Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. január 29., kedd

Isten létezik - 3.rész: Hogy csinálja Isten?

Isten létezik - 3.rész: Hogy csinálja Isten?


Az ember felismeri, hogy a karma valós, az ok-okozati törvény működik, megtalálja saját múltja és jelenje között a logikus összefüggéseket. Tíz évvel korábban egy táncmulatságban öten körbeáltatok egy embert, megalázóan viselkedtetek, és te adtál neki egy pofont. Tegnap este téged is öten körbeálltak, megaláztak, megpofoztak. Ami nagyon furcsa volt, hogy ugyanaz a zene szólt, ami tíz évvel korábban. Valami oknál fogva emlékezetes maradt, most felidéződött, furcsa véletlennek találtad. Elgondolkodsz azon, hogy nem bosszulod meg, elengeded a sérelmeket, megbocsájtasz, mert lehetséges, hogy valamit visszakaptál, lehetséges, hogy Isten tanítani próbált.

Amikor szinkronicitást tapasztalunk, olyankor rengeteg furcsaságra leszünk figyelmesek környezetünkben. Ránk esik egy könyv a könyves üzletben, vagy egy ismerősöd támogat egy segélyszerveztet, cserébe kap egy könyvet, a sarki pizzázóban találkoztok, és neked ajándékozza. Pont az a könyv esik a fejedre, pont azt kapod ajándékba, amelyik már napok óta kísért. A buszon a mögötted ülők arról a könyvről beszéltek. A közösségi oldalakon többször is megosztották a könyvet az elmúlt napokban. Tudod, hogy jelentőségteljes számodra a könyv, furcsa a sok véletlen, lehet hogy Isten akarja, hogy elolvasd a könyvet. Nem csak ismeretlenül került a kezedbe, napok óta arra vagy felkészítve, hogy felfogd a jelentőségét, fontosságát, annak a pillanatnak, amikor a könyv a kezedbe kerül. Megszülessen benned a döntést, hogy ezt a könyvet most már elolvasom.

Látszik, hogy Jóisten áll a karma mögött, és látszik, hogy Jóisten áll a szinkronicitás mögött. De hogy csinálja? Hogyan lehetséges az, hogy tíz év múlva ugyanaz a zene szól, amikor visszakapom a pofont? Hogyan lehetséges az, hogy pont arról a könyvről beszélnek mögöttem a buszon, ami épp érdekel. Sokszor zavarba ejtett ez a gondolat. Számomra teljesen nyilvánvaló, hogy Isten tejhatalommal rendelkezik fizikai világunk felett. Bármit megtehet. Nekünk átlagban 110 IQ van. Ennyi IQ-val könnyedén megtervezünk előre pár napot, óráról, órára. Mi van akkor, ha a Jóistenek az IQ-ja, 1 milliárd? Akkor a logika szerint, ő könnyedén megszervezheti előre az egész életünk, pillanatról-pillanatra. És nem csak nekünk, hanem az összes embertársunknak egyszerre. Mi nem fogjuk fel, hol leszünk tíz év múlva, de ő könnyedén felfogja. És embertársunk életét is látja tíz év múlva. Könnyen összeköti a találkozásokat, ahogy mi is könnyen összekötjük a bevásárlást, a fodrásszal holnapután.

Észre kell vennünk, hogy Jóisten valóban bennünk él. Eléri a gondolatainkat, képes befolyásolni döntéseinket. Mindannyian szabad lények vagyunk, de egyben mindannyian Istenek vagyunk. Tudatunk egy része, mindig elérhető Istennek, ahova gondolatokat helyezhet. Akár jókat, akár kísértésként rosszakat. Sokszor próba elé állít minket, mint egy tanár, aki ismétel, visszakérdezi a régi tananyagokat is, amelyekből levizsgáztunk már. Egy magasabb képről nézve Istennek az emberiség egy hatalmas társasjáték, amelyben Isten az összes szereplő, akarata szerint irányítja a játékot. A tíz évvel későbbi találkozások nem véletlenek, hanem tudatos találkozások, karmikus törlesztések. Isten a végtelen intelligenciájával, könnyedén úgy irányítja az eseményeket, úgy folyásólja be a gondolatainkat, hogy a szereplők a megfelelő időben, a megfelelő helyen legyenek. A zeneszám már napok óta járt a Dj agyában, de pont akkor kap egy sugallatot, látomást, pont a megfelelő időben engedi a tíz évvel korábbi zenét. A könyv már szépen odarezgett a polc szélére, Isten már előkészítette a helyszínt, tudta hogy mikor érkezik a kiválasztott. Nehéz elhinni, de mi mind Isten részei vagyunk, könnyedén hatással van az életünkre. Minél fejlettebb vagy lelkileg, annál jobban megérted az összefüggéseket, annál jobban eggyé válsz Istennel. Talán.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése