Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. január 1., kedd

Boldog új évet kívánok!

Boldog új évet kívánok!


Bármilyen is volt az előző évünk, az a szép az életben, hogy minden pillanat egy új kezdet, bármikor lehetőségünk van életünk megváltoztatására. Mindannyian arra törekedünk, hogy egyre több béke, harmónia, boldogság legyen az életünkben. Évről, évre több élettapasztalatot gyűjtünk össze, egyre jobban felismerjük Isten játékszabályait, amelyeket ha betartunk, akkor egyre könnyebb lesz az életünk.

Az első szabály, - ne ítélj, hogy ne ítéltess. Hosszabb időt kell eltölteni a Földön, mire felismerjük nagyobb időtávlatban az összefüggéseket. Ha megítélsz valakit, akkor Isten belerak ugyanabba az élethelyzetbe. Pár év múlva azt veszed észre, hogy te ugyanazokat a hibákat követed el, amiért pár évvel korábban valakit megaláztál, kioktattál. Azt veszed észre, hogy akaratod ellenére kerültél a szélsőséges helyzetbe, olyan gyorsan váltották egymást az események, hogy nem volt más választásod. Neked se esik jól, ha ekkor egy okostóni kioktat, hogyan kellett volna bölcsebben viselkedned, mit csináltál rosszul. Nem hiányzik, elég a magad baja. Idővel felismerjük, hogy bármilyen szörnyűséget látunk mások életében, legjobban tesszük ha elfogadjuk, ítélet nélkül szemléljük.

A második szabály, az Elfogadás, Változtatás, Elengedés szabálya. Az első szabályból megtanultuk, hogy legbölcsebben tesszük, ha mindent megtanulunk elfogadni, de ha mégsem megy, akkor jön a második szabály. Ha nem tudok valamit elfogadni, mert nagyon zavar, akkor megpróbálok változtatni. Ha megpróbáltam változtatni, de nem értem el eredményt, akkor jön az elengedés. Ilyenkor lelki fájdalmak nélkül elengedjük az érzelmi kötődést, felfogva, felismerve, hogy a másik embernek szabad akarata van, nem játszhatunk Istent felette, nem kényszeríthetjük, nem zaklathatjuk saját akaratunk rákényszerítésével. Engedjük, hogy kilépjen életünkből, engedjük, hogy megváltozzanak érzelmi kapcsolataink. Fontos megérteni, hogy nem haragszunk meg, hanem elengedjük, egy semleges ember lesz belőle, mint mielőtt megismertük volna. Ha valóban nem tudjuk elfogadni, nem tudunk változtatni, akkor az elengedés bölcsebb döntés a haragnál, ítélkezésnél. Legyen akár egy családtagunkról szó.

A harmadik szabály a körforgások szabálya. A szeretet, és félelem is áramlik, körforgásban van az emberek között. Butaság, tudatlanság azt feltételezni, hogy nincs felettünk egy magasabb intelligencia, Isten, aki ne felügyelné a földi életünket. Hosszabb élet után, gyönyörűen látni lehet az ok, okozati összefüggéseket mindannyiunk életében. Azaz ha valakinek rosszat csinálsz, azt visszakapod. Nem attól az embertől akinek csináltad, az legjobb esetben megbocsájt, elfogad, - vagy elenged téged. Egy idegentől kapod majd vissza, egy váratlan pillanatban. Az idegen, meg egy másik idegentől kapja majd vissza. Ugyanígy a jó is körforgásban van. Ha valakinek jót cselekedsz, nem az fogja visszaadni, váratlanul mástól kapsz majd meglepetést, más fog neked jót csinálni. Butaság, amikor a rabló azt hiszi, hogy nem kapták el, vagy a politikus azt hiszi, hogy senki nem vette észre a korrupciós csalását. Az élet mindent vissza ad, jót is, rosszat is.

A negyedik szabály, hogy csak olyat cselekedj másokkal, ami neked is jól esne, ha veled cselekednék. A hármas szabályból már értheted miért. Felejtsd el a te családod, hogy családon belül neked nagyon sok jót kell csinálnod, családon kívül meg bármilyen gonoszságokat elkövethetsz, más családok kárára csinálsz jót a saját családodnak. Igaz ez nemzeti szinten is, saját nemzetednek sok jót, más nemzetek kárára. Isten szabályai másképp működnek, Isten szemében emberek, sőt élőlények, lelkek vagyunk. Ha a te rosszat csinálsz egy másik léleknek, akár eltaposol készakarva egy bogarat, a körforgás hozzád is visszafog érni. Csak olyat cselekedj, ami neked is, családodnak is, nemzetednek is jól esne, ha veled, veletek csinálnák.

Az ötödik szabály, hogy az életedet te teremted. Gondolataid érzelemmé alakulnak, érzelmeid mágneses energiák, amelyek vonznak, és vonzódnak. Van körülöttünk egy láthatatlan világ, egy energiamező, amelyben érzelmeink élnek, kapcsolatba lépnek, mások érzelmeivel, energiáival. Amely gondolataidnak nagyobb figyelmet adsz, többször gondolsz rájuk, azoknak nagyobb töltést adsz. Nagyobb esélyt, hogy bevonzd őket életedbe, valóságot teremtsél gondolataidból. Ezért jól teszed ha nem aggódsz, nem keresed a testeden minden nap a betegség tüneteit, nem keresed az életedben a lehetséges veszélyforrásokat. Bölcsen teszed, ha pozitívan gondolkodsz, mindenben meglátod a jót, minden helyzetből elképzeled a legjobb kimenetelt, minél többször pozitív gondolatoknak adsz figyelmet, pozitív érzelmeket indítasz el az energiatérben.

A hatodik szabály a tükör szabálya, azaz embertársaid képesek megmutatni hibáidat. Hasonló a hasonlót vonzza. Olyan barátaink vannak, akikben észrevesszük önmagunkat, értékeljük azokat a tulajdonságaikat, amelyeket magunkban is értékelünk. Ha valaki bélyeget gyűjt, akkor a másik bélyeggyűjtő mindjárt szimpatikus lesz. De lehet nagyon jó barát egy izompacsirta, egy aktakukac soványka emberrel, mert mindketten ugyanúgy szenvednek a szerelmi csalódástól. Sok ponton találkozhatunk, sok tulajdonságunk van, melyekből sokkal azonosulni tudunk embertársainkkal. Ha hasonlót találunk, az szimpatikus, abból barátkozhatunk. Viszont nem csak a jó tulajdonságainkra figyelünk fel, hanem több idő után, mind barátságokban, mind párkapcsolatokban a rossz tulajdonságaink is megjelenek, előjönnek azok az élethelyzetek, ahol kibontakoznak. A hasonló embereknek, hasonló lelkeknek, mind a jó, mind a rossz tulajdonságaik hasonlóak. Van egy barátom, aki képes két órát vitatkozni, egy apróságon. Végül már nem érdekel, legyen igaza, de ő olyan, hogy akkor sem menekülsz. Akkor is folytatja, muszáj végig hallgatnod, képes 40 perces monológokra. Ő segített felismerni, hogy ezzel a tulajdonsággal én is rendelkeztem, csak enyhébb mértékben. Mivel nála nagyon nem szeretem ezt a tulajdonságot, ezért nagyon elkezdtem odafigyelni, hogy nálam ez ne jelenjen meg senkinél. Ez a tükör törvénye, barátaink segítenek felismerni hibáinkat, fejlődőképes tulajdonságainkat. Van egy barátom aki időszakonként nagyon fellelkesedik, majd hirtelen visszazuhan a pokolba. Végül találkozott egy lánnyal, aki ezt egy szinttel magasabb fokon végezte, amely már idegesítette őt. Ekkor ismerte fel önmagában is a viselkedési mintát. Rengeteg ilyen példát lehet megfigyelni, Isten mindig olyan környezetbe irányít minket, ahol sokat tanulhatunk, gyorsan fejlődhetünk. Így válhatunk jobb emberekké is, észrevehetünk a másik emberben egy olyan jó tulajdonságot, ami bennünk is megvan, csak a másik emberben már sokkal magasabb szinten. Követhetjük fejlődési útját, lehetőséget kapunk jó tulajdonságunk fejlődésére.

Ilyen egyszerű az élet. Ha ezt a pár szabályt bölcsen betartjuk, akkor sokkal könnyebb lesz az életünk.

Boldog új évet kívánok!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése