Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. január 11., péntek

Új felismerések a meditációval kapcsolatban

Új felismerések a meditációval kapcsolatban


Az elmúlt két hétben sokat tanulmányoztam a Schumann frekvenciát, így jutottam el az emberi agyhullámokig is. Mindent megvizsgáltam ami a témával kapcsolatos, mint egy türelmes kutató, addig nem léptem tovább, amíg az egyes kapcsolódó témákat is alaposan meg nem vizsgáltam. Mert másképp nem lehet megérteni. Ha nem értjük azokat a fogalmakat, amelyekkel magyarázva van a vizsgált jelenség, akkor nem jutunk megértéshez. Kisebb meglepetésemre csupa olyan fogalmak bukkantak fel, amelyek amúgy is már régen érdekeltek. Így például a villámlás. A Földön másodpercenként 50-100 villámlás számlálható, ezek főleg az egyenlítő térségben találhatók. A Schumann frekvencia egy olyan elektromágneses hullám, amely folytonosan körülutazza a bolygót. Amikor valaki hintázik, akkor vagy magának kell lendületet adnia, hogy folytonos maradjon a kilengés, hullámzás, vagy valakinek ciklikusan meg kell lökni a hintát. A Schumann frekvencia hullámainak a folytonos lökést, mozgásban maradást a villámok lökéshullámai adják. Így lehetséges, hogy ezek a Schumann hullámok, folyton megkerülik a bolygót.

A tudósok felfedezték, hogy a villámláskor gamma sugárzás is megjelenik melléktermékként. Tesla mesterségesen hozott létre villámokat, sok olyan képe van, amelyen könyvet olvas a villámok alatt. Egy cikkben azt olvastam tőle, hogy olyan érzése van, mintha a villámok segítenék a gondolkodását. A tudósaink nem rég kezdtek foglalkozni az emberi agy gamma agyhullámaival, azt állítják, hogy ezeknél az agyhullámoknál megnövekedik a felfogó képességünk, könnyed tisztán látásunk. Természetes állapotban ezek a hullámok közvetlenül ébredés után jelentkeznek az embernél, valamint alváskor a REM fázisok után. Az egyik barátom pár hete, a Schumann rezonanciás tüneteket követően, azt írta, hogy egész nap olyan tiszta volt a felfogása, mint amilyen hajnalban szokott lenni félálomban. A magyar nyelv bölcsen úgy tartja, hogy ha valamit nem fogunk fel, akkor aludjunk rá egyet, majd reggel eszünkbe jut. Reggel. Ébredéskor. És ezt valóban rengetegen tapasztaltuk. Olyankor, amikor a tudósaink szerint gamma agyhullámaink vannak, amelyek a tiszta felfogást teszik lehetővé. Valami megváltozik a Föld elektromágneses terében, a hullámok magasabb energiájú töltött részecskéket hordoznak a Föld körül, egyes emberek erre egész napos gamma agyhullámokkal reagálnak. Könnyedén felfogják a világunk, a mindenség működését, úgy érzik hogy képesek megváltani a világot.

A következő kapcsolódó téma a Naptevékenység volt. Mivel a tudósaink szerint, köztük egy magyar kutatóval, Sátori Gabriellával, azt állítják, hogy a Föld Schumann frekvenciája a 11 éves napciklussal arányosan változik. Ez teljesen logikus parasztésszel is, mivel minden napciklus végén sok napkitörés van, a napszéllel rengeteg töltött részecske érkezik a Föld mágneses terébe, ami hatással van a légkör elektromos töltöttségére. Ez egy ugyanolyan hintarendszer, ciklikus rendszer, amilyen a villámlás, és a hullámmozgás közötti kapcsolta. A Nap tölti fel energiával a Földet, a napkitöréseken keresztül. A négy év alatt, megfigyeltem magamon, hogy napkitörések után nagyot ugrik a felfogó képességem. Olyankor érkeznek a felismeréseim az idővel kapcsolatosan. Ami talán a legbonyolultabb kutatási témám. Leggyorsabban a gamma sugárzás éri el a Földet, az pár órával a napkitörés után ideér. Az alacsonyabb energiát hordozó többi részecskének, napok kellenek, amíg a napszéllel elérik a Földet. Azok okozzák a látványos sarki fényt. Amikor elkezdenek felismeréseim lenni az idővel kapcsolatosan, pár óra után már megfordul az agyamban, hogy napkitörés lehetett, idővel elkezdtem leellenőrizni, és összefüggést találtam. Viszont nem csak a napunktól érkezhetnek töltött részecskék a Földre, érkezhetnek távoli csillagoktól is. Ez lehet az oka a novemberi, decemberi Schumann frekvencia rendellenességeknek, olyan pozícióba kerülhet a bolygónk, egy olyan energiatengelybe, amely tele van töltött részecskékkel. Egy távoli égitesttől sugárzik. Áthaladunk rajta, minden évben körülbelül három hónapot benne töltünk, ezalatt feltöltődik belőle a Föld, majd az emberek aurája, atmoszférája, elektromos tere. Talán. Talán most a napunk töltődik fel, ez az egész energiatér most a napunknak szól, a napunk is ciklikusan energiát kap, néha neki is meg van lökve a hinta. Talán.

A tudósaink azt találták, hogy a Föld Schumann frekvenciája 7,8 Hz körül rezeg. Ebben a rezgéstartományban működik az emberi agy is. Fiatal koromban sokat viccelődtünk az alfa állapottal, szoktuk mondani, hogy valaki lement alfába. Most mélyebben megvizsgáltam az agyhullámokat, megértettem mit jelent az alfa állapot. Elektroencefalográfia (EEG), ilyen hülye neve van, annak a készüléknek, amely képes megmérni az elektromos impulzusokat az agyban. Sok érzékelőt ráraknak a fejedre, úgy nézel ki, mint valami sci-fiben egy földönkívüli. Majd megvizsgálnak alvás, ébrenlét, tanulás, relaxálás, és egyéb tevékenységek közben. Így állapították meg, hogy Béta agyhullámaink az ébrenlét alatt vannak, 14-30 Hz-ig. Alfa agyhullámok 8-13 Hz-ig vannak. Itt tapasztaljuk a meditációban megjelenő öröm, flow állapotot, valamint a szuper tanulás képességet. Ez egy mélyen relaxált, nyugodt állapot, természetes állapotban az elalvás előtti időszakra jellemző, ahol még se nem alszunk, de már nem is vagyunk túl éberek. Ezután jönnek a Théta hullámok 4-7 Hertz között. A meditálók tudják ébren elérni ezt az agyhullám állapotot, vagy nyaralások alatt, vagy szerelmesen tapasztalható meg. Az álmok alatt tapasztalható hétköznapi körülmények között. Ebben az állapotban az agy, szivacsként szívja magába a tudást, és ilyenkor érkeznek az AH-HA élmények, felismerések. A már említett gamma hullámok + 30 Hz felett vannak, de váltakoznak a Théta hullámokkal. Nagyon sokat elárulnak ezek az információk, nekem rengeteg választ adnak az elmúlt négy évemre.

Ezek az információk összefüggnek a meditációval, de ezen felül találkoztam egy nagyon értékes információval is. A Wikipédia ezt írja a Béta hullámnál: * Éber állapotban nyitott szemmel ez az alapaktivitás, feltehetőleg kognitív folyamatokat jelképez. Szorosan összefügg a motoros viselkedéssel – aktív mozgáskor vagy taktilis ingerléskor általában a béta-aktivitás legátolódik. *

Aki hallgatta már Gunagrihát, az biztosan találkozott azon tanításával, hogy járj el futni. Az ő mestere Sri Chinmoy nagy maraton futó volt. Ha még egyszer elolvasod a wikipédiás magyarázatot, akkor megérted az összefüggést. A meditáció lényege, hogy elhagyjuk a Béta hullámokat, ami aktív elmeműködéskor van jelen. Lecsendesítjük az elmét, ezzel lemegyünk alfába, ahol örömöt kezdünk érezni. Az ember vagy gondolkodik, vagy érez. Ez a mérleg két nyelve. Ha túl aktív az elméje, akkor teljesen bezárul a szíve, nem tud érezni, nem jut információhoz az energia világából. Amikor elcsendesítjük az elmét, gondolat nélküli állapotba maradunk, olyankor érezni kezdjük a világot. És ez oktalan öröm érzettel társul. Vagy kinyitjuk a szívünk szeretettel, ezzel arányosan elcsendesedik az elménk, vagy bezárjuk az elménk tudatosan, ezzel arányosan magától kinyílik a szívünk. Mindegy melyik oldalról billentjük meg a mérleget. Alfa agyhullámaink nyitott szívnél vannak, Béta agyhullámaink nyitott elménél vannak. Théta keveredése a gammával, valószínű egyensúlyra utal.

Én az elmúlt négy év alatt ösztönösen elkezdtem meditációs gyakorlatokat végezni, amelyekről csak később értettem meg, hogy mit csinálok. Sétáltam a határban, választottam egy távoli fókuszpontot, egy fát, egy út fölé kinyúló faágat, és elkezdtem rá fókuszálni. Csak arra az egy pontra, közben lassan lépkedtem. Nagyon lassan. Eközben a fejhallgatón relaxációs zenét hallgattam, ami segít elérni az alfa állapotot. Így sétáltam fókuszponttól, fókuszpontig körülbelül 40 percig, amikor megjelent az örömérzet, mosolyogni kezdtem. És érezni kezdtem a természetet. Csak arra figyeltem, hogy fókuszáljak a kilógó faág végére, és a megjelenő gondolatokat tovább engedjem. Ezt csináljuk ülve is, becsukott szemmel, de akkor nagy a valószínűség, hogy elalszunk. Sétálva erre kisebb az esély. Van aki kitartóan a saját légzését figyeli, van aki mantráz valamit. a lényeg ugyanaz, egy valamire fókuszáljuk a figyelmünk, és nem engedjük elkalandozni. Ezzel a módszerrel sikerül kikapcsolni az elmét, és elérjük ébren az alfa állapotot, ahol boldogságot érzünk.

Viszont a futásnál, hegymászásnál ugyanígy megjelenik az oktalan öröm, eufória. Ugyanúgy elérjük hosszútávú futásnál a kikapcsolt elmét, alfa állapotot. Hogy miért? Ott a válasz a Wikipédiában. Aktív mozgáskor vagy taktilis ingerléskor általában a béta-aktivitás legátolódik. Azaz fizikai megerőltetésnél az agy kikapcsol. Utána néztem mit jelent a taktilis kifejezés, - érintést értenek alatta. Azaz ha sokat simogatnak, átölelnek, tapogatnak, akkor is kikapcsol az agy, így a szeretkezés egy fajta meditáció.

Na szóval nem csak úgy lehet elérni az alfa állapotot, hogy szeretünk, vagy becsukott szemmel meditálunk, hanem úgy is, hogy elmegyünk futni, hegyet mászni, vagy gyúrni, vagy kertet ásni, fizikailag megterheljük magunkat. Nekem ez egy erős visszaigazolás, mert látom a maratoni futó ismerőseimet a Facebookon, sokkal boldogabb emberek. Emlékszem, hogy a hegyi túrák alatt többször is elértem az oktalanul mosolygó állapotot, de csak amikor egyedül voltam. Valószínű ha beszélgetés van, akkor nehezebben hagyjuk el a Béta állapotot. Ezek az új felismerések, lehet gyakorolni, lehet sportolni, lehet örülni. Valamint lehet Teslaféle gamma sugárzót építeni, vagy lehet örülni a Föld rezgés emelkedésének, napkitöréseknek. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése