Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. január 8., kedd

Aki mindent megért, az mindent megbocsájt!

Aki mindent megért, az mindent megbocsájt!


Jézus azt tanította, hogy ha megdobnak kővel, akkor dobj vissza kenyérrel. Ha megütik az orcád, akkor tartsd oda a másik orcád is. Ezen a tanításon sokan kibuknak. Sokkal logikusabb, ha a sérelmeinket megtoroljuk, nem hagyjuk magunkat eltaposni. Mert ha hagynánk, akkor mások is azt hinnék, hogy szórakozhatnak velünk. Nem bocsájtunk meg. Fogat, fogért, hogy tanuljon az illető belőle, legközelebb kétszer is meggondolja, kinek okozzon rosszat.

Ennek a cikknek a végére megérted majd Jézus tanítását. Logikusan fogod megérteni. Eddig csak a kisebb képet láttuk, amely szerint valóban logikus volt megtorolni a sérelmeket. Ha meglátjuk a nagyobb képet, akkor felismerjük, hogy valójában melyik a helyes út.

Először is tisztázzuk a mennyország, és a pokol fogalmát. A mennyország, és a pokol itt van a Földön. A depressziós, és a megvilágosodott emberek, értik ezt a kijelentést. A legtöbb ember nem hisz Istenben, nem hisz a gonoszban sem, se a mennyországban, se a pokolban. De a depressziós ember hinni kezd, mert paranoiás gondolatai olyanok, mintha a sátán beszélne hozzá, és mindeközben lelkileg a pokolban érzi magát. A megvilágosodott ember hinni kezd, mert bölcs gondolatai olyanok, mintha Isten beszélne hozzá, és mindeközben lelkileg a mennyországban érzi magát. Nagyon sok megvilágosodott emberből próféta lesz, azt állítva, hogy gondolataikban Isten szól hozzájuk, rajtuk keresztül Isten szól az emberiséghez.

Az ember testből, szellemből, és lélekből épül fel. A testét mindenki tudatosítja, a szellem részünk az értelmünk, a gondolkodási képességünk, a lelki részünket pedig érzelmekként tudatosítjuk. Amikor valaki depressziós lesz, olyankor tartósan lehangolódik érzelmileg. Amikor valaki megvilágosodik, olyankor tartósan felemelkedik érzelmileg. A tartós érzelmi, lelki változás, kihat a szellemre, és a testre is. Észlelni kezdjük a nagyon szeretetteljes, vagy nagyon gonosz gondolatokat, Isten, vagy a Sátán beszélgetni kezd velünk. A testünk emelkedett érzelmeknél fiatalodni, gyógyulni kezd, tartósan lehangolódva látványosan öregedni kezd.

Bármennyire is nehezen hihető, úgy néz ki, hogy a mennyország, és a pokol mégiscsak létezik, legalább is a lényünkben történő metafizikai változások, logikusan ezt mutatják. Nem kint kell keresni, a mennyország, és a pokol belül van. Több, mint hét milliárd ember él a Földön, mindannyiunkban lélek van, mindannyiunk lelke, ebben a pillanatban is fel van töltve érzelmekkel. A legtöbb felnőtt emberben semleges érzelmek vannak. A nap egyik felében jó kedve van, másik felében rossz kedve van. A legtöbb ember nem hangolódik tartósan le, ha el is rontja valami a kedvét, pár óra után már újra semleges kedve van. Ugyanígy, ha valami feldobja a kedvét, pár óra után visszanyeri a semleges érzelmi állapotot. Amint érzelmi változás történik bennünk, azonnal megnyilvánul a szellemi változás is. Egy kisgyermek, aki állandóan emelkedett érzelmi állapotban van, ha hisztis lesz, dührohamot kap, nagyon gonosz dolgokat tud mondani, amíg benne vannak a negatív érzelmek. Amint harmonizálódnak az érzelmei, azonnal újra kis angyal lesz, nagyon szeretetteljesek lesznek a gondolatai.

Gyerekkorban mindannyian felhangoltan, emelkedett érzelmekkel érkezünk erre a Földre. Kis angyalokként, akik 5 éves korukig hallják Isten hangját. Majd fokozatosan elkezdnek változni az érzelmeink, lassacskán süllyedni kezdünk. 25 éves korunk körül elérjük a tartós semleges érzelmi állapotot. Már nem vagyunk boldogok, de még nem is vagyunk szomorúak. Ekkor kezdünk gondolkodni az életünk értelméről. majd eltelik 20 év, és arra leszünk figyelmesek, hogy nagyon sok embertársunk, nagyon megváltozott, nagyon pesszimisták, negatívak lettek. Nagyon sokan szomorú, vagy épp mogorva arckifejezéssel élnek. Ritkább esetben belebotlunk egy depressziós embertársunkba, aki nem tudja megmondani mi történt vele, pokoli, kínlódásnak érzi az életét. Még ritkább esetben belefutunk egy megvilágosodott ismerősünkbe, aki azt állítja, hogy újra olyan boldogságot érez, amilyet gyerekkorában tapasztalt.

Láthatjuk, hogy érzelmeink, lelkünk, életünk folyamán több változáson megy keresztül. A változó időszakokat követően kiegyensúlyozódunk, tartósan megjelenünk, egy új érzelmi szinten. Megfigyelhető, hogy nagyon emelkedett érzelmi szinten születünk meg, majd életünk alatt fokozatosan lehangolódunk. A lehangolódásokat traumák, veszteségek okozzák. Valamit nem tudunk elengedni, elfogadni, hosszabb időszakon keresztül dühösek vagyunk, haragszunk. Idővel úgy maradunk. Ha sokáig maradtunk lehangolódva, akkor az alaphangulatunk megváltozik, tartós érzelmi változás történt. Így lépkedhetünk az egyes érzelmi szintek között a lelkünkben. Minél negatívabb érzelmi szinteken egyensúlyozódunk ki, annál negatívabb lesz az alapgondolkodásunk. Annál pesszimistábbak leszünk. Annál rosszabb helynek látjuk a világot, annál kevesebb emberben bízunk. Annál jobban átadjuk a lelkünk, és azzal együtt a szellemünk a sötét erőknek. Kisördögök leszünk, életünk alatt a pokolra jutunk. Minél mélyebb érzelmi szintekre süllyedünk le, annál nagyobb hatalma van felettünk a sátáni erőknek, annál könnyebben manipulálják a gondolkodásunk. Annál jobban azonosulunk a gonosz gondolatokkal, annál jobban megtestesült gonosszá válunk. Ugyanígy fordítva is igaz. Aki felnőtt korában visszafordítja a folyamatot, elkezd érzelmileg fokozatosan visszaemelkedni, egyre jobban elérhető lesz Isten számára, egyre könnyebben beszélni tud hozzá az Isten. Végül teljesen visszaalakulhat, újra megtestesült angyal lehet, ahogy pici korában volt. Ezt az állapotot hívjuk megvilágosodásnak.

A fény, és a sötétség erői harcolnak az emberi lelkekért a Földön. Hogy mi oka lehet ennek a versengésnek, azt nem tudom. Halálunk pillanatában megvan mérve a lelkünk, és az szerint folytatjuk utunkat? Ha valaki nagyon lesüllyedt, nagyon gonosz ember lett, akkor a valódi pokolban folytatja a létezést? Ha valaki megvilágosodik, akkor bejut a mennyországba? Lehetséges, hogy sok dimenziós a valóságunk? Lehetséges, hogy tényleg vannak poklok, és mennyországok? És a Föld a lelkeknek egy válogató hely? Ide születsz, és rajtad múlik, hogy hol folytatod?

Ha valóban célja van a létezésünknek, valóban a lelkünktől függ a további létezésünk, akkor hogyan kell megtartani az emelkedett érzelmi állapotot életünk során? Nézzük meg öt éves korig a gyermekeket, amikor még közel a legmagasabb érzelmi szinten élnek. A gyerekek nem tudnak haragudni, nem értik a megbocsájtás fogalmát. Nem akarnak bosszút állni, nem akarnak büntetni. Olyan a lelkük, mint a házi kedvenceinknek, akik szintén nem tudnak haragudni. Csak szeretni tudnak. Jézus azt mondta, hogy ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel. Most megérthetjük, mit jelent ez.

Van egy afrikai törzs, amelynél az a szokás, hogy ha valaki elkövet valami rosszat, akkor a törzs tagjai beállítják egy kör közepébe, és mindenki emlékezteti, valami jó cselekedetére. Mindenki elmondja neki, hogy mennyire jó ember. Ennek hatására, az illető sírni kezd, a lelkébe beszivárgott rossz érzelmek sírással távoznak. A lelke megtisztulása után, a gondolatai is megtisztulnak, többé nem jár a fejében szeretet hiányos, gonosz cselekedet.

A mi világunkban, ha valaki rosszat követ el, akkor a többiek megbélyegzik, megszégyenítik, megbüntetik. Ilyenkor az emberben megerősödnek a negatív érzelmek, még több erőt kapnak a negatív gondolatok. Még jobban lesüllyed érzelmileg. Még jobban ki lesz szolgáltatva a gonosz erők irányításának. Még könnyebben eszébe fognak jutni gonosz gondolatok, tettek, cselekedetek. Az egyik ember megfertőzi a másikat. Úgy terjed a gonoszság a Földön, mint valami betegség. Az egyetlen gyógyszer a szeretet, a megbocsájtás képessége, amikor valóban elengedjük a sérelmeket, valóban odatartjuk a másik arcunk. Ha nem így teszünk, akkor bekerülünk a körforgásba. Bántanak minket, negatívnak ítéljük meg a kialakult élethelyzetet, negatív gondolatainkkal utat nyitunk a negatív érzelmeknek. Veszteséget okoztak nekünk, akár tárgyit, akár lelkit, mi nem tudjuk elfogadni, elengedni a veszteséget, megharagudunk, büntetni akarunk, bosszút állunk. Ez alatt észrevétlenül lehangolódunk. Napok, hetek telnek el, mire lezáródik a hercehurca, és mi észre se vettük, hogy érzelmi állapotunkban süllyedés történt. Veszítettünk a fényünkből. Negatívabb érzelmeink lettek az alapérzelmeink, negatívabb lett az alapgondolkodásunk. Több rosszat kezdünk észre venni, többet kezdünk kritizálni, rosszabb hely lett a világ. Jobban eléri a gondolatainkat a sötét, manipulatív erő. Kiszolgáltatottabbak lettünk, hamarabb olyan döntést hozhatunk, amivel kárt okozunk másoknak. Minket is megfertőztek, mi is megfertőzünk másokat.

Azon kapod magad, hogy valaki ordít rád, nagyon gonosz, igazságtalan dolgokat mond rólad, hisztériás rohamban. Őrjöng, mintha démon szállta volna meg. Mit teszel? Hagyod, hogy téged is elöntsenek a negatív érzelmek, a te elmédhez is könnyen hozzáférjen a gonosz? Visszaordibálsz kígyót, békát, te is fájdalmat okozol? Hogy aztán a belső párbeszédben a gonosz erő igazolást nyerjen veled szemben, úgy gondolja a támadód, hogy megérdemelted a támadást, igazságot szolgáltatott? Vagy odafigyelsz a támadás alatt az érzelmi állapotodra, megtartod a higgadtságod, belső békéd, szeretetedet, akár mennyire is őrjöngnek veled szemben? Tudatosítod, hogy ismerősödből, barátodból, családtagodból, most egy olyan érzelem beszél, ami ritkán jelenik meg, ez nem a valódi arca. Tudatosítod, hogy legtöbbet úgy tudsz segíteni neki, ha nem támadsz vissza, hanem megértéssel fordulsz felé, tudod hogy nagyon rosszul érezheti magát, ha ilyen állapotban nyilvánult meg. Tudod, hogy nem veled van baja, nem te idegesíted, a gondolatai támadták meg, önmagát is támadja. Tudod, hogy ha felemelkednek az érzelmei, akkor megbánja a viselkedését. Ezért, legyen bármilyen nagy a sötétség támadása, te tudatos maradsz, és megőrzöd a fényed. Ha nem így teszel, akkor győzött a sötétség. Ha azonosulsz a negatív érzelmekkel, akkor mindketten elvesztetek. Ha megőrzöd a higgadtságod, tudatossággal fogadod az élethelyzetet, a sértések ellenére te szeretetteljesen közeledsz, akkor győzött a fény. A támadó, aki azt látja, hogy viselkedése ellenére te továbbra is szeretettel viszonyultál hozzá, a belső párbeszéd során legyőzi önmagában a gonosz erőt. Amikor egyedül marad, akkor összezavarodik a viselkedésed végett. A negatív hang manipulálni próbálja ellened, de a viselkedésed fénye győzedelmeskedni fog lényében. Az ember elsírja magát, többé nem akar gonosz lenni, olyan akar lenni, mint te voltál, szeretetteljes. A sírással távozik a lélekből a negatív érzelem, a sötét erő befolyást veszít az ember felett. A negatív érzelmek helyére fény költözik, segítettél valakinek egy lépést visszajönni a fénybe.

Téged ne érdekeljen, hogy a többi ember kinevet, vagy gyengének tekint. Te mindig bocsáss meg, viselkedj a legnagyobb szeretettel a hozzád gonoszan viselkedő emberekkel. Minél nagyobb benned a fény, annál jobban támadni fognak a sötét erők. Annál több ember fog kigúnyolni a szereteted végett. Azok az emberek, akik lelkét már elnyelte a sötétség, azok gyűlölik magát a szót is, hogy szeretet. Gyűlölik, ha valaki képes megbocsájtani. A sötét erők könnyen manipulálják a sötét lelkű embereket, minél nagyobb fény vagy, annál több rosszat követnek el neked. Annál több fájdalmat kapsz, bízva abban, hogy megharagszol, elveszíted a megbocsájtás képességedet, bosszút állsz, lelked, érzelmi szinted, süllyedni kezd. Hidd el, hogy a leggonoszabb ember is értékeli a szeretetedet, eljön a nap, amikor sírva emlékezik rád, nem felejti el, hogy te megpróbáltad visszahozni őt a fénybe Földi élete során. Ha úgy érzed, hogy szeretetteljes viselkedésed nem ér semmit, az emberek továbbra is gonoszak, akkor tévedsz. Hidd el, az összes gonosz ember lelke legmélyén nagyon hálás a szeretettednek, vannak pillanataik, amikor még felgyúl bennük a fény, amikor erőt kap a lelkük fényes része, olyankor meghatva köszönetet mondanak neked. Amikor elönti őket a sötétség, olyankor ezek a gondolatok elerőtlenednek, de attól még ott vannak.

Nagyon sok esetben megfigyelheted az itt leírtakat. Kezd el megfigyelni az embertársaidat a lelkük szerint. Emlékezz régen milyenek voltak, emlékezz gyerekkorukban milyenek voltak. Az emlékeidben élő szeretet teljesebb felsőbb énjükhez szólj. Vedd észre a körforgást, tudatosítsd amikor valamelyik családtagod feldúlva érkezik haza. Tudd, hogy nem veled van baja, tudd, hogy úgy segíthetsz, ha szeretetteljes maradsz. Vedd észre barátaid nehéz életszakaszait, lásd milyen lelki válságon mennek keresztül, lásd, hogy a negatív érzelmek beszélnek belőlük, ne haragudj meg, ne fordulj el tőlük. A visszatámadás helyett mond el nekik, hogy mennyire jó emberek, segíts nekik megtartani a fényüket, ahogy az afrikai bölcs törzs teszi.

Nézz önmagadba, figyeld meg mennyi kritikus gondolatod van egy nap alatt embertársaidról, önmagadról. Tudatosítsd az érzelmi állapotod. Nagyon sok spirituális tanítást találsz, melyek megtanítanak felemelkedni, visszaemelkedni. Nagyon sok lélekemelő gyakorlat van, nagyon szépen visszaépítheted a lelked, kiszűrheted elmédből a negatív, kritikus gondolataidat. Tanulnod kell, meg kell ismerned magadat, meg kell ismerned a metafizikádat. Tudnod kell, hogy hol vannak a sötét erők csapdái. A lelkeden, szellemeden, és a testeden keresztül is próbálkozhatnak. Sok olyan étel, káros szokás van, melyek nagy mértékben lezúzzák a lelked. Nem érted miért támadod embertársaid másnaposan. Nem érted miért vannak paranoiás gondolataid drogozás után. Megnyitod magad a sötété erőknek. Túl sok édeset, húst eszel, túl sok életenergiát veszítesz orgazmussal, szintén kitárod a lelked kapuit, könnyű préda vagy. Világunk tele van tudatos csapdákkal, szinte lehetetlen magas érzelmi állapoton megmaradni felnőtt korra. nagyszüleink, szüleink nincsenek tisztában a metafizikai háttér folyamatokkal, nagyon sok olyan érzelemcsökkentő rossz szokást tanítanak meg velünk, amikről azt gondolják, hogy helyes cselekedet. Hisz velük is azt tanították. Az ember a legmagasabb rezgésre csak húsevés nélkül juthat vissza. Figyeld meg a családodban, hogy nagy húsevő lakomák után, mennyire gonoszkodni kezdnek az emberek. Mennyire kritizálni, kötekedni kezdnek. Ugyanúgy ahogy a másnaposok, drogfüggő emberek. Vedd észre az összefüggéseket, és tudatosan védekezz a gonosz támadások ellen. Magyarázd el szeretteidnek miért történik viselkedésükben a változás, milyen szokásaikon változtassanak, hogy megszabaduljanak az utálatos időszakoktól.

Mindig légy éber, mindig tartsd figyelem előtt, hogy bárki támad meg, bárki gonoszkodik, neked a benne lévő sötét erőt kell legyőznöd, nem az embert akin keresztül megnyilvánul. Neked az embert kell segítened visszatérni a fényre. Elmondani neki, hogy ő jó ember, szeretettel fordulni felé, a legnagyobb sötétségben is. Megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel. Tartsd oda a másik orcád, egészen addig engedd, hogy bántsa a tested, amíg a belőled áradó szeretet, könyörület, megbocsájtás, le nem győzi a benne lévő sötétséget, rossz érzelmeket. Így gyógyítani fogod a világot, ahogy Jézus tette. Jézus legnagyobb tanítása, hogy a keresztről is a megbocsájtást hirdette. Csakis úgy tarthatjuk meg az emelkedett, mennyországi érzelmeket, ha nem engedjük be lelkünkbe a sötétséget, gonoszságot. Ha mindig megbocsájtunk. Az egyik legbölcsebb mondás amit hallottam, hogy: Aki mindent megért, az mindent megbocsájt. Aki ezt a cikket megérti, az mindent megértett. És az mindent megbocsájt. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése