Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. január 29., kedd

Isten létezik - 1.rész: A bizonyíték

Isten létezik - 1.rész: A bizonyíték


Aki egy kicsit is figyelmes saját életének eseményeire, összefüggéseire, annak már legalább gyanús valami, vagy már megbizonyosodott arról, hogy kell lennie valamiféle gondviselésnek, felsőbb tudatos irányításnak.

Sokan találkoztunk már a karma kifejezéssel, mely szerint bármit cselekedsz, az visszatér hozzád. A jó is, és a rossz is. Nehéz felismerni a gondviselést az életünkben bekövetkező események hátterében, mert legtöbbször nem attól kapjuk vissza a jót, vagy a rosszat, akinek adtuk. A legtöbb ember szerencsésnek, vagy szerencsétlennek gondolja magát a meglepetésszerű élethelyzetekben, véletleneknek hiszik a bekövetkező eseményeket. 

A szerencsés ember, nem érti az összefüggéseket, nem ismeri fel, hogy korábban több önzetlen jó cselekedete is volt, többször jóságos volt, mely cselekedetek egy nap visszatértek hozzá. A szerencsétlen ember nem ismeri fel, hogy korábban több alkalommal önző volt, gonosz volt, rosszat cselekedett embertársaival, mely cselekedetek egy nap visszatértek hozzá.

Jóisten olyan nekünk, mint apánk, anyánk. Szeret minket, de mégis feladata, hogy neveljen, tanítson minket. Amikor valaki rosszat cselekedik, vagy épp megbosszulja az őt ért sérelmeket, a rossz cselekedetre, rossz cselekedettel válaszolt, akkor Isten tanítani fogja. A tanítás része a büntetés, a váratlanul érkezett nehezebb élethelyzet, lehetőséget ad a felismerésre, kicsit levesz az egónkból, kicsit magunkba nézünk, elgondolkodunk az életünkön. Ha jó mélyen elgondolkodunk, akkor felismerhetjük az összefüggéseket egy korábbi élethelyzettel, mely megdöbbentően hasonlíthat a jelenlegi élethelyzetre, csak a korábbiban más szerepet vállaltunk. 

A korábbiban nem mi voltunk az áldozat, mi a rosszat cselekedő, büntetést végrehajtó emberek közé tartoztunk. Jóisten ritka esetben adja vissza rögtön másnap a rossz cselekedeteinket, sokszor éveket, vagy akár évtizedeket vár a megfelelő pillanatig. Nem akar neked rosszat, ahogy egy jó szülő se akar rosszat, nem azért büntet meg, mert örömét leli a te szenvedésednek látványában. Azért büntet meg, hogy lehetőséged legyen megértéshez jutni, a megértés által jobb emberré válni. Türelmesen kivár, hogy lehetőleg akkor kapd vissza a rosszat, amikor készen állsz rá, amikor nem dől romokba az életed a büntetés végett, amikor van kiút, abban az esetben, ha megérted a leckét, tanítást.

Rengeteg összefüggést értettem meg a saját életemből, és miután felismertem a háttérben működő gondviselést, keresni kezdtem embertársaim életében is az összefüggéseket, nem meglepő módon nagyon sokat találtam. Nekem ennyi elég, hogy megbizonyosodjak arról, hogy Isten létezik, nem csak hús, és vér vagyunk, akik céltalanul 70 évet eltöltenek ezen a Földön, evolúciós véletlenek sorozatának köszönhetően. Nem. Ettől sokkal bölcsebb az igazság, sokkal gyönyörűbb a valóság. Talán.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése