Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. január 29., kedd

Isten létezik - 2.rész: További bizonyítékok

Isten létezik - 2.rész: További bizonyítékok


Ahogy az első részből felismerhettük, Isten lábnyomait fel lehet fedezni életünkben. Ha figyelmesek vagyunk, akkor megérthetjük a múltunk, és jelenünk közötti hosszútávú összefüggéseket.

Nem csak a karmának, ok-okozati törvényszerűségnek, hatás-ellenhatás törvényszerűségnek köszönhetően fedezhetjük fel a gondviselést. Istennek csak az egyik tanítási módja a karma, vannak kifinomultabb tanításai is. Az ember lelke fejlődik a tanításoknak köszönhetően, sok büntetés, szenvedés után, az ego megszűnik, az ember többé nem akaratos, megszelídül, alázatos, jóságos lesz. Többé nem nem cselekszik rosszat, az ellene elkövetett rossz cselekedeteket elfogadja karmikus törlesztésként, keresi bennünk a tanítást, minden esetben könyörületes, megbocsájtó. Eljön egy idő, amikor több rossz nem érkezik az életébe, Jóisten nem tudja tovább tanítani, az ok-okozati törvényszerűségen keresztül. Ekkor Jóisten a karma tanítását, felcseréli a szinkronicitás tanításával.

A szinkronicitás egy megdöbbentő jelenség az ember életében. Ha Jóisten úgy látja, hogy végeztél a karmával, akkor magasabb osztályba sorol, felgyorsítja lelki, spirituális fejlődésed. Tudatra ébreszt. Nincs menekvésed, ahogy a karma esetében is úgy irányítja az életünket, ahogy akarja, szinkronicitás esetében is tejhatalma van az életünk felett. Ha azt akarja, hogy valamit megtanulj, addig fogja eléd tolni, amíg rá nem döbbensz, hogy nem lehet véletlen, foglalkoznod kell vele. A csapból is az fog folyni. Találkoznod kell valakivel, aki pont azt az információt fogja neked elmondani, amelyre a fejlődésed szempontjából pont szükséged van. Egy régi osztálytársad például. Egyik nap anyukád megkérdezi váratlanul, hogy alakult az élete. Az utcán egy plakáton valakit ugyanúgy hívnak, ahogy az osztálytársadat. Valaki melléd ül a metrón, aki döbbenetesen hasonlít rá. Majd két nap múlva szembejön veled az utcán. Azzal fogod fogadni, hogy milyen sokszor eszedbe jutott, az elmúlt napokban. Ő pedig azzal fog fogadni, hogy te is sokszor eszébe jutottál, egy könyvet olvas, ami rád emlékezteti. A könyv eljutott hozzád, elolvasod, és választ kapsz a kérdéseidre. Rengeteg élethelyzetet tapasztaltam a szinkronicitással kapcsolatban, számomra egyértelmű, hogy nem lehetett ennyi véletlen, egyértelmű, hogy egy tudatos erő, gondviselés, Isten állt az események mögött.

Van egy további lélek szint is, amikor már nincs szükség egy könyvre, egy emberre, hogy Isten üzenete, tanítása elérje a tudatunkat, felismerjük, felfogjuk, hogy mit akart tanítani, mondani nekünk. Már nincs szükség a szinkronicitásra. Ezen a fejlődési szinten meghalljuk Isten gondolatait az elménkben, felébredt egy képességünk, melynek köszönhetően beszélgetni tudunk Istennel gondolatainkban. Na ekkor döbben meg csak igazán az ember. Tollat fog, írni kezd, és akkor az ihlet, hogy oldalak folynak ki a kezéből, csak a fizikai fáradtság végett hagyja abba az írást. Visszaolvasva, egyértelmű számára, hogy ebből az életből nem rendelkezik annyi élettapasztalattal, bölcsességgel, hogy a leírtakat logikusan felfogja, összefoglalja. Egyértelmű számára, hogy Isten egy újabb tanítását tapasztalja, a karma, és a szinkronicitás után. Talán.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése