Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. január 17., csütörtök

Szexuális vágy, dinamizmus, életenergia

Szexuális vágy, dinamizmus, életenergia.


Sokszor úgy érzem, hogy az egész életem egy nagy tanítás volt, mintha semmi se lett volna véletlen, minden azért történt, hogy ezeket a sorokat megírhassam. Négy éve írom ezeket a sorokat, olyan összefüggéseket megértve, melyekről azelőtt a legkisebb fogalmam sem volt. Ebben az írásban is nagyon érdekes metafizikai jelenségeket fogok kielemezni, mellyel nagyon sokan azonosulni tudnak, ha jól sejtem.

Két évvel ezelőtt Oxfordban éltem fél évet, egy nagyobb házat béreltünk öten, az egyik lakó egy fiatal huszonéves srác volt, aki eléggé dinamikus volt. Nem szeretem az idegen szavakat, de nehéz szép magyar szót találni a dinamizmusra. A kisgyerekek dinamikusak. Képesek egész nap ugrálni, szaladgálni, kiabálni, ha kell hisztériásan földhöz vágják magukat, ugyanígy amikor örülnek, akkor ujjonganak, ugrálnak. Ilyen a dinamikus ember. Élet van benne, vitális. A velünk együtt élő huszonéves srác is nagyon vitális, dinamikus volt, sokszor a semmiből ordítani, kiabálni kezdett, ujjongott, hangoskodott, annyi energia volt benne, hogy muszáj volt valahol szelepet nyitnia. A másik ami nagyon jellemző volt rá, az a szexuális étvágya. Nagyon sokszor, nagyon kívánta a szexet, nagyon sokat beszélt róla. Gátlástalan fiatalember volt, aki nem csinált abból gondot, hogy az egész házban hallani lehetett a nyikorgó vaságyat a kielégülése közben. Mindig büszkén jött ki a szobából, mint akinek ez a dolga, a fiatal bikának nem szabad szégyellenie az elért eredményeket. Igenis halhatja a világ az ő nagy tetteit. Nagyon sok furcsa dolga volt, de mindezek ellenére szeretetre méltó ember volt, olyan, mint egy nagyra nőtt kisgyerek, aki bármit csinál, hosszan úgy se lehet rá haragudni.

A szobatársam már nem huszonhárom éves fiatal srác volt, már harmincöt éves volt, de mégis közel olyan dinamikus volt, mint a kis bika. Ő egy nagyon jó barátom, akit nagyon szeretnek az emberek. Szintén megfigyelhető nála az időszakos hangerő emelkedés, nagyon sokat tud bohóckodni, grimaszol, tánclépésekben jár, utánozza az embereket, néha ugrabugrál, komédiázik, - kora ellenére, látványos jelenség. Olyan, mint egy nagyra nőtt kisgyerek. Szintén nagyon szereti a szexet, szintén nem nagyon titkolja. Sokat beszél róla, sokat hülyéskedik a szexel kapcsolatosan. Nagyon tud örülni, tud hangosakat nevetni, és amikor mérges, akkor tud hangosan kiabálni, mint az olaszok. Van egy lány barátom is, aki harminckilenc éves, és ugyanezeket a jeleket mutatja. Életem egy szakaszában nagyon szerelmes voltam belé, teljesen elbűvölt a kisugárzása. Olyan, mint egy nagyra nőtt aranyos kislány. A kisgyerekek pozitív, és negatív vonásaival együtt. Azaz ha hisztizik, akkor hatalmas cirkuszt csap, és már nem lehet leállítani, mint egy gyermeket, megvannak a dinamizmusnak az előnyei, és hátrányai is. De az előnyei gyönyörűek. Élettel teli. Lassan öregedik, nagyon erős a kisugárzása, az emberek szeretnek a közelében lenni, aurájában lenni, feltöltődnek belőle, kicsit ők is, dinamikusabbak lesznek a jelenlétében. Nagyon szeretetteljes ember, ahogy a volt szobatársam is, és a kis bika is. Mindhármuknak aranyból van a szívük, nem képesek elviselni az éhező ember látványát, mindig adakoznak a hajléktalanoknak az utcán, mindig visznek valami kis ajándékot, kedvességet, ha látogatóba mennek.

Ennek a három embernek köszönhetően, meg a saját élettapasztalataimnak köszönhetően úgy gondolom, hogy sikerült megértenem a szexualitással, dinamizmussal, életenergiával kapcsolatosan, egy nagyon érdekes összefüggést. Miért van az, hogy az egyik ember teljesen kiégett, semmi életenergiája nincs, a másiknak meg ordibálnia kell, hogy levezesse a feszültséget, többletenergiát? Tudatosítjuk önmagunkon, hogy épp mennyi életenergiával vagyunk feltöltődve, mennyire vagyunk jelenlegi életszakaszunkban dinamikusak? Ha visszagondolunk az elmúlt húsz évre, akkor megtudjuk mondani, hogy mennyire voltunk dinamikusak? Nem nagyon. Nehezen tudatosítjuk az életenergia szintünk. Viszont van egy kapaszkodó pont, mely segítségével felidézhetjük azokat a napokat, heteket, időszakokat az életünkben, amikor magasabb életenergia-szinteken voltunk felnőtt korunkban is. Ez a kapaszkodó pont, a szexuális vágy megfigyelése. Amikor a szexuális vágyunk feltűnően megnövekedett egy életszakaszunkban, akkor nagy valószínűséggel dinamikusak is voltunk. Azaz könnyen bohóckodtunk, viccelődtünk, grimaszoltunk, ujjongtunk örömünkben, vagy épp olasz módon, ordibálva vitatkoztunk párunkkal. Én emlékszek ilyen időszakokra életemben, mert ezek az időszakok mindig nyaralások, kirándulások alatt voltak. Mivel én a szexualitásra metafizikai jelenségként tekintek, ezért nem szégyenlem megosztani egyes élettapasztalataimat. Tudom, hogy a szexnek, orgazmusnak nagyon sok köze van az életenergiához, az orgazmus egy bizonyos életenergia megnyilvánulás, metafizikai jelenség. Sokat segít a metafizikai energialényünk megértésében, mely végeredményben az ember tartós boldogságához vezet.

Megfigyeltem magamon, hogy a nyaralások alatt különlegesen erős szexuális vágyam ébredt több alkalommal. Mi a szexuális vágy? Lehet láttál már olyan szaunákat, ahol egy vödörbe lassan folyik a víz, majd amikor a vödör megtelik, akkor feldől, és kiürül. Miután kiürült, a vödör magától visszaáll, valamiféle egyensúly rendszernek köszönhetően, újra elkezd folyni belé a víz. Ilyen a szexuális vágy is. Van bennünk egy vödör, amely elkezd életenergiával megtelni, és amikor már tele van, akkor kiürül. Vagy legalábbis az ember késztetést érez a kiürítésére. A következő sorokat férfiként figyeltem meg, nem állítom, hogy a hölgyeknél ugyanígy játszódnak le ezek a metafizikai folyamatok. Amikor egy férfi kiüríti az életenergia vödröt, olyankor azonnal teljesen megszűnik a szexuális vágy. Egy busznyi mezítelen topmodell járkálhat előttünk, ha kiürült a vödör, akkor nem ébred újra a vágy. Majd eltelik egy hét, és a mezítelen test látványára felébred a vágy, késztetést érzünk a vödör kiürítésére. Vagy eltelik két hét kiürítés nélkül, és már nem csak a mezítelen test látványa ébreszti fel a vágyat, hanem egy formás popsi is egy feszes farmerben. Vagy eltelik három hét, és a férfi begerjed egy fedetlen boka látványától is. Minél jobban megtelik a vödör életenergiával, annál erősebb lesz a szexuális vágy, ha felébred az emberben. Annál fékezhetetlenebb lesz, és annál pajkosabb. Ez alatt azt értem, hogy a legtöbb embernek vannak olyan szexuális szokásai, melyek még színesebbé teszik az együttlétet, játékosabbá a kielégülést. Nem csak egymásra ugornak az emberek, mint az állatok, hanem előjátékaik vannak, huncutkodnak. Van aki szereti ha kikötözik, van aki szeret szerepeket eljátszani, nagyon sok perverzitás van, melyek színesítik az együttlétet. Minél jobban megtelik a vödör életenergiával, annál nagyobb szexuális vágy nyilvánul meg a felébredéskor, amely a perverz vágyakban testesül meg. Azaz, ha valaki három hétig megtartja az életenergiát, és utána ébreszti fel a szexuális vágyat, akkor nem csupán egy szokásos gyors együttlétre, kielégülésre vágyik, hanem hosszú előjátékokra, perverz kielégülésre vágyik. Azt gondolom, hogy mindannyiunknak vannak szexuális titkai, ismerjük önmagunkat, tudjuk mely játékokra vágyunk, amikor felerősödik a szexuális vágyunk.

Nekem az a furcsa, hogy életemet felidézve, ezek a titkos vágyak, nyaralások alatt mindig megjelentek. Azaz, nyaralások alatt, nagyon felerősödött a szexuális vágyam. És nem azért mert eltelt három hét az utolsó kielégülést követően, hanem nagy valószínűséggel azért, mert a nyaralás alatt boldog voltam. A boldogság tölti fel az életenergia vödröt. Azt mondjuk, hogy el kell már mennem nyaralni, kirándulni, kicsit kikapcsolódni, fel kell már töltődnöm, nagyon le vagyok merülve. Vagy úgy is szoktuk mondani, hogy ki vagyok merülve. Mit értünk ez alatt? Mivel töltődünk fel? Mi merült le bennünk? Hát az életenergia. Az az életenergia, amely a dinamizmust adja az embernek, amely a szexuális vágy felerősödését adja az embernek. Ahogy a cikk elején írtam, a három ismerősöm nagyon dinamikus volt, és mindhárman nagyon szerették a szexet. Mindhárom nagyon gyorsan visszatöltődött, miután kiürítette az életenergia vödröt az orgazmus után. Miért töltődnek ők hamarabb vissza? Miért töltődtem én a nyaralások alatt hamarabb vissza, vagy nagyobb áramlással vissza? Azért megyünk nyaralni, hogy kicsit kikapcsolódjunk. A kikapcsolódást az elménkre értjük, a folyamatos belső párbeszédre, folytonos gondolkodásra, mely lemerítve tart minket. A cikk elején említett három emberben közös, hogy sokat vannak a jelenben. A jelenlét a kikapcsolt elme ismérve. Aki jelenlétben van, az látja, felfogja a környezetét, figyelmét nem vonják el a gondolatai, figyelme bőségesen elérhető az öt érzékszerv számára. A szobatársam egyben munkatársam is volt, és mai napig nagyon jó barátom. Mivel én már két évvel ezelőtt is a metafizikánkat kutattam, ezért nekem az ő társasága aranyat ért, rengeteg megfigyelésem született. Rengetegszer felfigyeltem arra, hogy mindig jelenlétben van, mindig nézeget az autóból, mindent lát, hall. Ugyanígy az említett hölgy is nagyon sokat segített a felismerésekben, hosszú ideje része az életemnek. Nagyon kevés felnőtt ember őrzi meg a gyermeki elevenséget, életenergia-szintet, az ő viselkedésük nagyon sok összefüggést enged megértetni metafizikánkkal kapcsolatosan.

Amikor nyaralunk, olyankor felfogjuk, hogy pár nap a miénk, pár napig gondtalanok lehetünk, megérdemeljük a pihenést, a nyugalmat, pár napig nem kell a gondjainkkal foglalkozni. Ilyenkor elcsendesül az elménk, jelenlétben leszünk, felerősödnek az érzékszerveink, kicsikét olyannak fogjuk fel a világot, mint gyerekkorunkban. Több hang, több illat, több íz éri el a tudatunkat. Több részletet fogunk fel az elénk táruló képből, figyelmesek leszünk a felhők formáira, a madarakra, fákra, kavicsokra. Olyanok leszünk, mint a kisgyerekek, akik figyelmét egy furcsa alakú kavics, egy pillangó se kerüli el. Ha elcsendesült az agyunk, felerősödtek az érzékszerveink, akkor megjelenik a nagyobb életenergia áramlás is. Több életenergia kezd keresztülfolyni rajtunk, gyorsabban kezd el megtelni a vödör, dinamikusabbak leszünk, élettel telibbek leszünk. Emlékezz, hogy nyaralások, pihenések után, még jó pár napig kitart otthon a dinamizmus, van erőd este elmenni futni, rendet rakni munka után a garázsban, megszerelni a régen csepegő csapot. Vagy épp hatalmas veszekedés tör ki a családban, ordítotok, dühöngtök, mint az olaszok, bőségesen van energiátok a hangos hangokhoz. Jól esik hangoskodni. Ahogy a kisgyerek is érzi a késztetést, hogy néha hanggal adja ki a rengeteg energiát. És persze ott van a szex, emlékezz vissza a téli síelésekre, a nyári vakációkra, nézzél körül az emlékeidben, hogy mennyi emlékezetes kielégülésed volt ezeken a napokon. Biztos jele annak, hogy dinamikus voltál, emelkedett életenergia szinten voltál.

Egyes vallások, az önmegtartózkodásra szólítanak fel. Cölibátusra. Ez annyit jelent, hogy meg kell tartanod a vödröt kiürítés nélkül, hosszabb időszakon keresztül. Furcsának találom, hogy a papok kerülnek szóba legtöbbször a pedofíliával kapcsolatban. Mi történik itt? Megérthettük, hogy minél jobban teli van a vödör, annál nagyobb vágy ébred fel az emberben, ha beindítja valami a metafizikai folyamatot. Az első hét után mezítelen látvány kell a vágy felébresztéséhez, második hét után egy feszes farmer is elég már, harmadik hét után, egy csupasz boka is felébresztheti a vágyat. Sokszor hallottam életemben, hogy emberek az állatokkal történő szexel ugratják egymást, - úgy be vagy gerjedve, hogy már a birkát is megugornád, - meg ilyeneket. Azt gondolom, hogy előfordulhat olyan eset, hogy egy juhász több hónapig a hegyekben van, nincs semmi olyan látvány a természetben, ami felébreszthetné benne a szexuális vágyat, és nincs senki aki emlékeztethetné őt egy beszélgetés keretén belül szexuális gondolatképekre. Ennek eredményeként egyre nagyobbra növekedik benne az életenergiaszint, elérhet olyan magaslatokat, melyeknél ha felébred a vágy, akkor valóban bármit megkívánhat az ember. És ez öntudatlan, az ember a vágy rabjává lesz, az erős érzelem átveszi teste felett az irányítást, cselekedetei kiszolgáltatottak lesznek. Perverz dolgokra lesz képes. Ha megértjük a szexualitás metafizikáját, akkor erre a logikus következtetésre jutunk. Ami sok mindent megmagyaráz. A börtönök homoszexuális jeleneteit. Azok a férfiak nem voltak homoszexuálisak a börtönbevonulás előtt, és utána se azok nagy valószínűséggel. De miután nagyon felhalmozódik az életenergiaszint, utána lehetséges, hogy megjelenik a perverz vágy, ahogy a juhász esetében a birka esik áldozatul. És akkor ott vannak a papok, akik mindent megtesznek azért, hogy ne ébredjen bennük vágy, sokat imádkoznak, hogy megszűnjön a kísértés, békén hagyják őket a tisztátalan gondolatok. Valószínű sokszor sikerrel járnak, valószínű hónapokon keresztül visszatudják tartani. De ha egyszer felébred, akkor nem válogat, ahogy a juhász sem válogat, megkíván bármit. Így lehetséges, hogy a szerencsétlen pap megkívánja, a szerencsétlen gyerekeket, az erős érzelem átveszi az irányítást a cselekedetei felett, kiszolgáltatottak lesznek tettei. Talán.

Én négy évvel ezelőtt megtapasztaltam három hónapot, amikor teljesen megszűnt a szexuális vágyam. Nem azért mert ellenálltam, eszembe se jutott. Csak később ismertem fel, hogy a furcsa három hónap alatt, egyszer sem volt orgazmusom, egyszer sem ébredt szexuális vágy bennem. Sok cikkben írtam már erről a három hónapról, ekkor kezdődött minden, ekkor kezdtem írni, kutatni, válaszokat keresni. Állandóan szeretetet éreztem, az immunrendszerem nagyon felerősödött, az öröm érzet állandó volt, megszűntem az időt érzékelni, minden embert egyenlőnek kezdtem érzékelni. Sok-sok furcsaság. Köztük a szexuális vágy megszűnése is. Miért? Gyerekkorunkban még nem ébred fel szexuális vágyunk. Valamikor tizenkét éves korunk körül ébred fel? Nem tudom pontosan. Gyerekeként mezítelenül rohangálhatunk, nincs esély arra, hogy megjelenjen a vágy. És nem érezzük az időt. És folytonos örömöt érzünk. És szeretetet érzünk. Jézus azt mondta, legyetek olyanok, mint a gyerekek, és tiétek a mennyeknek országa. Hát én a mennyben éreztem magam, életemben addig, összesen csak pár órát voltam felnőtt korom óta annyira boldog, mint négy évvel ezelőtt három hónapon keresztül folyamatosan. Azt gondolom, hogy valóban történhet valami az emberben metafizikailag, melynek eredményeként nem jelenik meg a szexuális vágy.

Itt jönnek szóba a csakrák, amelyekről nem nagyon szeretek írni, mert nem tudom logikailag értelmezni őket. De ebben az esetben csak a csakrák adhatnak választ. Állítólag tizenéves korban nyílnak meg az alsóbb csakrák, így a szexcsakra is. Addig az életenergia szívcsakrán keresztül áramlik. miután aktiválódott a szexcsakra, az életenergiát kiengedhetjük rajta, orgazmusként megélve. Ha valakinek felnőtt korában újra megnyílik a szívcsakrája, akkor az energia újra felkúszik, és megszűnik a szexuális vágy. Talán. Erről szól a tantra szex, hogy amikor már nagyon megtelt az életenergia vödör a szexcsakránál, akkor ne kidőljön orgazmusként, hanem megnyitjuk a szívcsakrát, és feljebb öntsük a vödör tartalmát. Ha pedig valaki folytonosan szeretetben él, akkor képes feláramlani az életenergia, felkúszni a kundalíni.

Amikor boldogok vagyunk, olyankor nyitva van a szívünk, szívcsakránk, olyankor több életenergiát kapunk, nagyobb az életenergia áramlásunk. Olyankor nyitódik ki a felsőbb csakra, amikor elcsendesül az elménk, kikapcsolódunk. Viszont, amint bekapcsoljuk az elménk, azonnal bezáródik a szívünk, az energiaterünkben felhalmozódott nagyobb energiamennyiség már feszíteni kezdi az alsóbb csakra pont energiaterét, így a szelep nyitódni akar, nem bírja el a magas energiaszintet. Ekkor ébred fel a vágy. A cikk elején említett három embertársunk, nagyon ügyesen tartja nyitva a szívét, de könnyen zuhan egyet, amikor hatalmas szexuális vágy ébred bennük azonnal. Rögtön a háromhetes állapotra ugornak, ahogy én ugortam a nyaralások alatt, után. Iszol egy kis alkoholt, ami először még jobban megnyitja a szíved, majd amikor távozik belőled, akkor alsóbb csakra szintre kényszerít, ahol hirtelen nagyon nagy lesz benned a feszültség, ordítanod, szexelned kell, hogy lenyugodj. Ezért kívánják a másnapos emberek a szexet. Én a bizonyos három hónap alatt folyamatosan nyitott szívvel voltam, ezért emelkedett meg látványosan az életenergia-szintem, ezért erősödött meg az immunrendszerem is. A pillangó börtönös filmben azt mondja az őr, mielőtt bezárná főhősünket a sötét fadobozba, hogy ne ön-kielégítsen, mert megeszik a gombák, és meghall. A gombák akkor szaporodnak el valakiben, amikor tartósan alacsony az életenergia-szintje. Jézus nem félt hozzáérni a leprásokhoz, mert neki nagyon erős immunrendszere volt. Amikor már teletöltődik a szexcsakra energiagömbje, amikor már feszít minket az életenergia, már robbanékonyak, dinamikusak vagyunk, akkor kell megnyitni a szívünk, feljebb engedni az energiát, belső békét, állandó örömet adva. Vagy folyamatosan liftezni fogunk a lehangolt, és emelkedett érzelmi állapotok között. Ami még mindig jobb, mint a nagy átlag folytonos lehangoltsága. De megvilágosodni csak úgy tudunk, ha megnyitjuk, és nyitva tartjuk a szívünk.

Tartósan félelem nélkül, aggódás nélkül, negatív gondolatok nélkül kell maradni, hogy folyamatosan nyitva maradhasson a szívünk, ne jelenhessen meg a szexuális vágy. Amikor gyerekkorban felébred bennünk, olyankor is nagyon perverz, Freud sokat vizsgálta ezeket a jelenségeket. Majd tinédzser korban, naponta kétszer is visszatöltődhet a vödör. Huszonéves korban, naponta egyszer biztosan megtelik a vödör. Harmincas éveinkben, már több napnak kell eltelnie, majd nagy valószínűséggel a kor emelkedésével, hetek, végül, hónapok kellenek, hogy újra megjelenjen a szexuális vágy. Kivéve, ha nagyon boldogok vagyunk, ha nagyon gondtalan életszakaszaink vannak. Vagy kivéve, ha olyan emberek vagyunk, akik felnőtt korukra is megtudták őrizni a dinamizmusukat, életenergia-szintjüket. Ha az ember képes tudatossá válni az elméjére, akkor képes nyitva tartani a szívét, képes visszanyerni a gyerekkori életenergia-szintet.

Figyeld meg magad. Kísérletezz magadon az itt leírtak szerint. Tartóztasd meg önmagad tíz napig, vedd észre a különbségeket. Meglátod dinamikusabb leszel, örömtelibb, több kedved lesz viccelődni. Amikor már kezded érezni a túlpörgést, feszültséget, akkor sétálj a természetben, meditálj, kapcsold ki jobban az elméd, és megszűnik a feszültség. Alva marad a vágy. És így emelkedj feljebb és feljebb, egészen addig, amíg meg nem tapasztalsz nagyon magas életenergia-szinteket. Ahol a csodák elkezdődnek. Talán.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése