az évelő virágoknak van egy különleges életciklusuk, olyan körforgásos. Mint például a képen látható tulipángumonak is.




Van tél, tavasz, nyár és ősz. És ez ismétlödik a végtelenségig és közben megszületnek a fiókák is.

Ezek az emberek értékelni tudják és kiélni mindenik évszakban, úgy a jót mint a nehéz időszakokat is. És türelemmel, kitartással, megértéssel, eggyütt tudnak élni a párjukkal, úgy a jó mint a rossz időszakokban.


És vannak az egynyári virágok. Náluk a helyzet teljesen különböző. Ezek a virágok megszületnek késő télen melegházban vagy kora tavasszal és egész nyáron késő őszig az első harmatig vagy az első nagyobb fagyig képesek folytonosan virágozni. De utána meghalnak. És tavasszal újra kell kezdjék, egy új életet. A saját magjaikból. De télen nincsenek, ők télen halottak.

Ők azok az emberek akik állandóan virágozni akarnak, örök napsütést, határtalan boldogságot. És ha jőn a tél, akkor meghalnak, kihűlnek, megszűnik a bennük élő szeretet. Ilyenkor elhal a párkapcsolat. Ők a telet szenvedésként élik meg. Hogy aztán ha eljőn a tavasz újrakezdjék elölről. De már más emberrel, más kapcsolatban, addig amig ismét beköszönt a tél. Körforgás az egész.


Hogy melyik a jó avagy melyik a rossz? Ezt mindenki maga döntse el.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése