Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. január 1., hétfő

Az élet filozofiája.

Az élet filozofiája.

Egy filozófia professzor meg akarta értetni a diákjaival mi a fontos az életünkben, ezért egyik órán, elővett egy üres befőttes üveget és megtöltötte nagyobb KŐVEKKEL. Majd megkérdezte a diákokat, hogy megtelt-e az üveg. A diákok mind egyetértettek, hogy igen.

A professzor ekkor elővett egy doboz apró KAVICSOT és beleöntötte az üvegbe.

Enyhén megrázta az üveget, és a kavicsok kitöltötték a nagyobb kövek közötti réseket. Újra megkérdezte a diákokat, hogy megtelt-e az üveg. Egyetértettek, hogy igen. 

A professzor ekkor elővett egy doboz HOMOKOT és beletöltötte az üvegbe. A homok természetesen kitöltötte a maradék helyet is. Megint megkérdezte a diákokat, hogy megtelt-e az üveg. A diákok egyhangúan igennel válaszoltak.

A professzor ekkor elővett egy üveg SÖRT az asztal alól és beleöntötte az üvegbe, kitöltve a homokszemek közötti réseket is. A diákok nevettek.

Most mondta a professzor, lássátok be a következőket. Ez az üveg a ti életek.

A nagyobb KÖVEK a fontos dolgok; a család, a társ, az egészségünk, a gyermekeink, olyan dolgok, melyek, ha minden más el is veszik, még mindig kitöltik az életünket.

A KAVICSOK a többi dolog, ami számít, mint például a munka, a ház, a kocsi. A HOMOK minden más. Az összes többi apróság.

Ha először a homokot töltitek be az üvegbe, nem marad hely a kavicsoknak és a köveknek. Ugyanez igaz az életre is. Ha minden energiátokat az apróságokba fektetitek, soha nem marad hely az igazán fontos dolgoknak.

Figyelj oda a boldogságodhoz fontos dolgokra.

Játsz a gyerekeiddel.

Figyelj nagyon oda az egészségedre.

Vidd el táncolni a párodat.

Mindig lesz majd idő dolgozni, lakást takarítani, vendégeket hívni.

A köveket rendezd el először ezek a legfontosabbak. 

Állítsd fel a sorrendet. A többi csak homok.

Az egyik diák felemelte a kezét és megkérdezte, hogy mit reprezentál a sör. 

A professzor elmosolyodott. Örülök, hogy megkérdezted. Ezzel csak azt akartam volna jelezni, hogy mindegy mennyire tűnik telinek az életünk, egy pohár sörnek mindig marad hely.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése