Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. január 8., kedd

Tartós érzelmi változás

Tartós érzelmi változás


Sokan nem hisznek a depresszióban, pedig az orvostudomány által jól ismert jelenség. Azért nem hisznek benne az emberek, mert még sosem tapasztalták meg. Nem hiszik el, hogy valaki tartósan lehangolt érzelmi állapotba kerülhet. Mindannyiunkkal előfordul, hogy valami elrontotta a kedvünk, valami lehangolt minket. De csak pár óra erejéig, után összeszedjük magunk, újra jobb kedvünk lesz. Amíg rossz a kedvünk, addig a legtöbbször egyedül akarunk maradni, senkit se akarunk látni, és jobb is hogy egyedül hagynak minket, mert elég kötekedőek vagyunk, elég hamar beszólogatunk embertársainknak. Erdélyben a depressziót búskomorságnak hívják. Az ember élete során megtapasztalhat olyan időszakot, amikor tartósan lehangolódva marad, tartósan egyedül akar maradni. Tartós érzelmi változás történik.

Sokan nem hisznek a megvilágosodásban, pedig a vallásban jól ismert a jelenség. Azért nem hisznek benne az emberek, mert még sosem tapasztalták meg. Nem hiszik el, hogy valaki tartósan felhangolt érzelmi állapotba kerülhet. Mindannyiunkkal előfordul, hogy valami feldobta a kedvünket, valami emelkedett érzelmi állapotot okozott. De csak pár óra erejéig, után visszanyerjük a megszokott érzelmi állapotot. Amíg jó a kedvünk, addig a legtöbbször mindenkit tudunk szeretni, örülünk az egész világnak, az életnek. Az ember élete során megtapasztalhat olyan időszakokat, amikor tartósan felhangolva marad, tartósan emelkedett érzelmi állapotban marad. Tartós érzelmi változás történik.

Tartós érzelmi változásnál, megváltozik az ember teste, és szelleme is, azaz gondolkodása is. Az ember testre, szellemre, lélekre osztható. A lelkünket érzelmekként tudatosítjuk, amikor tartós érzelmi változás történik bennünk, olyankor a lelkünk változik meg. A lélek változását követi a testünk, és a szellemünk is. Ezek a metafizikai igazodások nagyon szépen megfigyelhetőek, logikus összefüggéseket mutatnak. Nagyon sok megfigyelés született a depressziós emberekről az orvostudománynak köszönhetően, és nagyon sok megfigyelés született a megvilágosodott emberekről is, a vallásoknak köszönhetően.

Nagyon érdekes változás történik a szellemben, az agyunkban, gondolkodásunkban. Tartósan lehangolódott emberek, arról számolnak be, hogy gonosz gondolatokra lesznek figyelmesek elméjükben. Könnyedén mondanak olyan gonosz dolgokat embertársaiknak, amelyektől azok mélyen megbántódnak, elszomorodnak. Késztetést éreznek, hogy rossz, gonosz dolgokat mondjanak, csináljanak embertársaiknak, vagy épp önmaguknak. Ezek a gondolatok képesek öngyilkosságba kergetni az embert. Képesek paranoiát, gonosz tévképzeteket láttatni az emberrel, pokollá téve az életüket. Mintha a gonosz, az ördög, a sátán, hozzáférne az ember elméjéhez. 


Tartósan felhangolódott emberek, arról számolnak be, hogy jóságos gondolatokra lesznek figyelmesek elméjükben. Könnyen tudnak olyan szépeket, szeretetteljes dolgokat mondani embertársaiknak, amitől azok meghatódnak, boldogok lesznek. Sok megvilágosodott emberből próféta lesz, az állítva, hogy Isten beszél rajtuk keresztül, hallják Isten gondolatait, ő általuk Isten szól a világunkhoz.


Azt gondolom, hogy a pokol, és a mennyország itt van a Földön. Vedd észre, hogy a lelkedtől függ, az érzelmeidtől függ, hogy a pokolban, vagy a mennyben érzed magad. Vedd észre, hogy ha megváltozik a lelked, akkor te lehetsz a megtestesült gonosz, a sátán fog beszélni belőled. És ugyanígy lehetsz a megtestesült szeretet, Isten fog beszélni belőled.

És nem csak a lelked, a szellemed változik át, a tested is hozzáigazodik a változásokhoz. Először emelkedett érzelmi állapotba kerülsz tartósan. Majd egyre szeretet teljesebb, bölcsebbek lesznek a gondolataid. Majd azt veszed észre, hogy bőröd kisimul, szemeid ragyogni kezdnek, megszűnik a fáradtság érzeted. Meggyógyulsz minden betegségedből. Szent Ferenc mindenben a szépet látta. Megvilágosodva szépnek látunk mindent. Rózsaszín szemüveg van rajtunk. A világ szó szerint ragyogó lesz, mert érzékszerveink kitágulnak, látásunkkal több színt érzékelünk. A tartósan lehangolt érzelmi állapothoz is hozzáigazodik a testünk. Hirtelen öregedni kezdünk, tekintetünk egyre mérgesebb, sátánibb lesz. Betegségek jelentkeznek. Egyre fáradtabbak vagyunk. A világ szó szerint elszürkül körülöttünk, rideg fénytelen hellyé változik. Érzékszerveink elhalványodnak.

Ezek a lelki, szellemi, testi változások, metafizikai jelenségek, melyek megérthetők, tudományosan bizonyíthatóak. Az ember képes tudatosan felemelkedni, megvilágosodni, ha megérti az összefüggéseket, elég önismerethez jut. Addig születünk újra, amíg el nem jön az az életünk, amikor elértük a tartósan emelkedett érzelmi állapotot, azaz beléptünk a Földi mennyországba. A változók mi vagyunk. Minden ember másnak látja, érzi, gondolja a Földi valóságot. Attól függően, hogy milyen érzelmekkel van feltöltve a lelke. Az egyik ember mogorva arccal jár, szürke, rideg, barátságtalan helynek látja a világot, elméjéhez könnyen hozzáfér a gonosz, elhitetve vele, hogy minden embertársa ellenség, mindenki rosszat akar neki, senkiben sem bízhat, a háta mögött róla sugdolóznak. A másik ember mosolyogva jár, ragyogó helynek látja a világot, elméjéhez könnyen hozzáfér az Isten, csak jó gondolatai vannak világunkról. A változók mi vagyunk. Ahogy Rudolf Steiner mondta: Ha egyik nap gyönyörű a világ, a másik nap barátságtalan, a különbség én vagyok.

Vedd észre ha valami elkezdett lehangolni, engedd el a veszteséget, békélj meg minél hamarabb, ne maradj tartósan lehangolva, mert átalakulsz, és úgy maradsz. Depressziós leszel, paranoiád lesz, ami kiderül, hogy nem is paranoia, hanem valóban beszélgetni kezdtél a sátánnal.  Kezdj el tudatosan minél többször felhangolódni, értékelni, hálát adni, szeretni, mert ha tartósan így teszel, akkor úgy maradsz. Megvilágosodsz, életedbe beköszönt a tartós boldogság, megváltozol lelkileg, szellemileg, testileg. Hogy minek örülj? Hogy minek kezdjél el örülni? Én értem, hogy te nem akarod magad becsapni, hisz tudod, hogy boldogtalan az életed. Vagy épp megfelelő az érzelmi állapotod, vannak jobb napjaid, és vannak rosszabbak, ilyen az élet, így él mindenki, nincs mit ezen változtatni. Nem így él mindenki. Nem hiszel a depresszióban, mert sose tapasztaltad, de attól még létezik. Nem hiszed, hogy az ember oktalanul egész nap euforikus örömöt érezhet, szeretetet, határtalan boldogságot érezhet, beszélgethet Istennel, mert eddig még nem tapasztaltad. Ki kell mozdítanod magad a megrekedt érzelmi állapotodból. Öt éves korodig beszélgettél Istennel, azóta sokat változott a lelked. Visszaváltoztathatod, megtalálhatod a keskeny ösvényt. Rengeteg önismereti tanítás vár rád, amelyek megtanítanak minden nap felemelkedni, újra és újra. Gyakorolnod kell, tenned kell érte, az átalakulásod megkezdődik, idővel azt fogod észre venni, hogy már beszélgetsz Jóistennel, már hallod a hangját. A csodák rád is várnak. Egy életeden belül lehetsz alsóbb, és felsőbb én is. Ha elkezd változni a lelked, akkor kezdetben csak beköszönget a felsőbb én, néha megjelennek Isteni tisztaságú gondolataid, majd idővel egyre több lesz belőlük. Ugyanígy ha süllyedni kezdesz, eleinte csak pár gonosz gondolatod van, még felismered, hogy valami furcsa, valami változik, ez nem te vagy, te nem ilyen vagy, te nem mondasz ilyeneket. De ha kitartóan lehangolva maradsz, akkor egyre jobban azonosulni kezdesz az új gondolataiddal, idővel megtestesült sátán lehetsz, akire nem ismernek rá embertársai. Ugyanígy elérheted a legfelsőbb énedet, idővel teljesen azonosulsz az Isteni tisztaságú szeretet gondolatokkal, alig ismernek rád majd az embertársaid. Így változik az ember, így lesz a hernyóból, pillangó. Vagy fordítva



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése