Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. január 2., szerda

Újévi fogadalmak.

Újévi fogadalmak.


Nem szeretem már ilyennek magam, szeretnék a rossz szokásaimtól megszabadulni, kevesebbet enni, többet mozogni, egészségesebben élni. Elhatározom, hogy elsejétől nem eszek édességet, leteszem a cigarettát, nem iszok alkoholt, nem drogozok többet. Ezek a legismertebb fogadalmak.

Az emberek könnyen ítélkeznek egymás felett, legfőképpen az alkoholisták, és a drogosok felett, közben nincsenek azzal tisztában, hogy nekik is nagyon sok vágyuk van. Rakjuk tisztába a fogalmakat. A rossz szokás vágy. A vágyaknak az ismérve, hogy kielégíthetetlenek, akárhányszor elégítjük ki őket, idővel újra megjelennek. Teleszed magad, rosszul vagy a látványtól is, de pár nap múlva ugyanúgy kívánod. Pár nap múlva már szenvedsz, ha nem jutsz kielégüléshez. Majd a kielégülés pillanataiban mennyei extázist érzel. Annyit teszel magadba, amennyi csak beléd fér, egészen a rosszullétig. Látni se akarod, de pár nap múlva már újra kívánod. A körforgás folytatódik.

Teletömheted magad édességgel, pár nap múlva újra kívánod. Elszívhatsz több doboz cigarettát egy nap alatt, pár nap múlva újra kívánod. Ha lesz pár nap, amikor nem jutsz cigarettához, akkor a legközelebbi alkalomnál sokkal nagyobb élvezetet fog okozni az első letüdőzött füstfelhő. Lehetsz nagyon másnapos az alkoholtól, a pénteki berúgás után hétfőig a gondolatától is rosszul vagy, hétfőtől szerdáig már tudsz rajta gondolkodni, szerdától péntekig már gyötörnek a gondolatok, már szenvedsz az alkohol hiányától. Ugyanígy viselkednek a drogok is. Kielégülés után egy darabig nyugtod van, nem jár a gondolataidban a vágyad, nem gondolsz akaratlanul a kielégülés pillanataira. Nem jár a fejed a beszerzésen, a kielégülés utáni állapotokon. Csend van az elmédben. Majd pár nap múlva párszor bevillannak napközben a gondolatok, felidéződnek az utolsó alkalom emlékképei. A következő napokban már mindenről a vágyad jut eszedbe. Meglátsz egy ismerőst, eszedbe jut, hogy egyszer együtt fogyasztottatok. Egy helyet az utcán, eszedbe jut, hogy egyszer voltál ott bedrogozva. Mindenről csak a vágyad jut eszedbe. Az őrületbe kergetnek a gondolataid, végül nem tudsz másra gondolnod, egyetlen cél lebeg a szemed előtt, minél hamarabb újra hozzá jutni, újra kielégülni, addig nincs nyugalmad, addig hatalmas szenvedés van. Legyen az egy csoki, amiért képes vagy 10 kilométert utazni az éjszaka közepén a legközelebbi benzinkútig. Vagy képes vagy elgyalogolni a szomszéd faluba egy szál cigarettáért. Vagy képes vagy betörni alkoholért, drogért.

De itt nem érnek véget a vágyak, függőségek. Van aki szerencsejáték függő. Az a vágya, hogy szerencsejátékokkal játszhasson. A kielégülés számára a játék pillanatai. Nem az a fontos, hogy nyerni fog, vagy veszíteni, az a fontos, hogy minél hosszabb ideig tartson. Mint az elhízott embernek az étel mennyisége már fontosabb, mint a minősége. Ha szerencsejátékos nem játszhat, akkor megőrjítik a gondolatai, nagyon szenved, nem tud nyugodni.

Van aki tárgyakat gyűjt, vagy épp pénzt gyűjt. Ők is függők, ugyanaz a metafizikai folyamat játszódik le az elméjükben, ami például a dohányos elméjében játszódik le. Egy nagyon gazdag ember nagyon drága festményeket gyűjt. A megvásárlás pillanatai, a kielégülés pillanatai. Majd egy darabig kielégülve marad. Nyugalma lesz, nem szenved, nem kínozzák a gondolatai. De pár hét múlva azon kapja magát, hogy már megint észreveszi a gyűjtők újságait, megint egyre több mindenről, egyre többször a gyűjteménye jut eszébe. Feltámad a vágy, megint úgy érzi, hogy vásárolnia kell egy újabb drágaságot, majd akkor lesz igazán boldog, ez a festmény még hiányzott a boldogságához. A családja alig akarja elhinni, hogy valóban szükség van még egy festményre, hisz már annyi utolsó volt. De a vágy már eluralkodott, már tele van az elme a beszerzés, kielégülés, kielégülés utáni gondolatokkal.

Van aki sikereket gyűjt. Van aki sikerek után vágyakozik. Létrehoz egy jól működő vállalkozást, amely nagyon sok pénzt termel. Az emberek kalapjukat emelik, elismerik, értékelik, dicsőítik a sikereket elért embert. A sikeres ember legújabb csodája egy gyönyörű stadion. Az átadás pillanatai a kielégülés pillanatai. Majd jó darabig nyugodt marad, csendes lesz az elme, nem szenved az ember. De idővel újra felébred a vágy, az ember újra szenvedni kezd, kell még valami, ez már nem elég, újra ki kell elégülni.

Van aki hatalmat gyűjt. Van aki hatalom után vágyakozik. Képviselő lett, ekkor megnyugszik, majd idővel azon kapja magát, hogy minden gondolata az államtitkárság körül forog. Majd államtitkár lesz, és újra kielégül. De a vágy felébred, idővel több kell, már miniszter akar lenni. Vagy tanársegéd docens akar lenni, majd professzor. A munkás műszakvezető akar lenni, majd igazgatóhelyettes, majd igazgató. Ezeknél az eseteknél is a vágy metafizikája ugyanúgy zajlik le. Kielégülés után az ember kicsit elégedett, kicsit megnyugszik, kis időt nem szenved. Nem szenved. Nem szenved. Ezt kell felismerni, hogy a vágyak végett szenvedünk. Akinek nincs vágya, az nem tud szenvedni.

Mennyire tud szenvedni egy szerelmes ember? Itt is ugyanez történik, a szerelem is függőség. A másik ember jelenléte, olyan lesz, mint a dohányosnak a cigaretta jelenléte. Ha folyton együtt vannak, akkor idővel megszokott lesz a szenvedély, az ember már szinte unottan gyújt rá a cigarettára. De ha pár napig cigaretta nélkül marad, akkor megtud őrülni egyetlen slukkért. Ugyanígy, ha párokat szétválasztja az élet, akkor megtudnak őrülni, hogy már újra láthassák egymást. Főleg az elején, az ember nagyon szenved, ha nem láthatja, nem lehet vele függőségének tárgya, személye. Csak rá tud gondolni, mindenről a másik jut eszébe. Képes ezer kilométereket utazni egy ölelésért, képes átsétálni a szomszéd faluba, ahogy a dohányos egy száll cigarettáért. A szerelmi vágynál is ugyanaz a metafizikai háttérfolyamat zajlik le. Vannak emberek akik szerelmes függők, csak addig vannak együtt valakivel, amíg nagyon izzik a láng, amíg valóban nagyon szenvedünk a másik hiánya végett, valóban hatalmas extázis a találkozás, kielégülés időpontja.

Utolsónak hagytam a szexfüggőséget. Ugye vannak emberek, akiket nem uralnak erős vágyak az alkohollal kapcsolatban, nincsenek rászokva, nem szenvedélybetegek. A szexnél is megjelenik ez a különbség az emberek között. Vannak akik alkoholisták, vannak akik szexfüggők. Őket sokkal erősebben gyötrik a gondolatok, nagyon szenvednek, nem tudnak másra gondolni, mindenről csak a szex jut az eszükbe, egészen a kielégülés pillanatáig. És utána csak kis ideig van nyugalmuk. Ha erősen rájuk tör a vágy, akkor képesek elmenni a világ végére is a kielégülésért, bármennyi pénzt eltudnak költeni a kielégülésért.

Vedd észre, hogy az összes vágyhoz pénzre van szükség. Minél jobban eluralnak minket egyes vágyak, annál jobban sodródni kezdünk, annál jobban kiszolgáltatva leszünk vágyainknak, felelőtlenül fogunk a pénzünkkel bánni. Amivel tisztában vagyunk, de mintha lenne bennünk egy parazita, amely átvette a testünk felett az irányítást, ahogy az állat is azt eszi, amit a parazita kíván a szervezetében. A kielégülés után a parazita jól lakott, egy darabig aludni fog, de amikor felkel, újra fertőzni kezdi gondolatainkat, manipulálja döntéseinket, viselkedésünket. Nekünk már elegünk van, már teljesen elhíztunk, az alkohol végett már teljesen elhanyagoltuk magunk, a gyűjtögető, birtoklás vágyunk végett, már börtönbe zártuk magunkat. Már gyűlöljük magunkat, fogadalmat teszünk, hogy újévtől sziklaszilárd akaraterővel szembeszállunk a parazita gondolatmanipuláló hatalmával, észrevesszük a gondolatokat, és még gondolatszinten megküzdünk velük, mielőtt még vággyá növekednének. Mert a vágy úgy növekedik, hogy minél többször gondoltunk a vágyunkra, ahol a figyelem, ott az energia, a parazita a figyelmünk keresztül növekedik. Van nekünk egy energiatestünk, amelyre valóban rátapadnak az energiapiócák, melyek a gondolatainkon keresztül manipulálják az energiánkat. Leszívják az életerőnket. Erről sokat beszélt Choa Kok Sui, aki a prána kutatásával foglalkozott, és az én szókincsemben is megjelent az elementál kifejezés, amikor istentől segítséget kértem a szenvedélyeim legyőzéséhez. Elementáloknak nevezik az energia piócákat.

Miután felismertem a metafizikai háttér folyamatot, tudatosan elkezdtem megküzdeni vágyaimmal. A vágytól, egyben szenvedéstől csakis úgy tudsz megszabadulni, ha nem elégíted ki. Belefogsz őrülni, ahogy két hétig a drogos is beleőrül a drogelvonón. Az elementál manipulálni fogja a gondolkodásodat, szorongást fog kiváltani benned. Az a fontos, hogy ne arra gondolj, hogy többé nem ehetsz csokit, mert ez negatív érzelmeket fog benned felébreszteni, szorongani fogsz, szomorú leszel. Arra gondolj, hogy végre megérdemeled az egészséges étkezést, végre nem kell csokit, édeset enned, végre nem fog többé hiányozni. Az elementál célja, hogy nemet mondj, csak úgy küzdheted le, ha pozitívan tagadod, azaz pozitív gondolatokkal, a nem kívánt cselekvés ellentétre gondolsz. Ha úgy teszel, az elementál egyre jobban elveszti az erejét benned, az első napokban nagyon szenvedni fogsz, de napról napra csökken majd a vágy, erejét veszíti a manipuláció. Végül vágy nélkül maradsz, nem fogsz szenvedni, kielégülés nélkül sem. Egy másik jó módszer, hogy a leszokás idejére elmész egy csodálatosan gyönyörű helyre, ahol először jársz, nagyon sok minden erőteljesen leköti a figyelmed, így az elementálnak nem marad figyelem, ritkán fogsz a vágyadra gondolni, nem tud kis gömböccé növekedni, nem hatalmasodik el rajtad. A parazitát éhen kell pusztítanod.

És most lépjünk egy fokkal feljebb, mert az eddig leírtak ráébreszthetnek egy sokkal mélyebb igazságra is, amely segítheti a megvilágosodásod. Ugye ismerős a spirituális tanításokból, hogy sok helyen a vágyakról beszélnek, mint a megvilágosodás akadályáról. Sokan hallottak már Buddha négy nemes igazságáról. Az első, hogy az élet szenvedés (duhkha), a második, hogy a szenvedést a vágy (káma) okozza. A harmadik, hogy a szenvedéstől való megszabadulás, a nirvána (szó szerint: a vágy lángjának elfújása) megvalósítható. A negyedik nemes igazság nyolc pontból áll, melyek megtanítanak úgy élni, hogy elérhesd a nirvánát. Ebben a cikkben megérthetted a vágyak metafizikáját, és felismerhetted, hogy nem csak a cigarettától, alkoholtól, ismertebb függőségektől alakulhatnak ki erősebb vágyaink. Te aki köztiszteletben álló sikeres ember vagy, vasárnap templomba jársz, festményeket gyűjtesz, - ugyanúgy vágyak vannak elhatalmasodva rajtad. Vallásoktól függetlenül, a tanítások azt állítják, hogy csak akkor lehetséges a felemelkedés, megvilágosodás, ha legyőztük a vágyainkat. Ehhez először is tisztában kell lenni, hogy mit jelent a vágy, mi a vágy metafizikája. Nagyon leegyszerűsítve, nem birtokolhatsz semmit, senkit, nem függhetsz semmitől, senkitől, nem lehetnek szenvedélyeid. Tiszta életet kell élned. A guruk erre törekednek, megszabadulnak minden földi kötődéstől, vágytól, megtisztulnak a vágyaktól, energiát elszívó parazitáktól.

Amikor gyermekként megszületsz, olyankor nincs rés a pajzson, az aurádon nincsenek energiát elszívó paraziták. Öt éves korig, az ember nem tekint egymásra fiúként, vagy lányként, a mezítelen test látványa nem indít el szexuális vágyat. Öt éves kortól, tíz éves korig az ember elkezdi észrevenni, hogy mezítelen, elkezd megjelenni a szégyenérzet. Majd ezt követően a mezítelen test látványa szexuális vágyat ébreszt. A körforgás elkezdődik. A biblia beszél a paradicsomról, ahol állítólag Ádám és Éva, mezítelen volt, úgy tekintettek egymásra, mint öt éves korig a gyermekek. Hiába voltak nagyon szépek, a látvány, érintés nem indított szexuális vágyat. Majd a történet szerint kiűzettünk a paradicsomból, elkezdték észrevenni, hogy mezítelenek. Négy évvel ezelőtt, amikor pár hónapra belekerültem egy megemelkedett életenergia szintbe, amelynél már nem érzékeltem az időt, euforikus örömet érzékeltem, szeretetet éreztem mindenki felé, akkor megszűnt a szexuális vágyam is. Amit akkor nem vettem észre, csak később gondoltam vissza, hogy több hónapon keresztül nem éreztem késztetést a kielégülésre. Egy gondolatom se volt hónapokon keresztül a mezítelen testről. Állítom, hogy ez alatt az idő alatt, nekem teljesen mindegy lett volna, hogy világunkban mezítelenül járnak az emberek, nem okozott volna vágyat a látvány, nem jelentek volna meg tisztátlan gondolatok. Gyermekként még tiszta vagy, gondolataid is tiszták, nem vagy megfertőzve a vágyaktól, nincsenek energialecsapolóid. Ha felnőttként megszabadulsz az összes vágyadtól, összes korforgástól, akkor visszanyered a gyerekkori életerő szinted. Ez a megvilágosodás állapota. Az ember a megemelkedett életenergia szintet határtalan boldogságnak, szeretetnek, euforikus örömnek érzékeli.

Jézus is beszélt a böjtről, és a cölibátusról is. A cölibátus nem más, mint megtartóztatod magad, nem elégülsz ki, megszabadulsz a szexuális vágytól. Én tudom, hogy ez mennyire rémisztően hathat embertársaimra, de fel kell fognunk, hogy mi a pokolban élünk, és a vágyaink kötnek ide minket. Ez a mátrix, újra, és újra születünk, innen csak élve lehet kijutni, innen csak akkor juthatunk ki, ha valamelyik életben sikerül megszabadulni a vágyaktól. Sikerül felemelkedni, megvilágosodni. Amit nem kell siettetni, mert a pokolnak ez a bugyra nem rossz hely. Az emberek tanítva vannak, a karma törvényei működnek. A vágyak gyönyörűek, a kielégülés érzelmei gyönyörűek. Sokat elidőzünk ezen a lélekfejlődési szinten mire végül megunjuk. Csakis úgy unod meg, ha engedsz a vágyaknak, szembesülsz a káros mellékhatásokkal, meggyűlölöd magad. Ha megtanulod uralni a vágyaidat, ha elméd felett átveszed az irányítást a parazitától. Többdimenziós a fejlődési folyamat, isten örül hogy a parazita küzd ellened szellemi szinten, mert így edződik a szellemed. Eljön egy nap, amikor a léleknek elege lesz ebből a szintből, elege lesz a kielégülések, szenvedések körforgásából, és akkor begubózik, és a hernyóból pillangó lesz.

Én először a húst engedtem el. Legyőztem a húsevés vágyam. Majd a következő évben a halakat engedtem el. Tavaly a tejtermékeket engedtem el. Novemberben elengedtem a főtt ételeket, magokat és nyers zöldségeket, gyümölcsöket ettem. Azt vettem észre, hogy egy hónap ilyen tiszta étkezés után, szintén eltűnt a szexuális vágyam. Karácsonykor rántott sajtot ettem, sajtos pizzát ettem, pár napig lakmároztam. Azt vettem észre, hogy a lakomával a vágy is felébred. Sok megfigyelés után biztosan ki merem jelenteni, hogy a vágyaink családot alkotnak. Az egyik vágy felébreszti a másik vágyat. A kemény drogosok rengeteg szexre vágynak. a tőzsdén dolgozó, pénzgyűjtő, szerencsejátékos emberek rengeteg szexre vágynak. Ha teleeszed magad, akkor kívánod a szexet. Ha rágyújtasz, kívánni kezded az alkoholt. Ha alkoholt iszol, vágyakozni kezdesz a drogok után. Majd eszedbe jut a szex, az édesség. Addig csend volt a fejedben, nem szenvedtél, nem voltak vágyaid. Az egyik parazita erőt ad a másiknak. A meditációval elcsendesítjük az elménket, alfa agyhullámokon erőtlenek a vágyaink. Minél több a gond, stressz, félelem, annál nagyobb a vágy a zabálásra, alkoholra, drogra. Vedd észre, hogy itt minden, mindennel összefügg, dominóként ébrednek fel a vágyak. Ha meghalt valakid, tele leszel félelemmel, felerősödnek a béta hullámaid, eszedbe jut a cigaretta, végül már kínozni fog, újra rágyújtasz, majd újra elhízol, és így tovább. Ugyanígy igaz a pozitív folyamatra is, ha nagyon erős akaraterőd van, megállod az összes vágyad, kielégülésed, beéred nyers zöldséggel, magokkal, gyümölccsel, akkor idővel eléred a meditatív állapotot meditálás nélkül is. Sok kismama van, aki a gyermek születésénél annyi energiát kap, hogy fél évig csak nyers zöldségeket kíván.

Ezért beszéltek a próféták a vágyak legyőzéséről, böjtökről, cölibátusról, ezért kérte Jézus, hogy osszad szét a felesleges vagyonod. Ezért a hús a mátrix filmben a visszavágyódás jelképe. Amíg jól érzed magad a pokolban, addig szórakozz, de ha egy nap tovább akarsz lépni, akkor meg kell küzdened majd a vágyaiddal, erős fogadalmakat kell tenned, nagyon erős önfegyelmednek kell lenned, ami csak a tudatosságon, önismereten keresztül valósulhat meg.

Világunkat eluralta a pokol, Trump a példakép aki hatalmas vagyont gyűjtött össze, nagyon sikeres, hatalmas ember. Felesége egy szexszimbólum, a sajtó tele van Trump szexuális kalandjaival. Trumpnak nagyon sok függősége van, Trump nagyon sokszor elégül ki, nagyon jól érzi magát a pokolban. A siker, pénz, csillogás, rengeteg vágyhoz vezet, az ember nagyon messze eltávolodik az öt éves énjétől, aki még állandóan szeretetet érzett, nem látott gazdagot, szegényet, az emberek egyenlőek voltak a szemében. Nem hajtotta az idő, nem volt az idő fogja. Nem voltak kielégülésre váró vágyai, nem szenvedett. Tudni kell, hogy a pokolban az erősebb kutya szeretkezik, a szeretetet a félelem érzés váltja fel, ember, embernek farkasa. Aki elfogadja a pillanatnyi örömeket, kielégüléseket, az elfogadja a vért, öldöklést is. Ahogy mi megesszük a disznót, úgy vannak fajok a sötét űrben, akik embert esznek. Ez mind a pokolhoz tartozik. A felemelkedett, megtisztult lelkek egy másik dimenzióban élnek, ahol paradicsomi állapotok vannak. Hosszú élet, az állatok szelídek, az emberek állandóan euforikus boldogságot éreznek. Még mielőtt azt gondolná valaki, hogy többet nem lesz orgazmusa felemelkedve, elmondom, hogy minden egyes kilégzésnél orgazmusa lesz. Az orgazmus energiáján, érzelmén kívül nagyon sok erőteljesebb, gyönyörűbb érzelmekkel találkozunk, a mennyország, paradicsom valóban csodás. Isten sok meglepetéssel várja a felemelkedetteket. Talán.
Boldog életet kívánok!!!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése