Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. január 9., szerda

El camino zarándokút

El camino zarándokút


Hiszel a csodákban? Két óra kell az egész életedből, hogy megtapasztalhasd a csodát. Olyat kell csinálnod, amit még sosem csináltál. Sose jutott eszedbe, mert nem láttad értelmét. Mégis ha megteszed, akkor euforikus öröm önt el, határtalan boldogságot fogsz érezni. Nem fogod érteni mi történt veled, ezért csodának fogod gondolni.

A kétórás gyakorlat végtelenül egyszerű. Gyújts meg egy gyertyát, kapcsolj be valami szép relaxációs zenét, kérd meg a családtagjaidat, hogy két óráig ne zavarjanak. Kapcsold ki a telefonod. Ülj le, fontos, hogy ne fekve végezd a gyakorlatot, mert elalszol, és nem fogod megtapasztalni a csodát. A gyakorlat során egyre jobban megnyugszol majd, egy ponton eléred azt a határt, azokat az agyhullámokat, ahol elszoktál aludni. Ez alkalommal ébren maradsz, tudatodnál leszel, amikor mélyebb nyugalomba merülsz.

Ülj le, és kezd el nézni a gyertyalángot. Kapcsold ki az elméd, csak a gyertyalángra figyelj. Figyelmed ne oszd meg, ne maradjon szabad figyelmed gondolataidra, az összes figyelmeddel a gyertyalángot figyeld. Ez nem lesz egyszerű. Azon fogod kapni magad, hogy nézed a gyertyát, de az esti bevásárláson gondolkodsz, figyelmed megosztott lesz. Semmi baj, ilyenkor vedd észre magad, és csoportosítsd vissza az összes figyelmed a gyertyalángra. Az első félórában, egy órában, nagyon nehéz lesz összpontosítva tartani a figyelmed a gyertyalángon. De minél többször csoportosítod vissza a gyertyalángra, annál több része kezd ott maradni. Az első órában harcolni fogsz a figyelmed megtartásával, unalmasnak, értelmetlennek fogod találni amit csinálsz, ezek is olyan gondolatok lesznek, amelyeket észre kell venned, le kell venned róluk a figyelmed. Gondolat nélküli állapotban kell maradnod, csak a gyertyát figyelve, bámulva. Egy óra múlva nagy valószínűséggel már elég jól fog menni.

Ekkora megjelennek az Alfa agyhullámaid, kissé bambulva, lelassult, elmélyült légzéssel fogod a gyertyalángot figyelni, erőteljesen kapkodni fog az álmosság, de te tartsd nyitva a szemed. A következő szakaszban megszűnik körülötted a világ, olyan érzésed lesz, mintha csak te lennél, meg a gyertyaláng. A háttérben szóló lágy zene hangosabb lesz, esetleg felfigyelhetsz arra is, hogy érzed a konyhából beszivárgó illatokat. Felerősödnek az érzékszerveid. Ez már jó jel lesz. Először megnyugszol, majd felerősödnek az érzékszerveid. Te csak bambuld tovább a gyertyalángot. Egyre lassabb lesz a szívverésed, nagyon hosszú, lassú belégzéseid lesznek, olyan lesz, mintha nem is lélegeznél. Majd eljön egy pillanat, amikor elönti a tested az euforikus örömérzet, lesz egy kilégzés, amely után látszólag oktalan mosoly jelenik meg az arcodon. Ekkor már théta agyhullámaid lesznek. Ekkor már teljes csend lesz az elmédben.

Miután eltelik a két óra, te úgy jössz ki a szobából, mint aki be van drogozva. Mindenkit szeretni akarsz, fülig érő mosoly lesz az arcodon, határtalan boldogságot érzel. Az öt érzékszerved hihetetlenül fel lesz erősödve. Ha nagyon erőteljes lesz a hatás, akkor látni fogod a növények auráját, ragyogóak lesznek. És még valami megfog változni, amit nem fogsz rögtön tudatosítani. Érezni fogod a családod érzelmeit. Amikor elcsendesedik az elméd, gondolatok nélkül maradsz, olyankor a felszabadult figyelmed az érzelmekre irányul. Érezni kezded a világot. Képes leszel az együttérzésre. Nehezen fog füllenteni a gyermeked, mert eddig csak gondolkodni tudtál, azon amit mondott, most érezni fogod mit érez, amikor hozzád beszél.

A zarándokutak lehetőséget kínálnak az eufória, csoda megtapasztalására. Egyedül kell menned, nem lehet senki, aki állandóan beszéltet, gondolkodtat. Gondolatok nélkül kell maradnod. Ebben segít a nehéz hátizsák, a sportolók azért érzik az euforikus örömöt az edzés után, mert a test fizikai megterhelése, gátolja az agyunk Béta hullámait, a sport kiváltja az Alfa agyhullámokat. Ugyanígy a nehéz hátizsák is megterhelő fizikai munka, segít elérni a nyugalmi állapotot. Csak sétálsz, és bámulod a környéket, mint a szobában a gyertyalángot. Az első pár nap után már nincs belső párbeszéded, nincsenek gondolataid, nem kommentálod a látottakat. Viszont annál jobban érzed a tájat. Ha több napon keresztül képesek vagyunk ébrenlét alatt alfában maradni, akkor egy idő után képesek leszünk thétában is megmaradni egész nap folyamán. Ez egyet jelent a tartós boldogsággal. Egész nap euforikus örömben vagy, hatalmas szeretetet érzel, úgy érzed beteljesült az életed, megtaláltad a keskeny ösvényt, végre megtaláltad a boldogságot.

A csodák elkezdődnek, mert amit te eufóriának, boldogságnak, szeretetnek érzel, az hatalmas mennyiségű életenergia beáramlás az aurádba, atmoszférádba. Elkezdesz feltöltődni, ami képességeket ébreszt fel benned. Leáll, lelassul az öregedésed, meggyógyulsz a gyógyíthatatlan betegségekből is. De ehhez thétában kell lenned egész nap. Amit jelenlegi felismeréseim szerint csakis egy ilyen zarándokúton lehetséges tartósan fenntartani. Ez nem azt jelenti, hogy senkivel nem találkozhatsz, nem beszélhetsz. Amilyen időigényes folyamat a tartós théta állapot elérése, ugyanúgy idő kell, hogy tartósan kizökkenj belőle. Beszélhetnek hozzád, bekapcsolod az elméd, gondolkodsz, válaszolsz, azzal a különbséggel, hogy a válaszok után, azonnal kikapcsol az elméd, visszatérsz a mély nyugalomba. És azzal a különbséggel, hogy amikor visszakapcsolod az elméd, olyankor zseniális lesz a gondolkodásod, théta állapot alatt, kitágul a tudatod. Théta agyhullámról, gammára váltasz vissza, ami a Béta felett van, tudósaink a szuper tudatosság fogalommal jellemzik ezt az agyhullám típust. Ilyen agyhullámaink vannak félálomban, vagy ébredés után, amikor könnyedén válaszokat találunk kérdéseinkre. Ahogy a magyar bölcsesség tartja, - aludjunk rá egyet, majd reggel eszünkbe jut.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése