Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. január 9., szerda

A szellem, a lélek, és a test kapcsolata

A szellem, a lélek, és a test kapcsolata


A legtöbb embernek a szellem szóról, a kísértetek jutnak eszébe. Viszont azt a kifejezést is hallottuk már, hogy valaki szellemileg sérült. Ebben az esetben az értelmi fogyatékosságról van szó, a gondolkodási képesség hátrányosságáról. Az embert klasszikusan testre, szellemre, lélekre lehet felosztani, amelyből a szellem az értelmünk, a testet mindenki érti, a lélek meg az energia, ami lehetővé teszi a test, és a szellem működését. Legalábbis az eddigi felismeréseim szerint. A lélek gömbszerűen körülöleli az embert, egy energiateret biztosítva. A lélek, a test, és a szellem, teljesen összefonódik, amint változni kezd az egyik, azonnal követi a másik kettő. Legfőképpen a szellemünkkel, gondolkodásunkkal okozzuk a legtöbb változást, másodsorban a táplálkozásunkkal, harmadsorban a környezetünk energiái okoznak változást. A szellemnek köszönhetően tudatosítjuk a testet, és a lelket, valamint magát a szellemet is. Felfigyelhetünk a saját gondolatainkra, ilyenkor tudatosítottuk a szellemünk. A testet mindenki tudatosítja, a lelket pedig érzelemként tudatosítjuk. Az energia könnyen változni kezd az erőterünkben, a változást érzelmi változásként éljük meg.

Ez a hármas összefonódás csodálatos jelenségekkel jár. A delphoi jósda bejárata felett a felirat: Ismerd meg önmagad! Ha valaki elkezdi megfigyelni önmagát ebben a hármas rendszerben, elkezdi megfigyelni az összefüggéseket, akkor csodálatos, és egyben megdöbbentő jelenségekre lesz figyelmes.

Először elmondok pár tapasztalatot a lélek okozta változásról, mert talán abból van a legkevesebb. Van körülöttünk egy gömbszerű energiamező, talán elektromágneses tér, egy aura, amely nagy valószínűséggel nagyon hasonlóan épül fel, mint a Földünk energiamezeje, atmoszférája. Nekünk is van mágneses északi, és déli pólusunk. Nekünk is tórusz formában áramlik az energiánk. Egy másik energiaszinten, mi is olyanok vagyunk mint a mágnes, taszítunk, és vonzzunk, energiatereink összeolvadhatnak más élőlények mezőjével. Az összeolvadásnál, találkozásnál, egymás energiáival hatunk a saját hármas rendszerünkre. Nem kell negatív, vagy pozitív gondolatokat létrehozni szellem szintjén a változásért, nem kell valamit testi szinten megennünk a változásért, elég ha csak beleállunk, ülünk egy erőteljes érzelmi mezőbe, és a változás elkezdődik. Kivéve, ha az erőtér ugyanolyan energiaszintű, érzelmi szintű, mint a sajátunk. Lássunk erre a folyamatra példákat.

Sokan hallottuk azokat a történeteket, melyek szerint az emberek sírtak Jézus közelében, mély nyugalmat, áldottságot, szeretetet éreztek. Erre az energiamező a magyarázat. Jézusnak nagyon erős szeretet érzelmei voltak, a legmagasabb energiaszint amit elérhetünk az auránkban, a szeretet energia szint. Jézusnak kiterjedt aurája volt, amely tele volt a legszebb energiával, szeretet érzelemmel. Ebben fürödtek meg a körülötte lévő, energiaterében lévő emberek, akik nem értették mi történik velük. Erős szeretet térben a test légies lesz, nagyon könnyednek érezzük magunkat, a szellem pedig nagyon pozitív. Te nem az elméd vagy, nem csak az elméd, szellemed vagy. Szellem szinten kiszolgáltatott vagy a léleknek, és a testnek is. Azt hiszed, hogy te irányítod a gondolataid, az igazság az, hogy gondolkodásod mindig hozzáigazodik a hármas rendszered változásaihoz. Így amikor egy erős szeretetmezőbe kerülsz, a gondolataid pozitívvá változnak. Az annyit jelent, hogy mindenről csak a jó jut eszedbe, a környezetedben lévő tárgyak, emberek a szép emlékeket juttatják eszedbe. Mindent, és mindenkit értékelni kezdesz, csak jó gondolataid lesznek. Ugyanígy, ha egy erős félelem energia mezőbe kerültél, akkor rövid időn belül azt fogod észre venni (ha tudatos vagy a saját szellemedre, ha képes vagy megfigyelni a gondolataidat), hogy tele vagy rossz gondolatokkal, mindenről, mindenkiről csak a rossz emlékeid jutnak eszedbe, értékelés helyett mindent, mindenkit kritizálni kezdesz. Mivel mi emberek eddig nem nagyon voltunk tisztában ezekkel a metafizikai háttér folyamtokkal, összefüggésekkel, így teljesen azonosultunk a gondolatainkkal, rossz emberekké váltunk, bántani kezdtük környezetünket, akik rossz embernek pecsételtek meg minket. Közben lehetséges, hogy XY azért kezdett kötekedni, kritizálni, mert öntudatlanul eltöltött egy órát, egy erős félelem mezőben, ami lecsökkentette a rezgését, megváltoztatta a z aurájában lévő energiamezőt, érzelmeket, melynek hatására teste elnehezedett, fáradtságot kezdett érezni, szelleme pedig erősen negatív lett, kritikus gondolatai lettek, kötekedni kezdett.

Ma is nagyon sok guru van Indiában, akik nagyon magas energiaszinteket tudnak kiegyensúlyozva megtartani, a tanítványok versengnek az első sorokért, minél közelebb ülnek a mesterhez, annál jobban az aurája hatása alá kerülnek. Ilyenkor sokkal könnyebb felemelkedni, felemelni az érzelmi, energiaterünket, könnyebb elérni a szeretet energiaszintet. Akik hátrább ülnek, azok a szellemen keresztül ugyanúgy felemelhetik az érzelmeiket szeretet szintig. Figyelmüket szeretetteljes gondolatokba töltik, a szellem által megteremtett nagyon pozitív gondolatok visszahatnak a hármas rendszerre, igazodni kezd a test, és a lélek is a szellemhez. Az igazodás, a változás időhossza, mindig az energiák mértékétől függ. Ha képesek voltunk valamit, nagyon, nagyon, nagyon jónak látni, akkor gyors lesz a változás. Addig gondolj valamire, amíg nem érzed a gondolatod energiáját, azaz nem érzed a felemelkedett érzést. Ha kisebb erővel, de hosszabb ideig, kitartóan forgatjuk a gondolatot a fejünkben, akkor is ugyanazt az eredményt érjük el, a változás minden esetben megtörténik.

Az egyik legismertebb gyógyhatású energiatér, a víz elektromágneses mezője, aurája. A víz él, a víznek aurája van. Ezért nyugszik meg a pánikba esett ember, amikor leöntik egy vödör vízzel. A pániknál megtelt az energiamezőnk nagyon erős félelem érzelmekkel, nagyon alacsony rezgésű energiákkal. Általában egy nagyon erőteljes negatív gondolat okozza a változást, de vannak olyan helyek a Földön, és vannak olyan ételek is, amelyek képesek nagyon erőteljes rezgéscsökkenést okozni. Ilyenkor egy zuhanyzás, egy séta a vízparton, nagyon sokat tud segíteni. Viszont ha nem oldjuk ki a negatív gondolatot, ha nem változtatunk szellemünk fókuszpontján, akkor visszaesünk a pánikba. Leégett a házad, meghalt valakid, nem tudsz másra gondolni, csak ez a kép lebeg előtted. Minél gyorsabban el kell fogadnunk a kialakult helyzetet, el kell gondolkodnunk a lehetőségeken, lépéstervet kell készítenünk, és el kell indulnunk a megoldások ösvényén. Erősen szem előtt tartva, hogy a múlt megtörtént, most ez a leghelyesebb út, idővel minden jóra fordul. Nem engedni a gondolatainkat újra felidézni a szörnyű esetet. Ahogy mondtam, csodálatos, és sokszor megdöbbentő összefüggésekre lesz figyelmes az ember önmagáról. Ilyen megfigyelés, hogy az érzékszerveink, valamint a gondolkodási képességünk is, nagyban függ az érzelmi szintünktől. 

Kicsit olyan, mintha a lélek, az energiagömb az ember körül akkumulátorként szolgálna a testnek, mint valami biorobotnak. Minél magasabb a rezgésünk, azaz minél jobban fel vagyunk emelkedve, azaz minél közelebb vagyunk a szeretet érzelmekhez, annál közelebb vagyunk a 100%-os akkumulátor szinthez. A test biorobotként annál jobban működőképes, minél több energia van az akkumulátorban, lélekben. És ez megdöbbentően megnyilvánul az öt érzékszerv, valamint az agyunk teljesítőképességében is. Amikor szeretet érzelmeink vannak, amikor akkumulátorunk 75% töltöttség fölé ugrik, olyankor a látásunk, hallásunk, szaglásunk, ízlelésünk, tapintásunk, hihetetlen szinten érzékeny lesz, felerősödnek az érzékszerveink. Ugyanígy a gondolkodási képességünk, ami a figyelmünk felerősödésében nyilvánul meg, agyunk sokkal több részletet tud egy időben összehasonlítani, értelmezni. Ez a folyamat igaz a lemerült akkumulátor szintre is, olyankor elhalványodnak az érzékszerveink, valamint gyengül a gondolkodási képességünk, csökken a figyelmünk, felfogóképességünk. Ami szélsőséges esetben, például egy pánikban, közel 0%-os energiamennyiséget jelent a testnek, aminél megszűnik a gondolkodási képességünk. Az ember pánikba esve képes belefulladni bokáig érő vízbe. Nem tudja felfogni, hogy csak fel kellene állnia. Képes világgá szaladni egy sokkos, erőteljes félelem állapotban.

Így nagyon nehéz kijönni a szörnyű, tragikus élethelyzetekből, mert a beakadt negatív gondolatkép hatására, az ember folyamatosan 10% alatt tartja az akkumulátora energiaszintjét, azaz a lélek folyamatosan tele van nagyon alacsony rezgésű félelem érzelmekkel. Ilyenkor az ember gondolkodási képessége nagyon gyenge, nem képes hosszabb ideig megtartani a figyelmét, nem képes összetett, komplex folyamatok átgondolására. Pedig pont erre lenne szüksége, hogy a szörnyű élethelyzetből talpra álljon, rengeteg dolgot át kell gondolnia, hogy megtalálja a kivezető utat, megalkossa a lépéstervet. De ez ilyenkor lehetetlen, mert legyengült a gondolkodási képesség, csak egészen egyszerű folyamatokat tud felfogni, megoldani az ember. Így az ember összezavarodik, nem érti mi történt vele, nem érti merre tart az élete, nem érti mi lesz most vele. Hosszabb idő után az ember azt sem érti, hogy keveredett az élethelyzetbe. Ez az állapot még jobban megijeszti, folyamatosan nagyon erős negatív gondolatai vannak, nagy félelemben él, melynek következtében alacsony az energiaszintje, kicsi a felfogása, esélytelen hogy kiutat találjon. 

Ilyenkor jól jön a víz aurája, mely ellensúlyozza a szellem hatását, az akkumulátor feltöltődik 50%-ra, az ember képes a gondolkodásra, képes kiutat találni. Én azt ajánlom a tragédiákat elszenvedő embereknek, hogy utazzanak el pár hétre olyan helyre, ahol sok víz van. Legyenek minél többet vízparton. Nagyon sok drogos ember kerül elmegyógyintézetbe, mert a drogok olyan kémiai anyagok, melyek a testen keresztül képesek lecsökkenteni az aura energiaszintjét, ezzel együtt megjelenik szellem szintjén az összezavarodottság, megjelennek a furcsa viselkedési minták. Azt gondolom, hogy az elmegyógyintézetek sokkal nagyobb sikereket érhetnének el, ha folyópartokon lennének, a betegek sokat sétálhatnának vizek közelében. Ez metafizika, ez törvényszerű, ez működik. Ha beleállunk, ülünk a víz energiamezőjébe, aurájába, akkor észrevétlenül elkezd változást okozni, alig tudatosítjuk, de egyre jobban megszűnik a fáradtság, könnyedebb lesz a testünk, egyre pozitívabbak lesznek a gondolataink, egyre érzékenyebbek lesznek az érzékszerveink, egyre felerősödik a gondolkodási képességünk, ötleteink születnek a vízparton. Nagyon sok emberi tapasztalást figyeltem meg, melyek igazolják az itt leírtakat. Gondolj csak bele miért segíthet, ha valakit leöntenek egy pohár vízzel hiszti esetén. Van egy barátom, aki rendszeresen kijár a vízpartra, ha otthon felbosszantották. Van egy ismerősöm, aki szellemileg sérült a drogok következtében, majd egy évet eltöltött a szigetköz belsejében, és felépült a szellemi képessége.

Vannak kozmikus hatások, vannak csillag, bolygó, hold állasok, amikor érzelmek áramlanak a Föld atmoszférájában, hatással vannak az auránkra. Nem csak időjárási változások vannak, hanem energiaváltozások is. Ugyanúgy frontok vannak. A kapcsolat két oldalas. Az emberiség is hatással van a bolygó aurájára. Az olyan esemény, mint 2001 szeptember 11, a world trade center ikertornyainak összeomlása, világméretű félelmet keltett az emberekben, rengeteg ember egyszerre hozott létre nagyon negatív rezgésű gondolatot, egyszerre változtatták meg aurájuk energiamezejét. Egy ekkora változás már visszahat a bolygóra. Kölcsönhatásban vagyunk. Sokszor előfordul, hogy látszólag oktalanul ébredünk fáradtan, látszólag oktalanul vannak nagyon rossz álmaink, oktalanul kötekedünk, kritizálunk. És fordítva is igaz, vannak energiafrontok, amikor mindenkinek jó kedve lesz, mindenki értékel.

Vannak olyan helyek a Földön, ahol állandóan alacsony, vagy magas rezgésű energiák, érzelmek áramolnak. Ilyen helyekre építették őseink a szent helyeket, ezeket a helyeket jelölték meg kőkörökkel. Itt ugyanaz történik, mint a víznél. Egy ideig ücsörögsz, majd azt veszed észre, hogy oktalanul mosolygok, mindenkiről csak szép emlékek jutnak eszedbe, tested meg könnyű, légies. Ezek töltő helyek.

Láthatod, hogy kiszolgáltatottak vagyunk külső körülményeknek, de a jó hír az, hogy ha mesterien kezeled a szellemed, akkor alig érzed meg a külső hatásokat. Alapjában véve, vagy rengeteg gondod van, vagy semmi gondod nincsen. Minél több mindent birtokolsz, annál több mindent féltened kell, annál több gondod van. Minél több mindent eltudsz engedni, annál kevesebb gondod van. Ha minden elveszítettél, akkor elveszíted a félelmeidet is, mert akinek nincs mit veszítenie, annak nincs mitől félnie. Emlékezz, hogy az energiamezőben a szeretet dualitásban van a félelemmel. Így amint félelemmentes lesznek a gondolataid, azonnal megtelik szeretettel a lelked. A két energia úgy viselkedik, mint egy pohárban két folyadék. Amint az egyikből kevesebb lesz, azonnal kitölti a helyét a másik. Vagy az egyik kinyomja a másikat. Ha úgy tudsz élni ezen a földön, hogy senkit, és semmit nem birtokolsz, senkit, és semmit nem féltesz, akkor szellemed pozitív lesz. Ez csakis akkor sikerülhet ha az élet nem ad más lehetőséget, mint ahogy velem megtörtént, vagy úgy, hogy felfogod Isten jelenlétét, hiszel a gondviselésben, tiszteled a szabad akaratot, tudod, hogy mindig minden tökéletesen történik, az ok, okozati törvényszerűségek szerint. Így élhetsz félelem mentes szellemmel. Így állandóan nagyon erős pozitív energiateret hozol létre, amely napról napra növekedik, egyre nagyobb fényű, egyre nagyobb kisugárzású. Ugyanez fordítva is igaz. Ha állandóan aggódsz, akkor egyre erőteljesebb negatív energiateret hozol létre. Ha napokig tele leszel jó gondolatokkal, mint például egy nyaralás alatt, akkor egy darabig úgy maradsz. Boldog maradsz. Hazatérés után is könnyed vagy, nem fáradsz el estére, jól forog az agyad. De ha egy hétig aggódsz, akkor úgy maradsz. Még napokig harapós leszel, összezavarodott, fáradékony, rossz kedvű.

És akkor maradt a test. Amíg az ember nem tudatos ezekre a metafizikai folyamatokra, addig nem tudja tudatosan használni a testét. Nem érti az összefüggéseket, nem érti, hogy a testén keresztül hatással van a hármas rendszerre, szellemre, és lélekre is. Ugyan mi gond lehet abból, ha megeszek egy kis csokit? Hisz minden ember csokit eszik, ez teljesen normális. Vagy mi gond lehet abból, hogy húst eszek, vagy napi szinten orgazmusom van? Ez a normális. Néz körül, hány olyan embert látsz szembe jönni veled az utcán, aki szelíden mosolyog, csillognak a szemei a boldogságtól? És hány mogorva ábrázatú ember jön szembe veled? Az arc elárulja a töltöttségi szintet, olyan mint egy kijelző, hogy milyen töltöttségi szinten van az akkumulátorunk, lelkünk. Ha mosolyogsz, akkor tele töltődtél. Én ezt sokszor megtapasztaltam meditációk után, órákig oktalan mosoly volt az arcomon, és hatalmas szeretetet éreztem. A mogorva arcú emberek le vannak merülve, elméjük tele van kritikus gondolatokkal, nem szeretik se magukat, se senkit. A nyugati világban nagyon sok mogorva arcú ember van. Mi lehet ennek az oka? Jó napjainkban erős félelmet gerjeszt a migráció, sokan hosszú ideje negatív szellemben vannak, ami magyarázatot ad. 

De vannak napok, amikor elfelejtik a gondokat, amikor pár napig nem néztek tévét. Olyankor is mogorva arcot vágnak. Megeszel egy nagy tál rántott húst, majd azt veszed észre, hogy elfáradtál, és ingerült lettél. Megeszel egy kiló csokit, majd azt veszed észre, hogy elfáradtál, ingerléken lettél. Orgazmus után azt veszed észre, hogy elfáradtál, ingerlékeny lettél. Fel kell fognunk, hogy a testünkön keresztül is hatunk a hármas rendszerre. Vannak olyan táplálékaink, olyan testi tevékenységeink, amelyek képesek megemelni a rezgésünket. Ilyen táplálékok a nyers zöldségek, gyümölcsök, és magvak. Ilyen tevékenység a sportolás. A hús, a cukor, nagyon alacsony rezgésű, elrontja a kedvünk, negatívak lesznek a gondolataink. Mogorva, kötekedő emberé tesz minket. A szexnél energiát engedünk ki az auránkból, csökkentjük az akkumulátor szintjét, negatív gondolataink lesznek, mogorvák leszünk. Ez a hármas rendszer összefügg. Nem véletlenül beszélt Jézus a böjtről, nem véletlenül jelent meg a cölibátus, szexuális vágy önmegtartóztatás. De ez nem mindenkire igaz. Mi emberek állatból fejlődtünk ki, sokáig ösztönös lényként viselkedtünk, majd egyre több ösztönös viselkedést alakítottunk tudatossá. 

Az emberiség nincs egységes fejlettségi szintet, mindenki teszi a dolgát, vannak akik még ragadoznak, vannak akik már elkezdik levetkőzni a rezgéscsökkentő tulajdonságokat. Azt gondolom, hogy a teljesen tudatra ébredt ember tudatosan irányítja a szellemét, tudatosan használja a testét, szemelőt tartva, hogy lelke a lehető legmagasabb energiaszinten rezegjen folyamatosan. Öt éves korunkig szeretet energia mezőnk van, ha sikerül visszaépíteni felnőtt korban tartósan ezt az energiaszintet, akkor megvilágosodtunk, felemelkedtünk. Öt éves korunkig nincs szexuális vágyunk, miután elértük felnőtt korban a felemelkedett lélekszintet, szintén nem okoz szexuális vágyat a mezítelen test látványa. Nem kell küzdeni a vágy ellen, mert magasabb energiaszinteken megszűnnek a vágyaink. Nem gondolunk az ételre, szexre. Ha valaki el akar indulni a felemelkedés útján, akkor a testén keresztül is megteheti, ha képes nyers zöldségeken, gyümölcsökön, magvakon élni, ha képes megtartóztatni a szexuális vágyat, akkor idővel feljebb emelkedik.

De mi jó van egy olyan életben, ahol nincs reggel kávé, nincs csoki, nincs hús, nincs liszt, nincs szex, nincs pénz, birtoklás? Akkor miért érdemes élni? Egy ilyen életben állandó a mosoly az ember arcán, állandó a szeretet érzet, az euforikus öröm, határtalan boldogság érzet. Egy ilyen életben annyira kiélesednek az érzékszervek, hogy megpillantjuk az aurát. Egy ilyen életben annyira megnövekedik az ember felfogóképessége, hogy mindent tudó lesz. Egy ilyen életben nincs mogorva arckifejezés, nincs beteges, fáradékony test, és talán öregedés sincs. Egy ilyen életben Jézus, Buddha csodái valósággá válhatnak. Próbáld ki 

Utolsó gondolatként, mi van akkor ha egyszerre több hatás ér minket? Egy emelő hatású energiatérben vagyunk, például vízparton, közben sok húst eszünk, közben nagyon szépnek látunk mindent. Ilyenkor a hatások kiegyensúlyozódnak egy átlagszintre. Így fordulhat elő, hogy esküvőn nem fáradsz el az ételtől, mert szellemi szinten nagyon jónak ítéled meg az épp zajló eseményeket. És így fordulhat elő, hogy depressziósan sokkal rosszabb kedved lesz, ha tele tömted magad. A hármas rendszer, három dimenzió teljesen össze van fonódva, ha az egyik változik, azonnal követi a másik kettő is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése