Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. január 29., kedd

Isten létezik - 6.rész: A rossz körforgása

Isten létezik - 6.rész: A rossz körforgása


A rossz körforgásában szerepeket játszol az egód által, nincs egyenlőség érzeted. Arra törekedsz, hogy mindig kevesebbet tegyél a közösbe, akkor érzel örömöt, ha mások kárára, neked előnyöd lett. Kárörömöt.

Isten arra tanít, ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel. Miután az ember tudatára ébred, visszatér a jó körforgásába, már tudatosan fogadja az életébe beáramló rosszat. Minden egyes váratlan veszteséggel csökken a karmikus tartozásunk, valamint tudatosítjuk a nehéz élethelyzetben elrejtőző tanítást, leckét. Megértjük mi volt az oka, az okozatnak, nem keresünk bűnösöket, nem hibáztatunk, nem hárítjuk a felelősséget, megértjük melyik volt a szeretethiányos cselekedetünk.

Gyerekkorban elkezdjük leutánozni a felnőttek, környezetünk viselkedését, arra ösztönöznek minket, hogy versengni kezdjünk embertársainkkal. A szülő akkor lesz a legboldogabb, ha az ő gyereke a legszebb, legokosabb, legsikeresebb, leggazdagabb, leghíresebb. Az a szülő, amelyik a rossz körforgásában él. A gyereket rákényszeríti a versengésre, jutalmazni, büntetni kezdi a sikerek érdekében. Az első alkalommal, amikor egy gyerek felfogja, hogy valamiben győzött, valamiben felülkerekedett a többieken, azonnal mélyet lélegez az ego energiaszintjébe, ami a sötétség. A lélekbe beszabadul valamennyi sötétség, ami kinyomja onnan a fényt. Így fordulhat elő, hogy a gyermekkorban tapasztalható önzetlen viselkedés, egyenlőség érzet, a felnőtté válás folyamata alatt, egyre jobban átalakul ösztönös önző viselkedéssé. Mert a lélek elkezd átalakulni, a változás az ösztönös viselkedésünkben megnyilvánul. Így fordulhat elő, hogy ha valaki felnőtt korban levetkőzi az egót, kilép a játékból, visszatér a középpontba, akkor napról-napra egyre több fény jut vissza a lelkébe, egyre jobban megnyilvánul a változás az ösztönös viselkedésében, újra önzetlen lesz.

Gyerekkorban azt hisszük, hogy harcolnunk kell, ahogy a felnőttek tanítják. Fogat fogért. Csak az erősek maradhatnak talpon. Egy olyan világba születtél fiam, ahol az erősebb kutya b@szik. Amint bántanak téged, te azonnal vissza bántasz. Ekkor örvénybe kerülsz, és beszív a sötétség, bekerülsz a rossz körforgásába. Sok gyerek nem meri vissza adni a nagyobb gyereknek a rosszat, viszont eldönti, hogy akkor ő is csinál valakinek rosszat. Egy kisebbnek. Ellopták a keréktárcsáim, nem tudom ki volt az, de az első autónál megállok, és én is ellopom valakitől. Nagyon gyorsan belesodródhatunk a rossz körforgásába. Minél többször rosszat cselekedtünk, annál többször töltődik a lelkünk sötétséggel, annál jobban elfelejtjük valaha kik voltunk, valaha mennyivel jóságosabb volt az ösztönös viselkedésünk, valaha mennyivel jobb emberek voltunk. Egy bizonyos fényhiány felett, már gonosz emberek leszünk.

A gonosz ember nem örül, amikor a jó körforgásában élő ember, önzetlenül jót cselekedik neki, váratlan gyarapodás éri. A gonosz ember csak akkor tud örülni a gyarapodásnak, ha azt észrevétlenül eltudta venni, ha az illető nem tudja ki okozta számára a kárt. A gonosz ember kárörvendő, csak kárörömet tud átélni. A gonosz ember rosszul van a szeretet látványától, idegesítik az önzetlen emberek, önzetlen tettek, felháborodik, ostobaságnak tartja, hogy valaki többet ad, mint amennyit adni kellett volna. Nem érti miért akarnak az emberek örömet okozni egymásnak, nem érzi sötét lelkében az örömöt, csak a kárörömet tudja érzékelni. A sötét lelkű ember menekül a jó körforgásában élő emberek elől, már attól is rosszul van, ha meghallja a szót, hogy szeretet.

Élete a káröröm szerzésről szól, és az életébe beáramló váratlan veszteségek elhárításáról szól. Mindkét esetben növekedik a sötétség a lelkében, a káröröm pillanatában is, és a váratlan veszteség felfogásának pillanatában is. Ugyanúgy, ahogy a jó körforgásában lévő ember lelkében fény gyúl, az általa okozott öröm látványától, és fény gyúl a szeretet tettek karmikus visszaérkezésénél is, váratlan meglepetések pillanataiban is.

Nézzél mélyen magadba, keresd meg a körforgásod jeleit, és kezdj el változtatni. Örömöt okoz neked, ha a közösből többet tudtál elvenni, hazugságnak, füllentésnek, csalásnak köszönhetően nem derült fény a tettes kilétére? Azt gondolod Isten nem látott téged? Azt gondolod Isten nem fogja vissza adni neked? Lehet öreg leszel majd, amikor a saját gyereked által fogja visszavenni tőled. Örömet érzel, amikor azt látod, hogy másokat bánat ért, veszteség érte őket? Ha téged bántanak, akkor kamatostul visszaadod a veszteséget? Kicsinyes bosszúkra is képes vagy a kárörömért? Nagyon sok emberre alsóbb rendűként tekintesz? Az állatokra tárgyként tekintesz, nem látod bennük az életet? Ha más autójáról van szó, akkor nem félted, készakarva is belemész a legnagyobb kátyúba? Ha a saját autódról van szó, akkor egy rossz tekintetért is idegbajt kapsz? A saját gyermeked fontosabb, mint a szomszéd gyermeke? Sok jele van a rossz körforgásának, és meglepően sokan vannak a rossz körforgásában, azt gondolva, hogy az a normális. Mert ezt látták, ezt tanították velük generációról, generációra. De ettől ez még rossz körforgás marad, és amíg benne maradsz, addig rossz karmád lesz, Jóisten tanítani fog, egészen addig, amíg fel nem ismered a jó körforgást, tudatosan el nem kezded átalakítani az életedet.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése