Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. január 14., hétfő

A gondolat, az érzelem, és a tett

A gondolat, az érzelem, és a tett


A szellem, a lélek, és a test. A szellemet gondolatokként tudatosítjuk, a lelket érzelemként, a testet tettekként. Ez a három dimenzió össze van fonódva, kölcsönhatásban van egymással, visszahat egymásra. Amint változni kezdnek a gondolataid, azonnal változni kezdnek az érzelmeid, azonnal változni kezdnek a tett késztetéseid.

Reggel felébredsz, és tudatosítod, hogy tele van az elméd negatív gondolatokkal. Ítélkezel mások felett, rossz emlékek jutnak eszedbe, a dolgok lehetséges kimenetéléről a legrosszabb kimenetelek jutnak eszedbe, sokat gondolsz a káros vágyaid, szenvedélyeid gondolataira. Egyértelműen mutatja a szellemed a negatív állapotot. Ezzel egy időben lelkedben belső feszültséget érzel, tele vagy negatív érzelmekkel, szélsőséges esetben oktalan félelem érzeted van. Ezzel egy időben olyan tetteid vannak test szinten, amelyek erősen negatívak, nehezen fékezed őket, a legtöbbet rögtön megbánod, amint megnyilvánultak. Hiába nem értesz velük egyet, nehezen fékezed a tetteidet, erős késztetésed van, hogy valakinek beszólj, valakit esetleg megüss, akkor is rágyújts, ha próbálsz leszokni.

Reggel felébredsz, és tudatosítod, hogy elmédben pozitív gondolatok vannak. Szépnek látod a világot, embertársaid pozitív tulajdonságai jutnak eszedbe, könnyen értékeled őket, szép emlékek jutnak eszedbe, az események lehetséges kimeneteléről a legjobb kimenetelek jutnak eszedbe, étel esetében gyümölcsök jutnak eszedbe. Ilyenkor egyértelműen pozitív a szellemed. Ezzel egy időben tele van a lelked pozitív érzelmekkel, lelki békét érzel, belső nyugalmat, elégedettséget, szélsőséges esetben oktalan szeretetet érzel. Ezzel egy időben olyan tetteid vannak test szinten, amelyek nagyon pozitívak, örülsz a megnyilvánulásoknak, környezetednek sok örömet adsz tetteiddel. Erős késztetést érzel, hogy valakit megdicsérj, valakit megsimogass, akkor is gyümölcsöt ebédelj, ha amúgy főtt ételekhez vagy hozzászokva.

Ha változtatni akarsz a jelenlegi állapotodon, akkor önismerethez kell jutnod, meg kell értened, hogyan vagy hatással önmagadra, a szellem-lélek-test összefonódásán keresztül. Minden ember boldog akar lenni, mindenki a második állapotra vágyik, amikor belső békét érez, és környezetében tettein keresztül állandó a szeretet kisugárzás, melynek eredményeként egyre többen szeretik őt. Mindenki szereti az olyan embert, aki megdicsér, elismer minket, támogat minket, és senki sem szereti az olyan negatív embert, aki folyton hibákat talál bennünk, kritizál minket. Egy olyan világban élünk, ahol a legtöbb ember már kritizál, legtöbb ember már erősen negatív állapotban van.

Két úton is elindulhatsz, hogy megváltoztasd önmagad. Az első a szellem útja. A szellemed folyamatos körforgásban van a lelkeddel, mint egy örökmozgó, mely táplálja magát a szükséges energiával. Szellem szintjén létrehozod a negatív gondolatokat, feltöltöd őket figyelemmel, így lesznek a gondolatokból érzelmek a lelkedben. Ha negatívak voltak a gondolataid, akkor negatív érzelmeket hoztál létre, negatív érzelmeket töltöttél a lelkedbe. Ezek visszahatnak a szellemedre, már nem kell tudatosan negatív gondolatokat létrehoznod, beindul a háttérben egy folytonos, akaratlan negatív gondolatáramlás, amely elkéri a figyelmed. Így elérve, hogy folyamatos legyen a negatív gondolatfeltöltés, folyamatos legyen a negatív érzelmek utánpótlása. Így folyamatos maradjon a szellemedben a belső negatív párbeszéd, melynek köszönhetően a sok rossz akaratlanul is eszedbe jut, mindenről, mindenkiről csak a rossz jut eszedbe, folyamatosan kritizálsz. Ha változtatni akarsz, akkor el kell kezdened pozitív gondolatokba tölteni a figyelmed, hogy pozitív érzelmeket táplálj, nevelj a lelkedben. Azok ott kioltják a negatív érzelmeket, ahogy a víz eloltja a tüzet. Ennek köszönhetően megszűnik a negatív visszahatás, megszűnik a hátérben a folyamatos negatív gondolatáramlás. Megjelenik a pozitív visszacsatolás, állandósul az akaratlan pozitív gondolatáramlás. Így elérve, hogy folytonos legyen az érzelmi utánpótlás a lélekben, állandósuljon a figyelem feltöltés a pozitív gondolatokba. Ennek köszönhetően mindenben, mindenkiben csak szépet, jót, csodásat kezdjük észre venni, pozitív gondolataink lesznek. És lelkünkben békét fogunk érezni a belső feszültség helyett.

A második út, a test dimenziójának a tett szintje. Ha változtatsz a tetteiden, azzal visszahatsz a szellemedre, önmagadat megfigyelve megfigyelsz egy jó cselekedetet, figyelmedet pozitív gondolatokba töltöd, melynek hatására pozitív érzelmeket nevelsz a lelkedben. A depressziós ember kijön a depresszióból, ha önzetlenül segített egy rászorulónak, segítette valakinek a boldogulását. Használj ki minden olyan lehetőséget ahol szerethetsz, ne sajnáld rá az időt, mert nem a pénztől van lelki békéd, hanem a pozitív tettektől, gondolatoktól. Kívánj minden nap boldog szülinapot itt a facebookon ismerőseidnek, ne sajnáld az időt, meglásd azonnal megjelenik az érzelmi eredménye, a metafizikai folyamat végig fut a hármas összefonódáson. Vidd ki a házból a pókot ha takarítasz, ne bántsd őt. Menj el futni, a sportolás is egy olyan tett, amelyre pozitív érzelmeknél érzünk késztetést. Ha a tetted pozitívak, akkor pozitívak lesznek a gondolataid, és az érzelmeid is.

Ha kitartó vagy, ha kioltod a lelkedben az összes negatív érzelmet, megtelsz pozitív érzelmekkel, akkor hátradőlhetsz, mert az örökmozgó biztosítja hogy pozitív körforgásban maradj. Csak akkor kell ébernek lenned, ha környezetedben esetleg tragikus változás történt, akkor kell odafigyelned, hogy ne töltsd a figyelmed erőteljes negatív gondolatokba, mert kioltják benned a szeretet érzelmeket, és visszakerülsz a negatív körforgásba, lelki feszültségbe, szenvedésbe, ahogy huszonöt éves korod után megtörtént veled. Talán.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése