Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. január 29., kedd

Isten létezik - 7.rész: Hogyan lépjek be a jó körfogásába?

Isten létezik - 7.rész: Hogyan lépjek be a jó körfogásába?


Az önzetlen tettekkel. A jó körforgásában élő emberek mindig megteszik amit kell, és még az felett próbálnak egy kis pluszt is adni, ami már váratlan, ami már meglepetést okoz, örömöt okoz. Nem várunk vissza semmit, nem azért csináljuk, mert ismert személyiségről van szó, akivel jó jóban lenni, egyszer még szükségünk lehet rá. Csak a mosolyért tesszük, csak az általunk kiváltott öröm látványáért tesszük. Vagy nem is kell látni, elég elképzelni. A rossz körforgásában élő emberek, mindig kevesebbet tesznek meg, mint amit kell, már meg is szoktuk tőlük, hogy kihasználnak minket, de néha mégis meglepődünk, mert még tovább mentek, még többet vettek el, mint eddig szoktak, ami már váratlan. A düh, a lelkünkben megjelenő rossz érzések káröröm érzést váltanak ki sötét lelkű gonosz embertársunkban. Főleg ha látja, de az is elég, ha elképzeli. Minél több kárörömet okoztál, annál több önző tetted lett, annál jobban beszívott a rossz körforgás örvénye. Ahogy az önző tetteid által kerültél a rossz körforgásba, úgy önzetlen tetteiddel kiszabadíthatod magad, visszajuthatsz a jó körforgásába. Ezért mondják, hogy önzetlen jóságos tettekkel, a rossz karma törölhető.

Ahhoz, hogy gyökeres változás történjen az életedben, ahhoz nagyon mélyre kell menned. Ha meggyógyul a lelked, akkor olyan állandó boldogság érzeted lesz, amit sose gondoltál volna, hogy lehetséges. Ragyogni fognak a szemeid, sziklaszilárd lesz az immunrendszered, szeretetet fogsz érezni az egész világ felé. Ezt az élményt nem drog fogja nyújtani pár óra erejéig, hanem állandósul az euforikus boldogság érzeted ébredéstől, lefekvésig. És ez még csak az előjáték, a csodák csak ezután következnek, Jézus, Buddha nem legenda, hanem ego nélküli, jó körfogásban részt vett emberek. Úgyhogy a tét nem kicsi, érdemes gyökeresen megváltoztatnod az életedről, világról alkotott felfogásod. Amint a változás megtörténik a fejedben, azonnal megnyilvánul a tetteiden keresztül, majd a tetteidet követően elindul a változás a lelkedben is.

Első lépésként fel kell fognod, mit jelent az ego. Ki vagy te? Te nem a fociedző vagy, nem a tűzoltó vagy, nem a képviselő vagy a falutokban, de még csak nem is családapa vagy. Ez mind szerep, ez mind ego, az elméd által megteremtett illuzórikus belső világ játékainak szerepei. Még csak nem is ember vagy, az emberi felfogásod is egy szerep. Amint azonosulsz azzal a gondolattal, hogy ember vagy, azonnal játékban találod magad, azonnal a természet, az állatok lesznek az alsóbbrendűek, az ufók a felsőbb rendűek. Az alsóbb rendűekkel tiszteletlenül bánsz, a felsőbbrendűekkel alázatosan, félelem teljesen. Ha nem játszod a családapa szerepét, akkor családotokban egyenlőség lesz, nem lesz verseny, ego a családtagok között. Mindenki arra fog törekedni, hogy a közösség céljait szolgálja egységként. megcsinálja amit kell, és ha tud, akkor még egy kis pluszt is adjon hozzá, ami már nem várt, ami már meglepetést okoz, örömöt okoz. Így élnek szeretetben, örömben azok a családok, ahol nincs verseny, nincs hierarchia. Ahol az apa a kislányával gyermekként beszél, barátként viselkedik, egyenlőként viselkedik.

Ha teljesen be akarsz lépni a jó körforgásába, akkor le kell vetkőznöd az összes megtanult szerepet. Vissza kell jutnod a forrás énedhez, aki a megszületésed pillanatában voltál. Elfelejted a világunkat, melyet eluralt a rossz körforgása. Egyszerűen kilépsz belőle a saját elmédben. Ahogy kiléptél, úgy belépsz a jó körforgásába, és elkezded megváltozott felfogásod megnyilvánítani tetteidben. Tetteidet követik majd az érzelmeid. Hiába nem változik meg körülötted a világ, te megváltozol. Először másnak gondolod már, utána másképp cselekedsz már benne, és utána már másnak is érzed. És ez a fontos, hogy te milyenek érzed. Hiába hatalmas körülötted a sötétség, te lehetsz égő fáklya, égő gyufaszál, a sötétség nem tudja kioltani a fényt. Viszont egyetlen gyufaszál fényt hoz egy sötét szobába. Ha te elkezded euforikusan érezni magad, akkor olyan leszel az embertársaid között, mint valami fénygyógyszer, átragad a fényed a többiekre is. Ha benned megtörténik a változás, akkor elkezdesz kihatni az egész világ megváltoztatására. Napjainkban nem kisebb a feladat, mint visszahozni a fényt a Földre.

Első lépésként levetkőzöd a szerepeidet, visszatérsz a középpontodba, ahonnan nézve egyenlő vagy minden embertársaddal, de még egy fűszállal is. Második lépésben elkezded megvalósítani gondolkodásod tetteidben. Mindig meggondolod tetteid előtt, hogy egy másik élőlénynek jól esne, vagy nem esne jól a tervezett cselekedeted. Beleképzeled magad az élőlény helyébe. Nem ásod fel a füvet, hogy elrejts egy láda aranyat. Gondolsz a fűre is, ős is élőlény. És nem érdekel az arany, a középpontban nincs szélsőségesen szétosztva a vagyon, egyenlőségben van, bőségben van. A pénz birtoklásának gondolata, értelmét veszíti. A harmadik lépésben elkezdesz törekedni arra, hogy az egyensúly felett, még próbálj mindig valami kis pluszt adni, amivel örömet okozhatsz. Ha így kezdesz gondolkodni, majd gondolataid így kezdnek tettekben megnyilvánulni, akkor elég gyorsan érezni fogod a lelked változásait is, elég gyorsan visszatér a gyerekkori csillogás a szemedbe. Nézd meg a csatolt képen, hogyan ragyog Teréz anya tekintete.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése